Szerző: HR Portal
Megjelent: 1 hónapja

Évközi béremelés és egyszeri juttatás is volt 2022-ben a dm-nél: Csoknyainé Horváth Gertrud

Újratervezés, biztonság, megbízhatóság, rugalmasság. Ezeket a szavakat emelte ki Csoknyainé Horváth Gertrud, a dm ügyvezetője és egyben HR igazgatója évértékelő sorozatunkban 2022-ről. A drogérialánc nagy hangsúlyt helyezett a toborzási kampányok megújítására. Az infláció hatásainak kivédésére júniusban rendkívüli béremelést, majd ősszel egyszeri juttatást adott munkavállalóinak.

images

images

Mit visz magával 2022-ből?

A 2022-es év mottója a teljes dm konszern életében: Érezd az inspiráció erejét! Kampányunk három téma köré épült: a művészet, a természet és a más emberek általi inspirációra. E három terület megjelenik mind a vásárlók felé történő külső kommunikációnkban, mind a belső, munkatársaknak szervezett aktivitásainkban is.

Megemlítem a dolgozói elégedettségi felmérésünket is. Magyarországi munkatársaink 80%-a töltötte ki a kérdőívet. Közülük 97% ítéli meg úgy, hogy a dm egy nagyon jó munkaadó. 86% gondolja úgy, hogy fontos témákkal, aggályokkal vagy ötletekkel fordulhat vezetőjéhez. 98% ajánlaná a céget barátainak és ismerőseinek. Nem csak a véleményekre vagyunk kíváncsiak, hanem foglalkozunk is a jó minták megtartásával és a fejlesztendő területek javításával.

Emellett sikerült a krízisekből lehetőségeket és új utakat teremtenünk. Ezt a közösségi erőt, bátorságot, kitartást, elhivatottságot és pozitív hozzáállást viszem magammal.

Milyen váratlan helyzetekkel szembesült a HR elmúlt évben? Hogyan oldották meg?

A munkaerőpiaci helyzet hektikus, ebben kellett magunkat továbbra is tudni megmutatni, miben vagyunk mások, többek, miért érdemes nálunk dolgozni. Alakítottunk toborzási kampányunkon vagyis hogy hol, milyen csatornán és milyen nyelvezettel, képi világgal szólítjuk meg a különböző célcsoportokat. Módosítottunk a hirdetések szövegén, új kampányfotókat készítettünk, és új munkáltatói videót is forgattunk.  A hozzánk történő jelentkezést még egyszerűbbre, rövidebbre szabtuk, és több fronton is igyekeztünk magunkról, az eredményeinkről, a nálunk zajló aktualitásokról kommunikálni.  Az interjúk során nagy hangsúlyt fektetünk arra,  hogy bemutassuk vállalati kultúránkat. Idén végre ismét részt vehettünk személyes toborzó rendezvényeken, bízom benne, hogy a jövő évben is folytathatjuk a jelöltek személyes megszólítását.

Belső képzéseinket online és személyes formában is kínáljuk, mert az elmúlt évek tapasztalatai alapján mindkét forma népszerű, így mindenki megtalálja a számára ideális formát a fejlődésre.

Az év elejei  nagy mértékű, differenciált béremelés mellett júniusban évközi 5% béremelést eszközöltünk, majd egy egyszeri 50.000 forint juttatást is adtunk.

Válságstábunk továbbra is aktívan működik a háttérben, a munkatársak oldaláról felmerült igényeket, kérdéseket megvitatják, és a cégvezetés részére javaslatot készítenek. Természetesen a döntésekről mindig transzparens tájékoztatást adnak a munkatársaknak.

Milyen szakmáját érintő szavak jutnak eszébe 2022-ből, ami gyakran felbukkant vagy ami illik erre az évre?

Újratervezés, biztonság, megbízhatóság, rugalmasság.

Melyek a következő évre szóló tervek a cégnél HR területen?

Nincs új a nap alatt, „a megfelelő embert a megfelelő helyre”. Fontosnak tartom, hogy munkatársainknak az anyagi biztonság megteremtése mellett, olyan munkakörülményeket biztosítsunk, ahol szívesen dolgoznak és ahol ki tudnak teljesedni a feladataikban. Legyen a dm több számukra, mint egy szimpla munkahely. Legyünk egymás partnerei a mindennapokban!

Milyen személyes sikert emelne ki az elmúlt évből, ami meghatározó volt?

Több is van, mind a munkatársaimhoz köthető. Sok esetben visszaigazolják a munkatársaim, hogy elérhető, közvetlen vagyok, erősen megoldás fókuszra törekszem. A  küldetésem - a vállalat küldetése - mellé tudom állítani a munkatársaimat, kommunikálom a célokat és ezáltal igyekszem megteremteni és életben tartani a közösség érzését.

Miben szeretne jövőre vezetőként fejlődni?

Szeretnék továbbra is példamutató vezető lenni és mindenben támogatni a kollégáim munkáját és fejlődését. Több nemzetközi projektben is  aktívan részt veszek, ebből sokat fogok tudni tanulni.

Sorozatunk eddigi cikkei:

Így látták a HR vezetők 2022-t (1.): Gazdag András, Schaeffler-csoport

Így látták a HR vezetők 2022-t (2.): Bogdán Szilvia, NEXON

Így látták a HR vezetők 2022-t (3.): Széll Hajnalka, Auchan Magyarország

A nyitóképen Csoknyainé Horváth Gertrud

  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
További cikkek
Agilis transzformáció, stabilitás, a munkatársak fejlesztése 2023-ban fókuszban a Raiffeisennél: Medvey Leila HR vezető

Komoly munkát jelentett tavaly a bank számára a háború kitörése, a HR-nek pedig kiemelt feladata volt azzal, hogy a munkatársak munkabére ne... Teljes cikk

A munkavállalói jóllét, a képzés és az adatelemzés lesz 2023 fókuszában: Schmidt Andrea, a Siemens Zrt. HR vezetője

Számos kihívás érte a vállalatokat 2022-ben is, ezek egyik jelentő tényezője az infláció és annak következtében a megélhetési költségek... Teljes cikk

Idén fókuszban lesz a mentális egészségmegőrzés: Hinterstein Anikó, PwC Magyarország

“HR vezetőként a tavalyi volt az első évem, és ha újrakezdhetném, sok mindent csinálnék másképp. Sokat tanultam stratégiai szemléletről,... Teljes cikk