Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Mit kíván a magyar egyetemista?

images

A Pannon azokkal a felsőoktatási intézményekkel együttműködve végzett felmérést, amelyek hallgatói közül számos pannonos dolgozó került ki az elmúlt években.

A munkahely kiválasztásának fő szempontjai

A megkérdezett diákok szerint a munkahely kiválasztásánál legfontosabb szempont a versenyképes jövedelem, ezt követi az egészséges munkakörnyezet és a szakmai tapasztalatszerzés. A műszaki felsőoktatásban tanuló egyetemisták szívesebben dolgoznának személyes időbeosztással, és preferálják az irodán kívüli, mobil munkavégzést is.

A több mint ezer főt foglalkoztató Pannon kiemelt figyelmet fordít arra, hogy mit várnak tőle leendő munkavállalói, ezért a mobilszolgáltató a Budapesti Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetem Kármán Tódor Kollégiumában, a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán és a Debreceni Egyetemen beiratkozásra és tárgyfelvételre kialakított Mobil Internet Kávézóiban kérdezte erről a hallgatókat az őszi beiratkozási időszakban.

A kérdőív kitöltői számára a versenyképes jövedelem, az egészséges munkakörnyezet, a szakmai fejlődés és a jó csapat elsőszámú feltétel egy munkahely kiválasztásakor, míg a rugalmas munkavégzési lehetőség a legszimpatikusabb tényező. Szerintük a munka és a magánélet közötti egyensúly személyes időbeosztással és irodán kívüli munkavégzési lehetőségekkel valósítható meg a legjobban.

A Pannon aduásza

A műszaki és közgazdasági felsőoktatásból évente számos friss diplomás kerül a Pannon csapatába, ahol a versenyképes jövedelmen túl a fejlett technológia alkalmazásával egyre többféle munkavégzési formát alakítanak ki a dolgozók számára. Mobil munkavégzés kialakításával lehetővé teszik a távmunkát és a rugalmas munkaidőt is - fejtette ki Kőnig Róbert, a Pannon HR vezérigazgató-helyettese.

A jövő munkavállalói hamarosan még a budaörsi, zöldövezeti irodánál is kellemesebb környezetben, az új, törökbálinti irodában dolgozhatnak, amely dolgozók interaktivitására és az alkotó munkájára helyezi majd a hangsúlyt - tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Az egyetemisták munkahelyválasztásában a juttatási csomag, a lakóhelyhez való közelség és a munkahely stabilitása fontosságban megelőzi a vállalat nemzetközi hátterét, vagy termékei és szolgáltatásai profilját - derül ki az adatokból.

A hallgatók a kedvezményes fogyasztást ösztönző juttatások iránt kevésbé, a pénzben kifejezhető ajánlatok felé viszont annál inkább nyitottak, így a béren kívüli juttatások közül az élet-, baleset- és egészségbiztosítási csomagok és a szolgálati mobil, valamint az étkezési támogatás kelti fel legjobban érdeklődésüket, amikor munkahelyet választanak. A negyedik és ötödik helyen a felsőoktatási és angol tanulmányi támogatás, valamint az egészségügyi és orvosi szolgáltatások magánklinikán történő igénybevétele szerepelt.

Kevesen fejezték ki igényüket az ingyenes banki szolgáltatások, a vásárlási kedvezmények vagy a sportolási lehetőségek iránt.


Follow hrportal_hu on Twitter