Szerző: Barna Eszter
Megjelent: 5 hónapja

Melyek a legnagyobb relokációs cégek? - itt a lista

Többségében multinacionális cégek szerepelnek a Budapest Business Journal iparági toplistáján. Volt némi mozgás a dobogós helyeken, az első helyezett pedig árbevétel alapján majdnem duplázza az utána következő relokációs vállalkozás bevételét.

A 2020-ban, a BBJ által közzétett listán az első két cég tartotta helyezését. A listát 1,1 milliárd forint feletti árbevétellel magasan a Santa Fe Relocations Kft. vezeti. Az 1993-ban alapított multinacionális cégnek világszerte 75 irodája van, így komoly szereplő a piacon. 2019-ben 550 áttelepítést hajtottak végre.

A második helyezett Move One Kft. szintén őrzi helyét a dobogón 694 millió forintos nettó árbevétellel. Szintén régi játékos az iparágban, hiszen 1993-ban alapították, központi irodája Dubaiban található.

A harmadik helyezett esetén látszik az a bizonyos nagy ugrás a listán, amit a bevezetőben említettünk. Ugyanis az Inter Relocation Kft. az ötödik helyről került a harmadik helyre, 424 millió forintos árbevétellel. A cég 100%-ban külföldi tulajdonban van, de cég központja Budapesten található, és még 25 irodája van világszerte.

A negyedik helyezett pedig azért érdekes, mert bár lemaradt a dobogóról az ARC Kft., a nyilvános költöztetések közül mégis ők végezték a legtöbbet, 2019-ben 1800-at, illetve ez az első magyar tulajdonú cég, ráadásul 100%-ban, és az eddigi szereplőknél régebben, 1990-ben alakultak. Nettó árbevételük 383 millió forint volt.

Érdekes tényező, hogy a relokációs lista szereplőinek döntő többsége, két-három kivételtől eltekintve az 1990-es években alakult, vagyis régen megalapozták magukat a piacon, és hatalmas mozgások sincsenek a sorrendben. Mindössze a harmadik és az ötödik helyezett cserélt helyet, a többiek megőrizték állásukat a rangsorban.

 

Rangsor Cég neve Teljes nettó árbevétel 2019-ben (M Ft)
1. Santa Fe Relocations Kft. 1,12 (M Ft.)
2. Move One Kft. 694 (M Ft.)
3. Inter Relocation Kft. 424 (M Ft.)
4. ARC Kft. 383 (M Ft.)
5. AGS Budapest Nemzetközi Költöztető Kft. 326 (M Ft.)
6. Helpers Hungary Kft. 298 (M Ft.)
7. Settlers Relocation Kft. 269 (M Ft.)
8. Euromove Nemzetközi Költöztető Kft. 261 (M Ft.)
9. Gosselin Mobiliity Budapest kft. 224 (M Ft.)
10. Expatriates' Services Trust Kft. 119 (M Ft.)
11. MoveArtis Kft. 73 (M Ft.)

A Budapest Business Journal iparági listái és összes kiadványa a www.bbj.hu/shop oldalon vásárolható meg.

  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Melyek a legnagyobb relokációs cégek? - itt a lista

Többségében multinacionális cégek szerepelnek a Budapest Business Journal iparági toplistáján. Volt némi mozgás a dobogós helyeken, az első... Teljes cikk

Melyek a legnagyobb vezetési tanácsadó cégek?

Érdekes helyzetet mutat a Budapest Business Journal üzleti hetilap által összeállított iparági toplista, ami a legnagyobb vezetési tanácsadókat... Teljes cikk