Megjelent: 3 éve

Ideális foglalkozások, ha nem szereted az embereket

Vannak, akik nem annyira jók a kommunikációban, együttműködésben és egyáltalán az emberi kapcsolatokban, mely készségek hangsúlyozása manapság az önéletrajzokban szinte kötelező. Azonban vannak olyan állások is, ahol ezekre a skillekre kevésbé van szükség. Körül lehet nézni, akár ötletet meríteni a Occupational Information Network listáján, amely az USA Munkaügyi Minisztériumának adatbázisa alapján készült.

A lista 1-100-ig pontozza a foglalkozásokat, munkaköröket abból a szempontból, mennyire kell a munka folyamán másokkal együttműködni, vagy egyáltalán másik emberekkel kapcsolatba kerülni.

Nem meglepő, hogy jól szerepelt a listán az író, költő, szövegíró, hiszen ez a munka, hivatás igazából szinte csak magányosan, elmélyülve látható el, más kérdés, hogy az inspirációhoz, legyen szó akár regényről, versről stb,. azért csak szükségesek az emberi kapcsolatok vagy legalább azok megfigyelése.
Mindenesetre 52 pontot kapott a foglalkozás a skálán, ami a szükséges társasági készségeket illeti.

Furcsamód némileg magasabb pontszámra van szüksége egy geológusnak, aki talajmintákat, ásványokat gyűjt. Az ő foglalkozásuk 56 pontot kapott.

Következők a sorban a közgazdászok, matematikusok, akik éves szinten már nem is keresnek rosszul a tevékenységükkel, átlagosan a 100 ezer dollár feletti tartományban. Őket pedig követik a környezetgazdászok, csillagászok, statisztikusok, optikai műszerészek, politológusok már mind 60 pont felett végeztek.

A számítógép mögött dolgozók munkája pedig már 64 pont felett végzett, tehát egy programozónak jóval több szociális készségre van szüksége a lista szerint, mint egy költőnek vagy írónak.

További részletek és adatok a listáról ITT találhatók.

Business Insider
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter