Megjelent: 6 éve

Juttatások és cafeteria Szlovákiában

A szlovákiai munkáltatók körében a cafeteria többnyire ismeretlen fogalom, a legtöbb cég fix juttatásokat kínál, 73 százalékuk dolgozói csoportonként eltérőeket.

images

A minden munkavállaló számára egységes juttatásokat nyújtó szervezetek 89 százalékban az 50 főnél kevesebb munkaerőt foglalkoztató kisvállalkozások közé tartoznak.

A juttatások közti választás lehetőségét felkínáló cégek nagy része (63 százalék) külföldi tulajdonú, rugalmas juttatásaikat nem havonta, hanem évente 1-2 alkalommal teszik elérhetővé – derül ki a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Kara által végzett kutatás eredményeiből. A kutatásban részt vevő 126 cég majd háromnegyede az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatások területén működik. A felmérésben a kis- és középvállalatok dominanciája figyelhető meg: a vizsgált cégek közel egyötöde azonban méret és árbevétel tekintetében a nagyvállalatok közé sorolható.

A felmérés eredményei szerint a legnépszerűbb juttatások 2013-ban az évente 1-2 alkalommal nyújtott ajándék vagy ajándék utalvány, a céges rendezvények, az ingyenes italautomata, valamint kedvezmény a cég saját termékeire/szolgáltatásaira. A munkába járás költségeit a munkáltatók viszonylag alacsony hányada téríti, mindössze 18 százalékuk biztosítja ezt minden dolgozójának – tudtuk meg a kutatást vezető Poór József egyetemi tanártól.

A kizárólag egyes dolgozói csoportoknak nyújtott juttatások leggyakoribb formája a magáncélra is használható mobiltelefon és céges autó, a válaszadók több, mint fele biztosít rendszeresen szakmai és nyelvi képzéseket és közel egyharmaduk lehetővé teszi a rugalmas munkaidőt valamint a törvény által előírtnál több szabadnapot egyes munkavállalók számára.

Szeiner Zsuzsa, egyetemi hallgató elmondása szerint cafeteria rendszer a válaszadók 19 százalékánál működik, a megkérdezett mikro-vállalkozások 100 százalékában kizárólag fix juttatások állnak a dolgozók rendelkezésére. A szlovákiai foglalkoztatók által 2013-ban felkínált rugalmas juttatások leggyakrabban a sport- vagy kulturális rendezvényre szóló belépő, valamint az önkéntes nyugdíjalapba történő befizetés. A jelenleg működő rugalmas juttatási rendszerek még 2011 előtt kerültek bevezetésre, sőt, a cafeteriát fenntartó cégek legnagyobb hányada ezt már 2005 előtt elérhetővé tette. Az azóta eltelt időben nem nőtt a cafeteria népszerűsége, valószínűleg a jövőben sem lehet erre számítani.

A válaszadó szervezetek legnagyobb hányadánál a keretösszeg nem változott vagy nőtt a tavalyi évhez képest, mindössze 18 százalékuk válaszolta, hogy csökkentette a juttatásokra szánt éves keretet. Hegyi Róbert egyetemi hallgató szerint a keretösszeg nagysága valamint a felkínált juttatások elemszáma a vállalatmérettel áll szoros összefüggésben.

A juttatási rendszerek fenntartásának nem kizárólagos célja a törvényi előírásoknak való megfelelés, a megkérdezett foglalkoztatók vállalatmérettől függetlenül a dolgozók elégedettségének növelését jelölték a juttatások nyújtásának legfőbb indokaként.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Itt vannak a SZÉP-kártyára vonatkozó új szabályok!

Az április 21-i Magyar Közlönyben számos olyan szabály jelent meg, ami újraírta a SZÉP-kártya felhasználásával kapcsolatos tudnivalókat. Fata... Teljes cikk

Cafetéria 2020: Mindent visz a SZÉP-kártya és a pénzkifizetés

Noha a munkáltatók többsége idén is megtartotta az előző évben kínált cafetéria-elemek zömét, az adóelőnye miatt kiemelt helyzetben lévő... Teljes cikk

Mit tehetünk a válság miatt fel nem használt cafetériával?

A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetben nehézségekbe ütközik egyes cafetéria elemek - az óvodai, bölcsődei költségek vagy éppen a... Teljes cikk