kapubanner for mobile
Szerző: HR Portal
Megjelent: 2 éve

Évközi béremelés és egyszeri juttatás is volt 2022-ben a dm-nél: Csoknyainé Horváth Gertrud

Újratervezés, biztonság, megbízhatóság, rugalmasság. Ezeket a szavakat emelte ki Csoknyainé Horváth Gertrud, a dm ügyvezetője és egyben HR igazgatója évértékelő sorozatunkban 2022-ről. A drogérialánc nagy hangsúlyt helyezett a toborzási kampányok megújítására. Az infláció hatásainak kivédésére júniusban rendkívüli béremelést, majd ősszel egyszeri juttatást adott munkavállalóinak.

Csoknyainé Horváth Gertrud dm ügyvezető és HR vezető-
images

images

Mit visz magával 2022-ből?

A 2022-es év mottója a teljes dm konszern életében: Érezd az inspiráció erejét! Kampányunk három téma köré épült: a művészet, a természet és a más emberek általi inspirációra. E három terület megjelenik mind a vásárlók felé történő külső kommunikációnkban, mind a belső, munkatársaknak szervezett aktivitásainkban is.

Megemlítem a dolgozói elégedettségi felmérésünket is. Magyarországi munkatársaink 80%-a töltötte ki a kérdőívet. Közülük 97% ítéli meg úgy, hogy a dm egy nagyon jó munkaadó. 86% gondolja úgy, hogy fontos témákkal, aggályokkal vagy ötletekkel fordulhat vezetőjéhez. 98% ajánlaná a céget barátainak és ismerőseinek. Nem csak a véleményekre vagyunk kíváncsiak, hanem foglalkozunk is a jó minták megtartásával és a fejlesztendő területek javításával.

Emellett sikerült a krízisekből lehetőségeket és új utakat teremtenünk. Ezt a közösségi erőt, bátorságot, kitartást, elhivatottságot és pozitív hozzáállást viszem magammal.

Milyen váratlan helyzetekkel szembesült a HR elmúlt évben? Hogyan oldották meg?

A munkaerőpiaci helyzet hektikus, ebben kellett magunkat továbbra is tudni megmutatni, miben vagyunk mások, többek, miért érdemes nálunk dolgozni. Alakítottunk toborzási kampányunkon vagyis hogy hol, milyen csatornán és milyen nyelvezettel, képi világgal szólítjuk meg a különböző célcsoportokat. Módosítottunk a hirdetések szövegén, új kampányfotókat készítettünk, és új munkáltatói videót is forgattunk.  A hozzánk történő jelentkezést még egyszerűbbre, rövidebbre szabtuk, és több fronton is igyekeztünk magunkról, az eredményeinkről, a nálunk zajló aktualitásokról kommunikálni.  Az interjúk során nagy hangsúlyt fektetünk arra,  hogy bemutassuk vállalati kultúránkat. Idén végre ismét részt vehettünk személyes toborzó rendezvényeken, bízom benne, hogy a jövő évben is folytathatjuk a jelöltek személyes megszólítását.

Belső képzéseinket online és személyes formában is kínáljuk, mert az elmúlt évek tapasztalatai alapján mindkét forma népszerű, így mindenki megtalálja a számára ideális formát a fejlődésre.

Az év elejei  nagy mértékű, differenciált béremelés mellett júniusban évközi 5% béremelést eszközöltünk, majd egy egyszeri 50.000 forint juttatást is adtunk.

Válságstábunk továbbra is aktívan működik a háttérben, a munkatársak oldaláról felmerült igényeket, kérdéseket megvitatják, és a cégvezetés részére javaslatot készítenek. Természetesen a döntésekről mindig transzparens tájékoztatást adnak a munkatársaknak.

Milyen szakmáját érintő szavak jutnak eszébe 2022-ből, ami gyakran felbukkant vagy ami illik erre az évre?

Újratervezés, biztonság, megbízhatóság, rugalmasság.

Melyek a következő évre szóló tervek a cégnél HR területen?

Nincs új a nap alatt, „a megfelelő embert a megfelelő helyre”. Fontosnak tartom, hogy munkatársainknak az anyagi biztonság megteremtése mellett, olyan munkakörülményeket biztosítsunk, ahol szívesen dolgoznak és ahol ki tudnak teljesedni a feladataikban. Legyen a dm több számukra, mint egy szimpla munkahely. Legyünk egymás partnerei a mindennapokban!

Milyen személyes sikert emelne ki az elmúlt évből, ami meghatározó volt?

Több is van, mind a munkatársaimhoz köthető. Sok esetben visszaigazolják a munkatársaim, hogy elérhető, közvetlen vagyok, erősen megoldás fókuszra törekszem. A  küldetésem - a vállalat küldetése - mellé tudom állítani a munkatársaimat, kommunikálom a célokat és ezáltal igyekszem megteremteni és életben tartani a közösség érzését.

Miben szeretne jövőre vezetőként fejlődni?

Szeretnék továbbra is példamutató vezető lenni és mindenben támogatni a kollégáim munkáját és fejlődését. Több nemzetközi projektben is  aktívan részt veszek, ebből sokat fogok tudni tanulni.

Sorozatunk eddigi cikkei:

Így látták a HR vezetők 2022-t (1.): Gazdag András, Schaeffler-csoport

Így látták a HR vezetők 2022-t (2.): Bogdán Szilvia, NEXON

Így látták a HR vezetők 2022-t (3.): Széll Hajnalka, Auchan Magyarország

A nyitóképen Csoknyainé Horváth Gertrud

  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Magic Johnson varázsolt HR-eseknek Las Vegasban

Májusban rendezték a világ egyik legjelentősebb HR konferenciáját, az Unleash-t Las Vegasban. Egyedüli magyar kiállítóként az egyedi... Teljes cikk

7 tipp, hogy egyensúlyba hozzuk az aszinkron-szinkron munkavégzést

A K&H családi vállalatok klubon azt járták körül a szakértők, hogy milyen eszközökkel lehet erősíteni a dolgozók felé a bizalmat,... Teljes cikk

Megoldásfókuszú ember vagyok: interjú Bán Zoltánnal, a MOL új HR igazgatójával

“Célom, hogy a tanuló szemléletmód bekerüljön a vérkeringésbe, tanuló szervezet formálódjon” - nyilatkozta a HR Portálnak Bán Zoltán a MOL... Teljes cikk