Megjelent: 2 éve

Nem lesz munkája a sofőröknek - jönnek a robottaxik

Szinte az összes német autógyártó cég egyre erőteljesebben dolgozik az önvezető autók kifejlesztésén. Néhány év múlva talán már munkába is állhatnak a vezető nélküli robottaxik - írja a jarmuipar.hu oldal.

Ehhez azért még jónéhány évnek el kell telnie, de a sofőrt a vezetésében támogató, különféle járműelektronikai funkciók már számos modellben szériafelszerelésnek számítanak és fejlesztésük lépésről lépésre halad a teljesen autonóm önvezető rendszerek létrejötte felé - számol be róla az oldal.

Az Audi például az új A8-as modellt már olyan 3. szintű automatizálással szereli fel, amely bizonyos feltételek mellett már át tudja venni az irányítást a vezetőtől: 60 kilométer/órás sebesség alatt rövid ideig a vezetőnek nem szükséges a vezetésre figyelnie.

A Volkswagen futurisztikus kivitelű “Sedric” minibusz rendelésre érkezik és önállóan viszi el utasait a megadott helyre.

A BMW az idén negyven, az amerikai Intel és az izraeli Mobileye vállalatokkal közösen kifejlesztett önvezető autóval kezdi meg a technológia kipróbálását Münchenben, más európai és amerikai városokban, valamint Jeruzsálemben. Ezekben a kísérleti járművekben azonban még vezető ül a volán mögött, hogy szükség esetén beavatkozhasson.

A Daimler is dolgozik a vezetőtől a kormány és a pedálok kezelését fokról fokra átvevő járműelektronika kifejlesztésén. A Bosch járműipari beszállító vállalattal kialakított együttműködése keretében a Daimler jövőre helyezi forgalomba kísérleti flottáját, majd 2022-re megkezdi a robottaxik értékesítését.

A Porsche AG vezérigazgatója, Oliver Blume tavaly egy interjúban azt mondta: egy önvezető sportkocsi szerinte pont annyira csábító dolog, mint például “egy Rolex karóra, amivel akár tojást is lehetne főzni”. “A Porsche kocsik vezetői soha nem fognak lemondani a vezetés élményéről, a volánt soha nem fogják kiadni a kezükből”.

jarmuipar.hu
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter