Megjelent: 11 éve

Rendhagyó állásblog, de kinek? Avagy több tízezeren kísérleteznek a blogos álláskereséssel

A CV-Online rendhagyó állásblogot indított a Blogter.hu-n, amely hazánk egyik meghatározó közösségi blogszolgáltatása. A gazdasági világválság hatására az elmúlt hónapokban növekedett az álláskeresők száma, és erre válaszul a CV-Online elindította ez idáig hazánkban egyedülálló és úttörő kezdeményezését.

Az allasblog.blogter.hu internetes címen elérhető állásblogban szakértők beszélnek a legmodernebb álláskeresési technikákról és a hatékony elhelyezkedésről. A blog célja, hogy közösségi párbeszéd révén felhívja a figyelmet azokra a praktikákra, amelyek révén az álláskeresők gyorsabban és sikeresebben tudnak elhelyezkedni a megnehezedett gazdasági helyzetben is.

A 2009 januárjában elindított blogot több tízezren nézték meg, a visszatérő olvasók száma pedig folyamatosan növekszik. A közösségi szolgáltatások felhasználói lelkesen fogadták az újszerű kezdeményezést. Íme néhány közösségi vélemény és reakció a blog témáira:

"Számomra a blog segít abban, hogy lépjek vagy ne lépjek a zivataros időkben. A munkahelyemen ugyanis sok a bizonytalanság és ezért nem árt napra késznek lennem." (Oroszlánszív felhasználó)

"Köszönöm, jó tippeket kaptam az angol nyelvű álláskeresés kapcsán. Nem gondoltam volna, hogy erre is kell készülnöm" (Mutant, Blogter tag)

"Vicces, de a munkafegyelem kapcsán a "WC használat című" bejegyzés tetszett a legjobban" (Viki, blogger)

"A CV Online a blogjával elérte nálam, hogy a blog olvasása után kedvet kaptam az állásajánlatok szemlézésére és felkerestem az adatbázisukat. Nem gondoltam, hogy így is tájékozódhatom" (Dixi, blogger)

"Nem vagyok álláskeresésben, de nagyon tetszett a "Tíz hasznos tanács az álláskeresésre". Ezt elmentettem magamnak" (Frigyes Ferenc, olvasó)

A CV-Online a kísérleti jelleggel indított blog folytatásáról akkor döntött, amikor a közösségi reakciókból látta, hogy a véleménycsere támogatja a potenciális álláskeresőket. Az állásblog tökéletesen illeszkedik a CV-Online stratégiájához, hiszen eddig is tesztekkel, cikkekkel, hírekkel, interaktív kommunikációs lehetőség biztosításával segítették a munkavállalókat. Kollegáik nemcsak a munkaadókkal, de az álláskeresőkkel is éreztetik, hogy az oldal mögött emberek állnak, akik törődnek velük, s átérzik az egyes személyek sorsát, a nehézségeiket, a tragédiáikat és nem csak munkájuknak, hanem élethivatásuknak tekintik a szakmai segítségnyújtást. A blogközösség nyitottsága és vitakészsége segíti azokat is, akik a blogban tanácsért és segítségért fordulnak. A blogot vezető szakemberek mellett a csatlakozó felhasználók és hozzászólók is tevékeny szerepet vállalnak abban, hogy a felmerülő kérdésekre válaszoljanak és segítsék a bizonytalanabb olvasókat és érdeklődőket.

A blog tartalmait a felmerülő kérdések és érdeklődés irányába folytatják. Ilyen módon egy élő közösségi agóraként teret ad az álláskereséssel kapcsolatos párbeszédnek, érdeklődésnek és a konkrét tájékozódásnak.

További információ:

Bozzay Bernadett
Marketing Manager
+36 1 374 7000
bernadett.bozzay@cvonline.hu

CV-Online Magyarország Kft.
www.cvonline.hu
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Szellemstandok és gondtalan fiatalok - állásbörze a koronavírus árnyékában

Néhány napja már sejtettük, hogy az idei HVG Állásbörze nem lesz átlagos. Minden nyilatkozat ellenére abban sem voltunk biztosak, hogy megtartják. A... Teljes cikk

A Disney+ már tavasszal Magyarországon? Gőzerővel keresik budapesti munkatársaikat

A video-streaming piac legújabb szereplője, a Disney legkorábban ősszel indítja el magyarországi szolgáltatását, ám a valóságban hamarabb jön... Teljes cikk

Egymilliót keresett egy ismerős beajánlásával

Egymillió forintot keresett egy közösségi recruiter a Talentuno rendszerén keresztül egyetlen nyitott állásra való sikeres ajánlással. A most... Teljes cikk