Megjelent: 7 hónapja

Feedback

Magyarul visszajelzés, visszacsatolás.

A mindennapi életben és a HR más területein is használatos fogalom, a szakirodalomban a leggyakrabban a teljesítményértékelési / menedzsment folyamat egy meghatározott pontját jelenti; vagyis azt az időpontot, amikor az alkalmazott visszajelzést kap az értékelőtől (vezetőjétől) a célkitűzés óta eltelt időszak alatti teljesítményéről, a célkitűzések és a megvalósulások arányáról.

A visszajelzés ösztönző jellege vitathatatlan, azonban a szervezeti kultúrától függően szükség lehet a visszajelzések módjainak és feldolgozásának fejlesztésére is.

A visszajelzési kultúra az elmúlt években a munkavállalói igények változása nyomán jelentős átalakuláson ment át. Feedbacket a legfrissebb HR trendeket követő munkahelyeken már nem csak évente, félévente adnak, hanem folyamatos, azonnali a visszajelzés, és nem csak egyirányban, hanem oda-vissza. Vagyis nem csak a munkavállaló kap visszajelzést, hanem adhat is a vezetőjének, sőt kollégáinak. Számos digitális eszköz - applikáció - is létezik, az azonos idejű viszacsatolás megkönnyítésére. 

A visszajelzési kultúra kialakítása fontos szerepet játszik a munkavállalói élményben, ennek nyomán pedig a munkavállalók megtartásában, elkötelezésében. 

  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter