Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Nem tudtuk elkölteni a Szép-kártyára feltöltött összeget

A múlt héten mintegy 600 millió forintot költöttek Szép-kártyával a belföldi turisták, és összesen 910 millió forint lejárt összeg maradt a kártyákon - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára.

A Szép-kártya tulajdonosok ez év május 31-ig költhették el kártyájukról a 2013-ban feltöltött összeget. Amennyiben ezt nem tették meg, cégüknek visszautalják a tavalyelőttről megmaradt pénzt. A kártyabirtokosok 910 millió forintot hagytak kártyáikon, ez 450 millió forinttal kevesebb, mint az előző évben lejárt összeg - mondta Ruszinkó Ádám.

Hozzátette: míg a múlt évben megmaradt, fel nem használt egyenleg a két évvel korábban feltöltött összeg 1,9 százaléka volt, addig az idén megmaradt összeg már csak 1,3 százaléka volt a 2013-as feltöltésnek. Míg tavaly kártyabirtokosonként átlagosan 900, addig idén már csak 800 forint maradt elköltetlenül.

A helyettes államtitkár úgy fogalmazott: a Széchenyi pihenő (Szép) kártya a belföldi turizmus élénkítéséhez a lehető legnagyobb mértékben járult hozzá, a felhasználás mértéke rekordot döntött.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint az utóbbi hetekben meredeken emelkedett a lejáró összeg felhasználása: május első hetében 170 millió forint, a második héten már 235 millió, a harmadikon 356 millió, míg az utolsó héten minden korábbinál több, 565 millió forint fogyott belőle. Hozzátették, hogy a most lejárt összeget a bankok június 30-ig visszautalják a munkáltatóknak.

Az OTP Szép-kártyák birtokosai a 2013-as feltöltések közel 99 százalékát felhasználták a május 31-i határidőig, ez az arány rekordnak számít a kártyakibocsátónál. A lejáró egyenlegek összege 680 millió forint alá csökkent. A május 31-ével zárult héten naponta több mint 62 millió forintnyi 2013-as feltöltést használtak fel kártyával.

Az MKB Szép-kártyákon 128 millió forint, az eredetileg átutalt keret mindössze 1,3 százaléka maradt meg - közölte a bank. Ez az összeg 41 millió forinttal kisebb az egy évvel ezelőtti maradéknál. A 2013-as juttatásokat a jogosultak 98,7 százalékban költötték el, míg egy évvel korábban ez az arány még 97,1 százalék volt. Az MKB-kártyák több mint 151 ezer birtokosa közül közel 24 ezer nem használta fel a teljes keretét, ami átlagosan 5 ezer forintot jelent fejenként.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter