Megjelent: 4 éve

Így győzhetjük meg a HR-est alkalmasságunkról

images

images

Az állásinterjún saját magunkat, illetve a tudásunkat, a képességeinket és a szakmai tapasztalatunkat kell áruba bocsájtanunk. A válaszunkban ezért azt kell elmondanunk, mit tudunk nyújtani nekik a pénzükért.

1. A kiírás a sorvezetőnk

Az állás megpályázásnál mindig a kiírásból kell kiindulni, ez legyen a személyes sorvezetőnk - írja legfrissebb blogbejegyzésében. Az adott cég a kiírásban szereplő készségeket keresi, ezért hajlandó fizetni. Minden egyes pontra keresnünk kell egy vagy több konkrét példát a szakmai múltunkból. Minden korábbi sikerünk egy újabb bizonyíték, amivel megelőzhetjük a többi jelöltet. Ha például a kiírásban az szerepel, hogy rendelkezni kell "interkulturális készséggel", akkor beszéljünk egy olyan időszakról, amikor külföldi kollégákkal/csoporttársakkal dolgoztunk közösen egy sikeres projekten.

2. Legyünk tömörek!

Bármelyik kérdésre adott válasz legyen egy vagy maximum két perc hosszúságú. Nem lesz időnk arra, hogy az összes készségedet felsoroljuk, ezért válasszuk ki azt, ami szerintünk a legfontosabb az állás elvégzéséhez, indokoljuk meg, miért ezt a pontot választottuk és bizonyítsuk be egy példával, hogy rendelkezünk a szükséges készséggel.

3. Legyünk egyediek!

Sok jogász/mérnök/közgazdász van a piacon. Fontos, hogy megkülönböztessük magunkat a többiektől. Ezért mindenképp említsük meg néhány olyan sikert vagy eredményt, ami különleges, egyedi és ami a jelentkezők többségének életrajzából hiányozhat. Ez fontos erőforrás lehet a cég számára.

Minta Válasz:

"A kiírás szerint önök egy tapasztalt értékesítési vezetőt keresnek, aki hatékonyan vezet majd egy tíz fős csapatot. Én több mint 15 éve dolgozom értékesítési területen, az utóbbi 5 évben az AB és az XY vállalat értékesítési osztályát vezettem. Hatékony motivációs és csapatépítő készséggel rendelkezem. 2011-ben és 2013 a kamara engem választott meg az "Év Értékesítőjének". Az elmúlt évben minden alkalommal túlteljesítettem a negyedéves előírást. Ha megkapom az állást minden tudásommal és tapasztalatommal azon leszek, hogy maximalizáljam a cég profitját."


HR Blog
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter