kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hónapja

Ezek a cégek a legjobbak munkaerő-megtartásban

Idén első alkalommal került átadásra a HR-Revolution Díj. Az elismerést objektív mutatók alapján, a munkaerő megtartás terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok kapták.

images

A HR-Evolution Kft. által alapított szakmai díj odaítélésének elsődleges szempontja a fluktuációs adatok vizsgálata volt. Ezt követte egy szakmai mélyinterjú a munkaerő megtartásért tett erőfeszítésekről. A zsűrizési folyamatot online visszajelzések ellenőrzése zárta, amely a vállalat digitális lábnyomát és munkavállalói visszajelzéseit vizsgálta.

A HR-Revolution Díj 2023-ban öt kategóriában került kiosztásra, valamint a szakmai zsűri egy különdíjat is odaítélt: LEGO Manufacturing Kft. (termelő nagyvállalat kategória), XELLIA Kft. (termelő közepes vállalat kategória) Schaeffler Savaria Kft. (autóipar kategória), NAPCSILLAG Kft. (Ecofamily) (szolgáltatás kategória), Adnovum Hungary Kft. (kereskedelem kategória), Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. (különdíj).

A kis fluktuáció nagy erőfeszítéseket követel

A termelő nagyvállalat kategória díját a LEGO Manufacturing Kft. kapta, példaértékű és innovatív fluktuációkezelésért. A szolgáltatás, termelés és HR háromszögének bevonásával számos elemző workshopot valósítottak meg, majd teljesen átstrukturálták, személyre szabták többek között a toborzás, fogadtatás, beillesztés folyamatait.

Komplex, minden generációt támogató HR programjával érdemelte ki a termelő közepes vállalat kategória díját a XELLIA Kft. A vállalat kiemelkedő erőfeszítéseket tesz a tehetségek fejlesztése és támogatása terén, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet a régi kollégák megbecsülésére, támogatja a közösségek szerveződését és a rászorulókat.

Az autóipar kategória díját a Schaeffler Savaria Kft. kapta, magas elköteleződést és alacsony fluktuációt eredményező széleskörű gondoskodásáért. A munkavállalók támogatásának egyik legerősebb eszköze a vállalatnál az egészségügyi szolgáltatás, ami alanyi jogon igénybe vehető a dolgozóknak. A vállalatnál demokratikus a légkör, a munkavállalókat érintő lényegi kérdésekről közösségi elven, a munkavállalók bevonásával döntenek.

A NAPCSILLAG Kft. (Ecofamily) a kereskedelem kategória díját érdemelte ki. Évente többször, többféleképpen is megkérdezik a munkavállalókat és bevonják őket. A vezetőket folyamatosan fejlesztik belső akadémiájukon; konfliktuskezelő, coach, szervezetfejlesztő, közvetlen vezető bevonása szintén működik náluk. A vállalat innovatív eszközöket alkalmaz: az év elején indult TikTok csatornájuknak mára már közel hétezer követője van.

A szolgáltatás kategória nyertese az Adnovum Hungary Kft. Az elmúlt években radikálisan, mindössze 6–10 százalékra csökkentette a fluktuációt. A mentorálás kultúrája kiemelkedően fontos az Adnovumnál, új és tapasztalt munkavállalók számára is. A vállalat számos innovatív eszközt alkalmaz, például az ügyvezetőnek saját blogja van az intraneten, amely betekintést enged a vállalat működésébe.

A HR-Revolution különdíjasa a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. lett. A miskolci kéziszerszámgyárában abszolút az ember van fókuszban. Egy önszerveződő csapat koordinálja a megtartási intézkedéseket a kollégák visszajelzése alapján. Az EAP (Employee Assistance Program) mellett számos más, kollégák jóllétére irányuló kezdeményezést is elindított a vállalat. Az önfejlesztés és a pozitív vezetés is szerves részét képezi a vállalati kultúrának. A kommunikáció innovatív formában, például videók formájában történik.

A díjjal szeretnénk felhívni a figyelmet a munkaerő megtartás jelentőségére. A megtartóerő javítása társadalmi jelentőségű kérdés, hiszen a fluktuáció tartós csökkentése csak a dolgozók jóllétének a javításával érhető el. A munkavállalók jóléte nemcsak a vállalatok sikerességéhez járul hozzá, hanem a közvetlen a környezetére, közvetetten pedig az egész társadalomra is pozitív hatással van. Erre példa a díjazott vállalatok teljesítménye. Ezért indítottuk el a HR-Revolution Díjat” – árulta el Csikós-Nagy Katalin.

  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Mi vonz a munkahelyre és mi tart ott? Itt egy friss kutatás

A munkahelyi elégedettséget meghatározó tényezők toplistáján meglepő a közösséghez és kommunikációhoz kapcsolódó elemek túlsúlya: szellemi... Teljes cikk

A személyre szabott ajánlat a dolgozóknak is jár! - egy HR-vezető útmutatása

A munkavállalók ma már ritkán horgonyoznak le hosszabb ideig egy munkahelyen. A K&H HR-igazgatója szerint azonban ennek sok esetben nem a váltási... Teljes cikk

Együttműködés, őszinteség és az elmaradhatatlan AI - így építsd a munkáltatói márkát

A HR és a marketing együttműködése, a valóságnak megfelelő, vonzó bemutatás és a legújabb technológiák bevetése – ezeket a kulcsfontosságú... Teljes cikk