Szerző: HR Portal
Megjelent: 1 éve

"Keressük az ország újdonságra legnyitottabb vállalati csapatait" - már lehet jelentkezni a teamwork2022-re

Csapatépítés, önfejlesztés, komplex képességpróba, együttműködés fejlesztése. Ezt ígéri az eventcsoport április 22-24. között, Siófokon tartandó újszerű fejlesztő programja. A teamwork2022-re három fős vállalati csapatok jelentkezhetnek, akik két napon át vesznek részt a fejlesztő programokban. A szervezők arra számítanak, hogy a hétvége alatt a résztvevők jobban megismerik egymást, javul közöttük az együttműködés, jól érzik magukat és szakértői támogatást is kapnak. A záró napon pedig egy Guinness-rekord aktív részesei is lehetnek. A programról Hajmássy Anikó főszervezővel beszélgettünk.

Honnan jött a teamwork2022 ötlete?

- A rendezvényünket egy konfuciusi gondolat ihlette: "Mondd és elfelejtik, mutasd meg és emlékeznek, vondd be őket és megtanulják. " Egy olyan képzés volt az álmunk, amin nem csupán részt vesznek a jelentkezők, hanem részesei a teljes programnak. Nem kínálunk kész megoldásokat a csapatmunka kihívásaira. A mi küldetésünk az, hogy sokoldalú és hatékony eszközöket, módszertanokat bevetve támogassuk a csapatokat abban, hogy saját szervezeti környezetükre szabottan, együtt fedezzék fel, miként érdemes kezelniük a változást, a kihívásokat, sőt a sokszor váratlan, komfort zónán kívül eső helyzeteket.

Milyen kompetenciákra van szükség a részvételhez?

- A program során szeretnénk fejleszteni a hatékonyabb időgazdálkodást, kooperációt, problémamegoldást, stratégiaalkotást, a csapat iránti elkötelezettséget, a kreativitást és a nyitottságot. A teamwork2022 során szükség lesz rá, hogy a fentiek mentén a résztvevő csapatok képesek legyenek rendszerben gondolkodni és abban működni is. Ezért azoknak a vállalati csapatoknak a jelentkezésére számítunk, akik nyitottak, elszántak, motiváltak a fejlődésre, szeretik a kihívásokat. Nem lesz olyan feladat, amit ne tudnának megoldani és nem lesz szükség olyan kompetenciákra, amit ne használnának a mindennapi munka során.

Mennyiben csapatverseny a rendezvény?

- A delegált vállalati csapatok maguk döntik el: saját csapatuk belső fejlesztése áll figyelmük középpontjában,  vagy pedig a többiekkel versenyezve küzdenek a díjakért. Bízunk benne, hogy e két nap megreformálhatja a hazai képzés-fejlesztési piacot.

A teamwork2022 első számú célja a csapatépítés, az együttműködés fejlesztése, az, hogy a háromfős vállalati csapatok a különböző készségeket fejlesztő kihívások során megtapasztalják az együttműködés új szintjét, átéljék, mit jelent összetartani minden körülmények között. A feladatokat úgy terveztük meg, hogy a csapattagok összehangolt munkával teljesíthessék csak őket. Három kihívást kell teljesíteniük, amelyet szakmai zsűri értékel. A végén szakmai díjat kap a 10 legjobban teljesítő team. Ők elmondhatják magukról, hogy a legjobb csapatok közé tartoznak. De itt is hangsúlyozom, hogy csak akkor verseny, ha úgy döntenek a jelentkezők.

A program teljesen anonim, a céges csapatok neveit csak akkor közöljük,ha ehhez hozzájárulnak. Tehát senkinek sem kell tartania attól, hogy ha nem végezne az elsők között az nyilvánosságra kerül. A cél az, hogy minden csapat jobban megismerje önmagát, fejlessze az együttműködést és lássa, a legjobbakhoz képest hol áll, mások miként oldották meg ugyanazt a feladatot. A rendezvény végén ugyanis minden résztvevőnek elküldünk egy komplett e-learning anyagot. Ebben benne lesz, hogy az egyes feladatokra más cégek - persze anonimizálva - milyen válaszokat adtak.

Kik lesznek a zsűriben?

Biztosan benne lesz Pajor Mariann, (Egis Gyógyszergyár), a szervezés során az ő neve merült fel először, őt szerettük volna megnyerni a zsűri elnökének, Fluck Benedek (MVM vezérigazgató-helyettes), Jagudits Ákos, (Astotec, HR digitalizációs szakértő), Mantuano Mónika (az UNICEO magyarországi vezetője) és Eckert Bálint, a BGE PSZK oktatója. A többi taggal még folynak az egyeztetések, de annyit elárulhatok, hogy olyan zsűritagokat kerestünk, akik hasonlóképpen gondolkoznak a témában, mint mi.

Mennyibe kerül a részvétel?

Csapatonként 1 650 000 Ft + áfa / 3 fő. Ebben benne van egy nemzetközileg elismert menedzsment szakember előadása, a képzés, a teljes ellátás a rendezvény ideje alatt, a szállás 1 ágyas szobákban, helyben a szakértői támogatás és a komplett e-Learning tréninganyag, amit a rendezvény után megkapnak a résztvevők.

Hol lehet jelentkezni, érdeklődni?

A teamwork2022.hu oldalon (https://www.teamwork2021.hu/jelentkezes/). Minden jelentkezés véglegesítése előtt a csapatvezetővel személyesen is beszélgetünk és ezzel is segítjük, hogy a maximumot hozza ki a hétvégéből. Arra bíztatok mindenkit, hogy ha megtetszik a kihívás és kipróbálná magát egy ilyen újszerű csapatépítő rendezvényen, küldjön üzenetet kollégáinak, éreznek-e magukban kedvet, hogy a cégüket képviselve részt vegyenek a programon.

A rendezvényről dióhéjban

    • Időpont, helyszín: 2022. április 22-24. Siófok, Hotel Azúr
    • Nevezési határidő: április 1.
    • minden csapat maga dönti el: saját csapatuk belső fejlesztése áll figyelmük középpontjában, vagy pedig a többiekkelversenyezve küzdenek a fődíjakért.
    • A verseny rendszerezett tudásanyagát hazavihetik magukkal a versenyzők, oktatóanyag formájában.
    • A rendezvény előadója Jon Gordon amerikai bestseller szerző, menedzsment szakértő, 20 éve kutatja a sikeres csapatok titkát, amelyet a rendezvényre készített előadásában oszt meg.
    • A csapatok felmérhetik saját erejüket, együttműködési szintjüket, tanulhatnak más csapatoktól is, a jó gyakorlatokat beépíthetik a működésükbe.
    • Jeligés versenyzés - a szervezők csak az első tíz csapat kilétét fedik fel, azt is csak akkor, ha a  versenyzők engedélyt adnak rá.
    • Szakmai díj a legjobb 10 csapatnak
    • Mentori támogatás a hétvége alatt a feladatmegoldásoknál

A nyitóképen Hajmássy Anikó, a teamwork2022 főszervezője

  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek
További cikkek
A rozsdásodás a HR-esek és cégvezetők legújabb rémálma

A kiégés mellett egy új jelenség ütötte fel a fejét a munka világában, amely a vállalatok pénztárcájára is hatással van, ez pedig a nehezen... Teljes cikk

Önismereti tréning salsával: terítéken egy formabontó kurzus

Hogyan lehet salsázás közben az önismeretet fejleszteni? Mit ad a tánc, ha hagyományos tréninggel vegyítjük? Nádházy Judit tréner, coach és... Teljes cikk

Új taggal bővült a 25 éves Tréning Kerekasztal

Februárban az AGORA Intézet csatlakozott az ország vezető tréningcégeit tömörítő Tréning Kerekasztalhoz. Teljes cikk