Megjelent: 4 éve

Hogy nézzék a dolgozók az olimpiát a munkahelyükön?

Bizonyos normák és keretek között egyes cégek engedélyezik a versenyek nézését, a munkavállalók pedig a kiesett időt ledolgozhatják, elcsúsztathatják. Vajon lehet ezt másképp is csinálni?

Augusztus első hetében indul a Riói Olimpiai Játékok 2016, a négyévente megrendezett sportesemény-sorozat még azokat is magával ragadja, akik a hétköznapokban se nem űznek, se nem néznek semmilyen sportágat.

A játékok egész nap mennek, tekintet nélkül a napszakra, így elengedhetetlen hogy a munkaidő is áldozatul essen egy-egy érdekes vagy fontos versenyszámnak.
Ilyenkor a munkahelyek vagy megtiltják a közvetítések nézését, és a munkavállalók titokban, eldugott melléképületekben, az asztal alá dugott okostelefonjukon vagy éppen beteget jelentve otthon követik az eseményeket.

Az olimpiai játékoknak hihetetlen összetartó ereje van, tömegeket mozgat meg, a világ felett egy rövid időre a sport veszi át az uralmat. Miért is ne lehetne mindezt hasznosan felhasználnia egy vállalatnak, és a saját előnyére fordítania.

A cégek minden évben hatalmas összegeket költenek csapatépítő programokra, ahol az egyik fő cél a munkatársak összehozása, ezáltal is hozzájárulva a cég sikeresebb jövőjéhez. Mi lehetne hatékonyabb eszköz minderre, mintsem a közös szurkolás, majd a közös öröm átélése a győztesek láttán?!

A közösségi terekben elhelyezett kivetítő és a munkatársak közös szurkolása a vezetőkkel karöltve, a lehető legnagyszerűbb csapatépő program, amit csak ki lehet találni.

Mennyivel motiváltabb lesz az a munkatárs, akinek nem kell engedélyt kérnie vagy titkolóznia, ha követni szeretné az eseményeket!

Természetesen elengedhetetlen az előzetes tervezés majd a folyamatos odafigyelés, hiszen még így is lesznek fennakadások a munkaidőben, de egy kevés előkészülettel megelőzhetőek a nagyobb problémák és az eredmény pedig szemmel látható lesz, az elkötelezettebb, lojálisabb és elégedettebb munkatársaknak köszönhetően. Ezt a csapatépítőt biztosan senki sem fogja egykönnyen elfelejteni!

Cseh Orsolya
Managing Director
Vision Recruitment Kft.


  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter