Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Háromszázmilliós fejlesztés a tatabányai szakképzésben

Az ország 16 térségi integrált szakképző központja (TISZK) közül elsőként a tatabányai Bánki Donát TISZK-ben készült el 335 millió forint ráfordításával a legkorszerűbb technikát alkalmazó tanműhely - hangzott el az intézmény csütörtöki nyílt napján.

images

"A központi képzőhelyen szerzik meg szakmájuk gyakorlati alapjait a tatabányai és az oroszlányi diákok, valamint az intézmény a felnőttképzést is segíti az igény szerint induló szakmákban" - mondta a nyílt napon Szilágyi János, az ESZA Kht. programvezetője.

A fémmegmunkáló részlegben a legkorszerűbb CNC vezérlésű eszterga központot, huzalos szikraforgácsolót, pneumatikai és PLC labort hoztak létre. A minőségellenőrzés és gépbeállítás megkönnyítésére elektronikai mérőlabort és háromdimenziós optikai mérőgépet állítottak üzembe. A beruházás része még egy 16 munkahelyes hegesztőlabor.

A Bánki Donát TISZK-projekt keretében egy 3.400 négyzetméteres épületrész teljes felújítására került sor a központ bázisiskolájában. Ezzel lezárult az európai uniós és hazai támogatással létrejött 758,4 millió forintos projekt technikai szakasza. Nyáron megtörténik a pedagógusok felkészítése és szeptembertől elkezdődik a gyakorlati oktatás a csúcstechnológiával felszerelt műhelyekben.

Follow hrportal_hu on Twitter