Megjelent: 4 éve

Munkáltatói márkaépítés a legjelentősebb hazai karrierrendezvényen

Nagy a verseny a hiányszakmák tehetséges fiataljainak eléréséért. A munkaadók új harcmezőre kénytelenek lépni, ha az Y generáció szakembereit soraikban akarják látni. Ma már nem elég, ha a céghez vonzó juttatási csomagokat kapcsolnak. Ha hosszú távon akar tervezni a vállalat munkavállalóival, elengedhetetlen, hogy vonzó munkahelyként gondoljanak rá az álláskeresők és az ott dolgozó kollégáik egyaránt.

images

Miért van szükség munkaadói arculatépítésre?

Az álláshirdetésre jelentkezőknek már a pályázat benyújtását megelőzően van véleménye a cégről. Az egyik angliai vezető HR szolgáltató szervezet, a CarrerArc’s 2015. júniusi Munkáltatói Márka Kutatása szerint a jelentkezők 75 százaléka már a CV beadása előtt feltérképezi a cég munkáltatói márkáját. Az, hogy mit gondolunk az adott szervezetről, mint egy bizonyos terméket előállító vagy szolgáltatást nyújtó vállalatról, sok esetben erősen befolyásolja a róla, mint munkáltatóról kialakított véleményünket. Ennek ellenére nem elég, ha egy munkaadó kiváló terméket állít elő vagy éppen piacvezető a saját területén. Ha az álláskeresők és a saját dolgozói körében is vonzó akar lenni, az Employer Branding tudatos alakítására és gondozására kellő energiát kell szánnia.

Milyen lehetőségek vannak ennek építésére?

Az online felületek és közösségi média csatornái mellett a karrierrendezvények kulcsfontosságúak a munkavállalók körében való ismertség megerősítésére. Erre teremtett például kiváló alkalmat a 2015 őszi HVG Állásbörze is. (Ahogy erről korábban mi is írtunk.) A szeptember 23-24-én több mint 170 kiállító részvételével megrendezett karriervásáron a cégek több mint 9000 érdeklődővel, köztük számos potenciális munkavállalóval ismerkedhettek meg. Az online fórumok mellett a személyes találkozás során kialakított benyomás továbbra is kihat a toborzási folyamat sikerességére, így kulcsfontosságú milyen megjelenéssel és üzenetekkel várják a fiatal és tapasztalt szakembereket.

Díjak az egyedi és ötletes megjelenésért

A HVG Állásbörze szervezői kiemelten fontosnak tartják, hogy támogassák a munkaadói arculatépítés példaértékű és a kreatív megjelenését. A HVG Állásbörzén rendezvényről rendezvényre három fős szakmai zsűri értékeli a standokat megadott szempontrendszer alapján. Azok a kiállítók részesülhetnek díjazásban, akik egyedi módon, látogatókat megszólító ötletekkel jelennek meg a két nap során. A Standverseny díjazottjait egy független zsűri, Gyökér Irén, a BME Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék egyetemi docense, közgazdaságtudomány kandidátusa, Kádár Balázs: Magyar PR Szövetség, Employer Branding Tagozat vezetője, a Bindermann HR-COM managing partner, marketingkommunikációs szakembere és Sándor Miklós, a Dekorszövetség elnöke választotta ki. A szavazatok összesítését követően ez alkalommal a Legegységesebb megjelenés kategóriában az NNG-t díjazták, a Magnetec - Ungarn Kft.-t emelték ki a Kreatívan kis standon elismeréssel, míg a Kreatív megjelenés különdíjjal jutalmazták a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. standját.

A tudatosan felépített márka az álláskeresők felé is vonzó, ugyanakkor hosszabb távú befektetést igényel. Egyre többen élnek a karrierrendezvényen való átgondolt és álláskeresőket aktívan megszólító megjelenéssel. Fejlődni és újabb ötletes márkaépítő eszközöket beépíteni a következő rendezvényig is van lehetőség. HVG Állásbörze legközelebb 2016 tavaszán várja a munkaerőpiac szereplőit.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter