Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Kezdjük a napot a nagy feladatokkal

A nagy feladatokat vegyük előre - ez az alapja mindennek Stefan Sagmeister New York-i tervezőgrafikus szerint.

Stefan Sagmeister New York-i tervezőgrafikus és tipográfus híres arról, hogy hétévente bezárja New York-i dizájnerstúdióját egy teljes évre és utazgat. Így akarja elkerülni a kiégést, és megőrizni kreativitását - írja a hvg.hu.

Állítása szerint e feltöltődésre szánt évekből rengeteget profitál, általában ekkor születnek a legsikeresebb ötletei. Sagmeister tervezte Lou Reed, a Rolling Stones, David Byrne, az Aerosmith és Pat Metheny lemezborítóit.

A grafikus szerint a sikeres munkához öt dolog szükséges:

A nagy feladatokat vegyük előre. Munkánk legkomolyabb, kreativitást igénylő részét a nap elején végezzük, és hagyjuk a „reaktív munkát” - mint például az e-mailek megválaszolását - későbbre.

Hozzuk lendületbe kreativitásunkat. Rendszeresítsünk „asszociatív impulzusokat”: például hallgassuk ugyanazt a zenét, vagy rendezzük el íróasztalunkat egy bizonyos módon. Ezek jelzik majd a tudatunknak, hogy ideje hozzálátni a munkához.

Adjunk ritmust a napunknak! Alakítsuk ki energiánk felhasználásának és megújításának ritmusát: 90 perces intenzív ciklusokban dolgozzunk, majd tartsunk szünetet.


Ne féljünk az egyedülléttől!
Ragaszkodjunk ahhoz, hogy bizonyos időt mindennap egyedül töltsünk el. Ily módon megfigyelhetjük haszontalan szokásainkat és gondolkodási folyamatainkat, valamint lecsillapíthatjuk az elménket.


Ne várjunk az ihletre
. Legyünk jelen, akár van hozzá kedvünk, akár nincs.

Follow hrportal_hu on Twitter