Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Idétlen álláshirdetések, amelyekre jobb, ha nem jelentkezünk

A fejvadászok, toborzó cégek, de még a HR-esek is szívesen idéznek félresikerült önéletrajzokból. Most azonban JobAngel segítségével az általuk írt idétlen álláshirdetéseken derülhetünk.

images

images

JobAngel friss blogbejegyzésében azt írja, ez azért visszás, mert míg az álláskeresőnek nem szakmája a CV-írás, nekik viszont szakmai munka az álláshirdetés megírása. "és ha az álláskereső ad ki ilyen munkát a kezéből… á, hagyjuk…úgyis értjük mindannyian. Hátha most majd az álláshirdetők alkotói is megértik.


JobAngel idéz olyan álláshirdetésből, ahol fiatalos lendülettel kell tűrni monotóniát, vagy ahol a hirdető XXI. században XXI. századi irodai környezetet kínál. Hű. És emellett lakhely és életkor alapján is diszkriminál.


És most jöjjön néhány a "gyöngyszem":


Majd hónapokkal később fizetünk, oké?


Feladat, amit nem írunk le álláshirdetésben, mert „megbeszélés tárgya”. Erre írj jó CV-t, ha tudsz vagy ha merszHa pályakezdő is, legyen vérprofi! Jól dolgozik, és nem kell neki sokat fizetni…értjük. Vagy nem?


Éjszakai takarító is csak fényképes önéletrajzzal lehetsz. Vagy bennemaradt a sablonból, vagy… kíváncsi lennék, miért kell fénykép egy éjszakai takarítói állásra.


Kukásnak 8 általános… Mert nyilván enélkül nem tudja a kukát kezelni. A munkáltató mentségére szolgáljon, ez törvényi előírás lehet, az OKJ-s bizonyítvány megszerzéséhez. De fényképes, szakmai önéletrajzod legyen, mert kíváncsiak tudsz-e szakmailag szemetet pakolni. A pozíció ugyan hulladékrakodó, de légyszi „köztisztasági járműkezelő”-nek jelentkezz.

JobAngel
Follow hrportal_hu on Twitter