Esélyegyenlőségi szakembereket képeznek "/>
Megjelent: 12 éve

Esélyegyenlőségi szakembereket képeznek

Az esélyegyenlőségi szakértők tevékenysége elengedhetetlen a Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP) közoktatási célú pályázataihoz. Ahhoz, hogy a települések, intézmények uniós forráshoz jussanak, mindenképpen esélyegyenlőségi tervet kell készíteniük. Ennek elkészítésében segítenek az erre kiképzett szakemberek.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Roma Integrációs Titkársága olyan szakértőket képez, akik a jövőben a halmozottan hátrányos helyzetű és roma tanulók integrált oktatása, együttnevelése, oktatási esélyegyenlőségük javítása érdekében folytatnak kiemelt jelentőségű munkát. A 60 órás esélyegyenlőségi szakértői képzésre október 19-ig lehet jelentkezni.

Egy szakértő feladata

Az esélyegyenlőségi szakértők feladata lesz, hogy helyzetelemzést készítsenek a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek oktatási helyzetéről. Ennek alapján segítik elő a helyi közoktatási esélyegyenlőségi programok megalkotását, az érintett helyi szakemberek, vezetők, szülők bevonásával. Feladataik közé tartozik majd a programok végrehajtása, mentorálása is. Lehetőségük szerint tanácsokkal, és a rendelkezésre álló támogatások megkeresésével kell segíteniük az érintett intézmények problémáinak megoldását.

Az esélyegyenlőségi terv elkészítéséhez a települések, illetve az intézmények szakértőt igényelhetnek, a ROP-os pályázat beadási határideje előtt legkésőbb 15 nappal, az eselyterv@okm.gov.hu e-mail címen.

Jelentkezési feltételek

A képzésben résztvevőknek ismernie kell a halmozottan hátrányos helyzetű tanulókkal és a magyarországi roma közösségek helyzetével kapcsolatos alapadatokat, kutatásokat, illettve az Integrációs Pedagógiai Rendszert; a közoktatás jogi és tartalmi szabályozását; a közoktatási diszkrimináció alapeseteit és a panasz-mechanizmusokat; továbbá fel kell ismerniük a sajátos nevelési igényű gyerekeket.

Elengedhetetlen a kiváló tárgyalókészség, a projektszemlélet, az európai uniós és a hazai forráslehívási mechanizmusok ismerete, a kiváló kutató, elemző, feltáró készség, a rugalmas foglalkoztathatóság és az alapfokú imformatikai ismeretek.

A program keretében 75-100 esélyegyenlőségi szakértőt képeznek 20-25 fős csoportokban. A képzés 6 napot vesz igénybe.

  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter