Szerző: HR Portal
Megjelent: 3 hónapja

Évközi béremelés és egyszeri juttatás is volt 2022-ben a dm-nél: Csoknyainé Horváth Gertrud

Újratervezés, biztonság, megbízhatóság, rugalmasság. Ezeket a szavakat emelte ki Csoknyainé Horváth Gertrud, a dm ügyvezetője és egyben HR igazgatója évértékelő sorozatunkban 2022-ről. A drogérialánc nagy hangsúlyt helyezett a toborzási kampányok megújítására. Az infláció hatásainak kivédésére júniusban rendkívüli béremelést, majd ősszel egyszeri juttatást adott munkavállalóinak.

images

Mit visz magával 2022-ből?

A 2022-es év mottója a teljes dm konszern életében: Érezd az inspiráció erejét! Kampányunk három téma köré épült: a művészet, a természet és a más emberek általi inspirációra. E három terület megjelenik mind a vásárlók felé történő külső kommunikációnkban, mind a belső, munkatársaknak szervezett aktivitásainkban is.

Megemlítem a dolgozói elégedettségi felmérésünket is. Magyarországi munkatársaink 80%-a töltötte ki a kérdőívet. Közülük 97% ítéli meg úgy, hogy a dm egy nagyon jó munkaadó. 86% gondolja úgy, hogy fontos témákkal, aggályokkal vagy ötletekkel fordulhat vezetőjéhez. 98% ajánlaná a céget barátainak és ismerőseinek. Nem csak a véleményekre vagyunk kíváncsiak, hanem foglalkozunk is a jó minták megtartásával és a fejlesztendő területek javításával.

Emellett sikerült a krízisekből lehetőségeket és új utakat teremtenünk. Ezt a közösségi erőt, bátorságot, kitartást, elhivatottságot és pozitív hozzáállást viszem magammal.

Milyen váratlan helyzetekkel szembesült a HR elmúlt évben? Hogyan oldották meg?

A munkaerőpiaci helyzet hektikus, ebben kellett magunkat továbbra is tudni megmutatni, miben vagyunk mások, többek, miért érdemes nálunk dolgozni. Alakítottunk toborzási kampányunkon vagyis hogy hol, milyen csatornán és milyen nyelvezettel, képi világgal szólítjuk meg a különböző célcsoportokat. Módosítottunk a hirdetések szövegén, új kampányfotókat készítettünk, és új munkáltatói videót is forgattunk.  A hozzánk történő jelentkezést még egyszerűbbre, rövidebbre szabtuk, és több fronton is igyekeztünk magunkról, az eredményeinkről, a nálunk zajló aktualitásokról kommunikálni.  Az interjúk során nagy hangsúlyt fektetünk arra,  hogy bemutassuk vállalati kultúránkat. Idén végre ismét részt vehettünk személyes toborzó rendezvényeken, bízom benne, hogy a jövő évben is folytathatjuk a jelöltek személyes megszólítását.

Belső képzéseinket online és személyes formában is kínáljuk, mert az elmúlt évek tapasztalatai alapján mindkét forma népszerű, így mindenki megtalálja a számára ideális formát a fejlődésre.

Az év elejei  nagy mértékű, differenciált béremelés mellett júniusban évközi 5% béremelést eszközöltünk, majd egy egyszeri 50.000 forint juttatást is adtunk.

Válságstábunk továbbra is aktívan működik a háttérben, a munkatársak oldaláról felmerült igényeket, kérdéseket megvitatják, és a cégvezetés részére javaslatot készítenek. Természetesen a döntésekről mindig transzparens tájékoztatást adnak a munkatársaknak.

Milyen szakmáját érintő szavak jutnak eszébe 2022-ből, ami gyakran felbukkant vagy ami illik erre az évre?

Újratervezés, biztonság, megbízhatóság, rugalmasság.

Melyek a következő évre szóló tervek a cégnél HR területen?

Nincs új a nap alatt, „a megfelelő embert a megfelelő helyre”. Fontosnak tartom, hogy munkatársainknak az anyagi biztonság megteremtése mellett, olyan munkakörülményeket biztosítsunk, ahol szívesen dolgoznak és ahol ki tudnak teljesedni a feladataikban. Legyen a dm több számukra, mint egy szimpla munkahely. Legyünk egymás partnerei a mindennapokban!

Milyen személyes sikert emelne ki az elmúlt évből, ami meghatározó volt?

Több is van, mind a munkatársaimhoz köthető. Sok esetben visszaigazolják a munkatársaim, hogy elérhető, közvetlen vagyok, erősen megoldás fókuszra törekszem. A  küldetésem - a vállalat küldetése - mellé tudom állítani a munkatársaimat, kommunikálom a célokat és ezáltal igyekszem megteremteni és életben tartani a közösség érzését.

Miben szeretne jövőre vezetőként fejlődni?

Szeretnék továbbra is példamutató vezető lenni és mindenben támogatni a kollégáim munkáját és fejlődését. Több nemzetközi projektben is  aktívan részt veszek, ebből sokat fogok tudni tanulni.

Sorozatunk eddigi cikkei:

Így látták a HR vezetők 2022-t (1.): Gazdag András, Schaeffler-csoport

Így látták a HR vezetők 2022-t (2.): Bogdán Szilvia, NEXON

Így látták a HR vezetők 2022-t (3.): Széll Hajnalka, Auchan Magyarország

A nyitóképen Csoknyainé Horváth Gertrud

  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek
További cikkek
Meghökkentő kutatási eredmény látott napvilágot az MBA-képzésekről

A részvényesek jól járnak, az alkalmazottak kevésbé, ha MBA-képzést végzett vezető kezd intézkedni. Teljes cikk

A változáskezelés 3 alapelve - interjú Sebők Mariannával, az OPUS TIGÁZ és az OPUS TITÁSZ HR vezetőjével

Ma elengedhetetlen, hogy a szervezetek folyamatosan képesek legyenek alkalmazkodni a környezetük változásaihoz. Ehhez pedig működőképes... Teljes cikk

Ki az a legacy leader és miért kellene belőlük sokkal több?

A Bridge Budapest elkészítette Magyarország első legacy leader kutatását. "Olyan cégeket építünk, ahol a gyerekeink is szívesen dolgoznának majd,... Teljes cikk