Megjelent: 2 éve

Ezekben a munkakörökben gyakori a válás

Egy amerikai kutatás szerint vannak bizonyos szakmák, amikben gyakoribb a válás. Nathan Yau az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatalának öt éves eredményeit vizsgálta, abból az derült ki, hogy bizonyos foglalkozások gyakrabban végződnek válással - írja a menshealth.com.

A lap szerint nem csak a munkamániások házassága, párkapcsolata van veszélyben. Az érdemes tudni, hogy Amerikában nagyjából a házasságok 25 százaléka végződik válással, a következő szakmákban azonban sokkal magasabb volt az arány:

7. Telemarketingesek - 49,6 százalék

A kutató szerint a válások oka ebben a szakmában leginkább a stressz. Nagyon nehéz, hogy rengeteg ember veszekszik velük egész nap, és utána haza kell menniük és kedves lenni a házastárssal. A kutató szerint egy idő után hazaviszik azt a frusztrációt, amit a munka okoz nekik, és a partneren vezetik le.

6. Telefonos operátorok
- 49,7 százalék

Bár sok helyen a munkájukat már átvették a robotok vannak olyan helyek pl. kórházak, multicégek ahol még szükség van rájuk. A kutató furcsának találta, hogy személyes kapcsolatuk nincs az ügyfelekkel, mégis gyakran végződik válással a házasságuk.

5. Építőmunkások - 50,1 százalék

Nagyon sokat kell dolgozniuk, több műszakban, valószínűleg ez vezet váláshoz.

4. Légiutaskísérők - 50,6 százalék

A sok utazás miatt szinte soha nincsenek otthon, rengeteg emberrel kerülnek kapcsolatba, amikből néha viszonyok is kialakulnak.

3. Kaszinóban dolgozók - 50,7 százalék

Szabálytalan munkaidőben dolgoznak, sokszor akár éjszaka is. Rengeteg emberrel kerülhetnek kapcsolatba egy-egy éjszaka folyamán.

2. Pultos, pincér - 52,7 százalék

Ők is éjszaka dolgoznak, rengeteg lehetőség van előttük, hogy megismerjenek új embereket, akár arra is, hogy félrelépjenek. Vannak, akiknek az alkohollal gyűlik meg a baja és ez vezet a házasság végéhez. Munkájuk része a flört, a kacérkodás. Az sem tesz jót, hogy egész nap más emberek párkapcsolati, magánéleti problémáit hallgatják.

1. Játékkezelő (Gaming Manager) - 52,9 százalék

Ők is kaszinókban dolgoznak, a feladatuk, hogy a játékosok jól érezzék magukat, és minél többet költsenek. Ők is éjszaka dolgoznak, keveset tudnak otthon lenni, ráadásul nagy a kísértés.

menshealth.com

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Belső kommunikációról HR-eseknek

A munkavállalóinkkal való párbeszéd az employer branding része. Kiváló eszköz arra, hogy megerősítsük azokat az üzeneteket, amelyeket a külső... Teljes cikk

Hogyan viselkedj stresszinterjún?

Az izgalom természetes állásinterjún. Az viszont, hogy az interjúztató szánt szándékkal stresszeljen, megalázzon vagy zavarba hozzon már... Teljes cikk

“Segítség, problémás munkavállaló! Mit tegyek?”

A problémás munkavállalókról szóló beszélgetéssel folytatódott az OPL Ügyvédi Iroda HR reggelik rendezvénysorozata. Hogyan szűrhető ki a... Teljes cikk