Megjelent: 6 éve

Nyugdíj-megtakarítás cafeteriaként

A nyugdíjcélú megtakarítási forma megtalálta a helyét a megváltozott cafeteria piacon is. A válság óta először bővült az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár taglétszáma, közel 218 ezer főre. Ez a teljes önkéntes nyugdíjpénztári piac mintegy egynegyede. A pénztár által kezelt vagyon pedig meghaladja a 175 milliárd forintot.

images

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adatai alapján folyamatosan növekszik a korbetöltött öregségi nyugdíjellátásban részesülők száma. Csak az utóbbi hat évben több mint 20 százalékkal emelkedett az ilyen ellátásban részesülők száma – derült ki az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár sajtóreggelijén, Budapesten. További, a nyugdíjrendszer szempontjából figyelmeztető adat, hogy Magyarország termékenységi arányszáma az egyik legalacsonyabb Európában.

Nagy Csaba az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója a trendek kapcsán elmondta:
„A hazai lakosság jelentős része láthatóan még nincsen tisztában azzal, hogy a hazai nyugdíjrendszer a jelenlegi formájában nem lesz képes tartani a jelenlegi helyettesítési rátát 30-40 év múlva. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amíg egy ma nyugdíjba vonuló munkavállaló a fizetése 80 százalékára számíthat nyugdíjjárulékként, addig ez a szám a jövőben 20-30 százalékra csökkenhet. Ennek oka többek között az, hogy egyfelől egyre többeket tartunk el egyre kevesebben. Éppen ezért érdemes már ma elkezdeni előre gondolkozni, hogy a későbbi nyugdíjunkat több tízezer forinttal tudjuk kiegészíteni.”

Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyfélköre jelentős átalakuláson ment át az utóbbi négy év során. Amíg 2010 környékén a befizetések 80 százaléka a munkáltatóktól érkezett, addig ma ez az arány 45 -50 százalékos arányban oszlik meg az egyéni befizetők és a munkáltatók közt. Ez a csökkenő munkáltatói befizetések mellett azt is mutatja, hogy a hazai lakosság egyre nagyobb része kezdett el tudatosan készülni a nyugdíjas évekre.

A Munkáltatói befizetések kapcsán Nagy Csaba a nyugdíjcélú támogatás fontosságára, az edukáció szerepére hívta fel a figyelmet.
„Az utóbbi években a cafeteria piac átalakulásával azt tapasztaltuk, hogy a munkavállalók egyre inkább a likvid, gyorsan elkölthető juttatásokat kezdték el preferálni. Ennek megfelelően csökkentek a pénztárunkba érkező munkáltatói befizetések. Ugyanakkor mi azt tanácsoljuk munkáltatói partnereinknek, hogy akár a hagyományos cafeteria rendszeren kívül, alanyi jogon, kisebb összegekkel támogassák dolgozóik nyugdíjcélú megtakarításait, hiszen ezzel is növelhetik alkalmazottaik elkötelezettségét”

Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár úgy látja, hogy a jövő bizakodásra adhat okot, hiszen 2014 második negyedévében a válság óta először, nemcsak a pénztár által kezelt vagyon gyarapodott, hanem a tagok létszáma is. Ez a szám is azt mutatja, hogy a demográfia és gazdasági trendek egyre több munkavállalót ejtenek gondolkodóba, és terelnek a hosszútávú nyugdíjcélú megtakarítások irányába.
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter