Megjelent: 3 éve

Ezekben a munkakörökben gyakori a válás

Egy amerikai kutatás szerint vannak bizonyos szakmák, amikben gyakoribb a válás. Nathan Yau az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatalának öt éves eredményeit vizsgálta, abból az derült ki, hogy bizonyos foglalkozások gyakrabban végződnek válással - írja a menshealth.com.

A lap szerint nem csak a munkamániások házassága, párkapcsolata van veszélyben. Az érdemes tudni, hogy Amerikában nagyjából a házasságok 25 százaléka végződik válással, a következő szakmákban azonban sokkal magasabb volt az arány:

7. Telemarketingesek

- 49,6 százalék

A kutató szerint a válások oka ebben a szakmában leginkább a stressz. Nagyon nehéz, hogy rengeteg ember veszekszik velük egész nap, és utána haza kell menniük és kedves lenni a házastárssal. A kutató szerint egy idő után hazaviszik azt a frusztrációt, amit a munka okoz nekik, és a partneren vezetik le.

6. Telefonos operátorok
- 49,7 százalék

Bár sok helyen a munkájukat már átvették a robotok vannak olyan helyek pl. kórházak, multicégek ahol még szükség van rájuk. A kutató furcsának találta, hogy személyes kapcsolatuk nincs az ügyfelekkel, mégis gyakran végződik válással a házasságuk.

5. Építőmunkások

- 50,1 százalék

Nagyon sokat kell dolgozniuk, több műszakban, valószínűleg ez vezet váláshoz.

4. Légiutaskísérők

- 50,6 százalék

A sok utazás miatt szinte soha nincsenek otthon, rengeteg emberrel kerülnek kapcsolatba, amikből néha viszonyok is kialakulnak.

3. Kaszinóban dolgozók

- 50,7 százalék

Szabálytalan munkaidőben dolgoznak, sokszor akár éjszaka is. Rengeteg emberrel kerülhetnek kapcsolatba egy-egy éjszaka folyamán.

2. Pultos, pincér

- 52,7 százalék

Ők is éjszaka dolgoznak, rengeteg lehetőség van előttük, hogy megismerjenek új embereket, akár arra is, hogy félrelépjenek. Vannak, akiknek az alkohollal gyűlik meg a baja és ez vezet a házasság végéhez. Munkájuk része a flört, a kacérkodás. Az sem tesz jót, hogy egész nap más emberek párkapcsolati, magánéleti problémáit hallgatják.

1. Játékkezelő (Gaming Manager)

- 52,9 százalék

Ők is kaszinókban dolgoznak, a feladatuk, hogy a játékosok jól érezzék magukat, és minél többet költsenek. Ők is éjszaka dolgoznak, keveset tudnak otthon lenni, ráadásul nagy a kísértés.

menshealth.com

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
HR vezetők rendkívüli helyzetben - Vilma Pavlova, TV2 Csoport

A TV2-nél már szinte mindenki visszatért az irodába, de a home office lehetősége is megmarad. A változó világban nehéz minden eshetőségre... Teljes cikk

HR vezetők rendkívüli helyzetben - Cseh Miklós, Szerencsejáték Zrt.

104 hétre meghosszabbított munkaidőkeret: így akár két év alatt is le lehet dolgozni az elmaradt órákat. Az emberi kapcsolatok hiánya miatt csak a... Teljes cikk

HR vezetők rendkívüli helyzetben - Erdei Kata, Richter Gedeon Nyrt.

Tabuk dőltek meg, folyamatok egyszerűsödtek és gyorsultak fel a járványhelyzet alatt a gyógyszeripari vállalatnál, ami szemléletváltást kívánt... Teljes cikk