Megjelent: 6 éve

Nyugdíj-megtakarítás cafeteriaként

A nyugdíjcélú megtakarítási forma megtalálta a helyét a megváltozott cafeteria piacon is. A válság óta először bővült az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár taglétszáma, közel 218 ezer főre. Ez a teljes önkéntes nyugdíjpénztári piac mintegy egynegyede. A pénztár által kezelt vagyon pedig meghaladja a 175 milliárd forintot.

images

images

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adatai alapján folyamatosan növekszik a korbetöltött öregségi nyugdíjellátásban részesülők száma. Csak az utóbbi hat évben több mint 20 százalékkal emelkedett az ilyen ellátásban részesülők száma – derült ki az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár sajtóreggelijén, Budapesten. További, a nyugdíjrendszer szempontjából figyelmeztető adat, hogy Magyarország termékenységi arányszáma az egyik legalacsonyabb Európában.

Nagy Csaba az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója a trendek kapcsán elmondta:
„A hazai lakosság jelentős része láthatóan még nincsen tisztában azzal, hogy a hazai nyugdíjrendszer a jelenlegi formájában nem lesz képes tartani a jelenlegi helyettesítési rátát 30-40 év múlva. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amíg egy ma nyugdíjba vonuló munkavállaló a fizetése 80 százalékára számíthat nyugdíjjárulékként, addig ez a szám a jövőben 20-30 százalékra csökkenhet. Ennek oka többek között az, hogy egyfelől egyre többeket tartunk el egyre kevesebben. Éppen ezért érdemes már ma elkezdeni előre gondolkozni, hogy a későbbi nyugdíjunkat több tízezer forinttal tudjuk kiegészíteni.”

Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyfélköre jelentős átalakuláson ment át az utóbbi négy év során. Amíg 2010 környékén a befizetések 80 százaléka a munkáltatóktól érkezett, addig ma ez az arány 45 -50 százalékos arányban oszlik meg az egyéni befizetők és a munkáltatók közt. Ez a csökkenő munkáltatói befizetések mellett azt is mutatja, hogy a hazai lakosság egyre nagyobb része kezdett el tudatosan készülni a nyugdíjas évekre.

A Munkáltatói befizetések kapcsán Nagy Csaba a nyugdíjcélú támogatás fontosságára, az edukáció szerepére hívta fel a figyelmet.
„Az utóbbi években a cafeteria piac átalakulásával azt tapasztaltuk, hogy a munkavállalók egyre inkább a likvid, gyorsan elkölthető juttatásokat kezdték el preferálni. Ennek megfelelően csökkentek a pénztárunkba érkező munkáltatói befizetések. Ugyanakkor mi azt tanácsoljuk munkáltatói partnereinknek, hogy akár a hagyományos cafeteria rendszeren kívül, alanyi jogon, kisebb összegekkel támogassák dolgozóik nyugdíjcélú megtakarításait, hiszen ezzel is növelhetik alkalmazottaik elkötelezettségét”

Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár úgy látja, hogy a jövő bizakodásra adhat okot, hiszen 2014 második negyedévében a válság óta először, nemcsak a pénztár által kezelt vagyon gyarapodott, hanem a tagok létszáma is. Ez a szám is azt mutatja, hogy a demográfia és gazdasági trendek egyre több munkavállalót ejtenek gondolkodóba, és terelnek a hosszútávú nyugdíjcélú megtakarítások irányába.
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Fókuszban a megélhetési juttatások! A koronavírus-járvány a vállalatoknál talán a HR-es szakembereknek adta a legtöbb megoldandó feladatot. Olyan nehézségekkel kellett szembenézniük, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Nem maradt ki a kihívások sorából a dolgozói juttatások témája sem: a tapasztalat azt mutatta, hogy a pandémiás időszak alatt a cégek jelentős része nem tudta kiadni a juttatásokat a korábban megszokottak szerint. Egy gyorsan változó, bizonytalan piaci és jogi környezet komoly rugalmasságot igényelt és igényel a mai napig a munkáltatók részéről. A cégek számára elengedhetetlenné vált, hogy újragondolják korábban alkalmazott, bevált megoldásaikat, és olyan rendszert hozzanak létre, amelyet – az igények igen dinamikus, folyamatos változása okán – a későbbiekben is viszonylag könnyen tudnak alakítani, módosítani. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter