Megjelent: 3 éve

Hogy nézzék a dolgozók az olimpiát a munkahelyükön?

Bizonyos normák és keretek között egyes cégek engedélyezik a versenyek nézését, a munkavállalók pedig a kiesett időt ledolgozhatják, elcsúsztathatják. Vajon lehet ezt másképp is csinálni?

Augusztus első hetében indul a Riói Olimpiai Játékok 2016, a négyévente megrendezett sportesemény-sorozat még azokat is magával ragadja, akik a hétköznapokban se nem űznek, se nem néznek semmilyen sportágat.

A játékok egész nap mennek, tekintet nélkül a napszakra, így elengedhetetlen hogy a munkaidő is áldozatul essen egy-egy érdekes vagy fontos versenyszámnak.
Ilyenkor a munkahelyek vagy megtiltják a közvetítések nézését, és a munkavállalók titokban, eldugott melléképületekben, az asztal alá dugott okostelefonjukon vagy éppen beteget jelentve otthon követik az eseményeket.

Az olimpiai játékoknak hihetetlen összetartó ereje van, tömegeket mozgat meg, a világ felett egy rövid időre a sport veszi át az uralmat. Miért is ne lehetne mindezt hasznosan felhasználnia egy vállalatnak, és a saját előnyére fordítania.

A cégek minden évben hatalmas összegeket költenek csapatépítő programokra, ahol az egyik fő cél a munkatársak összehozása, ezáltal is hozzájárulva a cég sikeresebb jövőjéhez. Mi lehetne hatékonyabb eszköz minderre, mintsem a közös szurkolás, majd a közös öröm átélése a győztesek láttán?!

A közösségi terekben elhelyezett kivetítő és a munkatársak közös szurkolása a vezetőkkel karöltve, a lehető legnagyszerűbb csapatépő program, amit csak ki lehet találni.

Mennyivel motiváltabb lesz az a munkatárs, akinek nem kell engedélyt kérnie vagy titkolóznia, ha követni szeretné az eseményeket!

Természetesen elengedhetetlen az előzetes tervezés majd a folyamatos odafigyelés, hiszen még így is lesznek fennakadások a munkaidőben, de egy kevés előkészülettel megelőzhetőek a nagyobb problémák és az eredmény pedig szemmel látható lesz, az elkötelezettebb, lojálisabb és elégedettebb munkatársaknak köszönhetően. Ezt a csapatépítőt biztosan senki sem fogja egykönnyen elfelejteni!

Cseh Orsolya
Managing Director
Vision Recruitment Kft.


  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Igaz mese egy kultúraváltásról

Igaz mese egy kultúraváltásról, avagy mitől lesz sikeres a szervezeti kultúra átalakítása. Andó Ildikó, a Vezetői Mesterműhely blog szerzőjének... Teljes cikk

Visszaesett a vállalatok beruházási szándéka

Jelenleg a cégek kevesebb mint fele tervez valamilyen fejlesztést a következő egy év során. Emellett a cégek többsége a beruházásokra szánt... Teljes cikk

IT és gépberuházások várhatók a cégeknél

Továbbra is erős beruházási szándék jellemzi a hazai kkv szektort, jelenleg a cégek 76%-a készül valamilyen fejlesztésre a következő egy év... Teljes cikk