Megjelent: 12 éve

Hatékony Cafeteria megoldás a Sodexho Pass-tól

A Sodexho Pass Hungária Kft., a béren kívüli juttatások szakértője, átfogó és hatékony Cafeteria Megoldást kínál a munkáltatóknak és munkavállalóknak - írja a lapunknak eljuttatott közlemény.

A munkáltatók a Sodexho Pass által bevezetett Cafeteria rendszer segítségével személyre szabott - és a vállalat számára költséghatékony - juttatást biztosíthatnak a dolgozóiknak, hogy ezzel is növeljék a dolgozók lojalitását, motivációját, illetve elégedettségét; általa a vállalat versenyképessége jelentősen növekszik és a HR költségek is jól tervezhetővé válnak. A vállalat ráadásul költséget takaríthat meg, hiszen a Cafeteria elemek jelentős része adó- és járulékmentesen adható.

A dolgozók számára is előnyös a Cafeteria, mert többletjuttatást jelent a bérben történő kifizetéshez képest. A Cafeteria megadja a választás szabadságát, hiszen az egyéni szükségleteknek megfelelő lehetőséget kínál a rendszer elemei közül. A munkáltatói gondoskodás érzetét kelti és motiváló juttatásként növeli a dolgozók elégedettségét.

Átfogó cafeteriaprogram

A Sodexho Pass segítséget nyújt a Cafeteria rendszer bevezetésének minden lépésében. A stratégia alkotástól, a vállalati háttér kialakításán, a juttatási csomag összeállításán és a vállalati kommunikáción át, a dokumentáció elkészítéséig. A Sodexho Pass Cafeteria tanácsadás legfőbb jellemzője, hogy a rendszer bevezetésének minden lépésében a mindenkori törvényi szabályozásnak megfelelő módszert alkalmazza, és mindig naprakész a törvényi változásokat illetően.

A Sodexho Pass mint vezető utalványforgalmazó rendelkezik a munkavállalók és munkáltatók körében népszerű és változatosságot kínáló utalványokkal, melyek a Cafeteria rendszer lehetséges juttatási elemeinek jelentős részét lefedik. A Sodexho Pass utalványok bevezetése a Cafeteria rendszerbe nemcsak költségkímélő, jól tervezhető megoldást jelent, hanem lehetőséget ad a dolgozóknak a juttatások közötti szabad választásra is.

Széles körű utalványrendszer

Utalványaink közül különösen kedveltek a törvény szabta keretek szerint adó- és járulékmentesen adható fajták: az ENNI-KÉK étkezési utalvány, mely dolgozónként havonta 6 000 forint értékhatárig adómentes és azonnal fogyasztható élelmiszerek vásárlására használható; a MELEGÉTEL utalvány, mely adómentes határa 12 000 forint és a meleg étkezés támogatására alkalmas. Az EXTRA AJÁNDÉK utalvány, mely egy munkavállalónak adómentesen adható 3*6 900 forint értékben és ez az összeg akár megtöbbszörözhető. Az ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS utalvány, melynek adómentes határa 20 700 forint mindkét szülő esetében, ami azt jelenti, hogy a munkáltatók egy gyermek iskoláztatását akár 41 400 forinttal is tudják támogatni. Az Internet utalvány és KULTÚRA utalvány, melyek a törvény adta keretek szerint korlátlan mértékben adómentesen adhatóak.

Nagy cégeknél bevált

A Sodexho Pass Cafeteria Megoldást már olyan cégek használják megelégedettséggel, mint az HBO, a McDonald's, az FCI Connectors Hungary Kft., a Sanyo Hungary Kft., a Béres Egészségtár Kft., a P&G Hyginett Kft., a Generali Providencia Zrt., a HILTI Hungária Szolgáltató Kft. és az EC Harris Hungary Kft. A Sodexho Pass Cafeteria Megoldással kapcsolatosan bővebb információt a www.cafeteriamegoldas.hu oldalon talál, ahol személyesen is meg lehet kérdezni a Sodexho Pass Cafeteria szakértőjét.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter