Szerző: HR Portal
Megjelent: 1 éve

Évközi béremelés és egyszeri juttatás is volt 2022-ben a dm-nél: Csoknyainé Horváth Gertrud

Újratervezés, biztonság, megbízhatóság, rugalmasság. Ezeket a szavakat emelte ki Csoknyainé Horváth Gertrud, a dm ügyvezetője és egyben HR igazgatója évértékelő sorozatunkban 2022-ről. A drogérialánc nagy hangsúlyt helyezett a toborzási kampányok megújítására. Az infláció hatásainak kivédésére júniusban rendkívüli béremelést, majd ősszel egyszeri juttatást adott munkavállalóinak.

Csoknyainé Horváth Gertrud dm ügyvezető és HR vezető-
images

images

Mit visz magával 2022-ből?

A 2022-es év mottója a teljes dm konszern életében: Érezd az inspiráció erejét! Kampányunk három téma köré épült: a művészet, a természet és a más emberek általi inspirációra. E három terület megjelenik mind a vásárlók felé történő külső kommunikációnkban, mind a belső, munkatársaknak szervezett aktivitásainkban is.

Megemlítem a dolgozói elégedettségi felmérésünket is. Magyarországi munkatársaink 80%-a töltötte ki a kérdőívet. Közülük 97% ítéli meg úgy, hogy a dm egy nagyon jó munkaadó. 86% gondolja úgy, hogy fontos témákkal, aggályokkal vagy ötletekkel fordulhat vezetőjéhez. 98% ajánlaná a céget barátainak és ismerőseinek. Nem csak a véleményekre vagyunk kíváncsiak, hanem foglalkozunk is a jó minták megtartásával és a fejlesztendő területek javításával.

Emellett sikerült a krízisekből lehetőségeket és új utakat teremtenünk. Ezt a közösségi erőt, bátorságot, kitartást, elhivatottságot és pozitív hozzáállást viszem magammal.

Milyen váratlan helyzetekkel szembesült a HR elmúlt évben? Hogyan oldották meg?

A munkaerőpiaci helyzet hektikus, ebben kellett magunkat továbbra is tudni megmutatni, miben vagyunk mások, többek, miért érdemes nálunk dolgozni. Alakítottunk toborzási kampányunkon vagyis hogy hol, milyen csatornán és milyen nyelvezettel, képi világgal szólítjuk meg a különböző célcsoportokat. Módosítottunk a hirdetések szövegén, új kampányfotókat készítettünk, és új munkáltatói videót is forgattunk.  A hozzánk történő jelentkezést még egyszerűbbre, rövidebbre szabtuk, és több fronton is igyekeztünk magunkról, az eredményeinkről, a nálunk zajló aktualitásokról kommunikálni.  Az interjúk során nagy hangsúlyt fektetünk arra,  hogy bemutassuk vállalati kultúránkat. Idén végre ismét részt vehettünk személyes toborzó rendezvényeken, bízom benne, hogy a jövő évben is folytathatjuk a jelöltek személyes megszólítását.

Belső képzéseinket online és személyes formában is kínáljuk, mert az elmúlt évek tapasztalatai alapján mindkét forma népszerű, így mindenki megtalálja a számára ideális formát a fejlődésre.

Az év elejei  nagy mértékű, differenciált béremelés mellett júniusban évközi 5% béremelést eszközöltünk, majd egy egyszeri 50.000 forint juttatást is adtunk.

Válságstábunk továbbra is aktívan működik a háttérben, a munkatársak oldaláról felmerült igényeket, kérdéseket megvitatják, és a cégvezetés részére javaslatot készítenek. Természetesen a döntésekről mindig transzparens tájékoztatást adnak a munkatársaknak.

Milyen szakmáját érintő szavak jutnak eszébe 2022-ből, ami gyakran felbukkant vagy ami illik erre az évre?

Újratervezés, biztonság, megbízhatóság, rugalmasság.

Melyek a következő évre szóló tervek a cégnél HR területen?

Nincs új a nap alatt, „a megfelelő embert a megfelelő helyre”. Fontosnak tartom, hogy munkatársainknak az anyagi biztonság megteremtése mellett, olyan munkakörülményeket biztosítsunk, ahol szívesen dolgoznak és ahol ki tudnak teljesedni a feladataikban. Legyen a dm több számukra, mint egy szimpla munkahely. Legyünk egymás partnerei a mindennapokban!

Milyen személyes sikert emelne ki az elmúlt évből, ami meghatározó volt?

Több is van, mind a munkatársaimhoz köthető. Sok esetben visszaigazolják a munkatársaim, hogy elérhető, közvetlen vagyok, erősen megoldás fókuszra törekszem. A  küldetésem - a vállalat küldetése - mellé tudom állítani a munkatársaimat, kommunikálom a célokat és ezáltal igyekszem megteremteni és életben tartani a közösség érzését.

Miben szeretne jövőre vezetőként fejlődni?

Szeretnék továbbra is példamutató vezető lenni és mindenben támogatni a kollégáim munkáját és fejlődését. Több nemzetközi projektben is  aktívan részt veszek, ebből sokat fogok tudni tanulni.

Sorozatunk eddigi cikkei:

Így látták a HR vezetők 2022-t (1.): Gazdag András, Schaeffler-csoport

Így látták a HR vezetők 2022-t (2.): Bogdán Szilvia, NEXON

Így látták a HR vezetők 2022-t (3.): Széll Hajnalka, Auchan Magyarország

A nyitóképen Csoknyainé Horváth Gertrud

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Bérverseny és alternatív munkaidő-beosztás

A reálbérek megtartása idén is kihívás lesz, de az év második felében már várható mérsékelt gazdasági növekedés, ami a toborzás... Teljes cikk

A vezetők majdnem fele aggódik vállalkozása hosszú távú fennmaradása miatt

Az előző évhez képest több mint kétszeresére (18%-ról 38%-ra) nőtt azon vezérigazgatók aránya, akik úgy vélik, hogy a globális gazdasági... Teljes cikk

"Ne kívülről hozzuk be a tudást, hanem belül építsük ki a kompetenciákat." - interjú Urbán Anitával

“Ne kívülről hozzuk be a tudást, hanem belül építsük ki a kompetenciákat, belső erőforrásokkal oktassuk, mert csak így fenntartható a... Teljes cikk