Megjelent: 11 éve

Rendhagyó állásblog, de kinek? Avagy több tízezeren kísérleteznek a blogos álláskereséssel

A CV-Online rendhagyó állásblogot indított a Blogter.hu-n, amely hazánk egyik meghatározó közösségi blogszolgáltatása. A gazdasági világválság hatására az elmúlt hónapokban növekedett az álláskeresők száma, és erre válaszul a CV-Online elindította ez idáig hazánkban egyedülálló és úttörő kezdeményezését.

Az allasblog.blogter.hu internetes címen elérhető állásblogban szakértők beszélnek a legmodernebb álláskeresési technikákról és a hatékony elhelyezkedésről. A blog célja, hogy közösségi párbeszéd révén felhívja a figyelmet azokra a praktikákra, amelyek révén az álláskeresők gyorsabban és sikeresebben tudnak elhelyezkedni a megnehezedett gazdasági helyzetben is.

A 2009 januárjában elindított blogot több tízezren nézték meg, a visszatérő olvasók száma pedig folyamatosan növekszik. A közösségi szolgáltatások felhasználói lelkesen fogadták az újszerű kezdeményezést. Íme néhány közösségi vélemény és reakció a blog témáira:

"Számomra a blog segít abban, hogy lépjek vagy ne lépjek a zivataros időkben. A munkahelyemen ugyanis sok a bizonytalanság és ezért nem árt napra késznek lennem." (Oroszlánszív felhasználó)

"Köszönöm, jó tippeket kaptam az angol nyelvű álláskeresés kapcsán. Nem gondoltam volna, hogy erre is kell készülnöm" (Mutant, Blogter tag)

"Vicces, de a munkafegyelem kapcsán a "WC használat című" bejegyzés tetszett a legjobban" (Viki, blogger)

"A CV Online a blogjával elérte nálam, hogy a blog olvasása után kedvet kaptam az állásajánlatok szemlézésére és felkerestem az adatbázisukat. Nem gondoltam, hogy így is tájékozódhatom" (Dixi, blogger)

"Nem vagyok álláskeresésben, de nagyon tetszett a "Tíz hasznos tanács az álláskeresésre". Ezt elmentettem magamnak" (Frigyes Ferenc, olvasó)

A CV-Online a kísérleti jelleggel indított blog folytatásáról akkor döntött, amikor a közösségi reakciókból látta, hogy a véleménycsere támogatja a potenciális álláskeresőket. Az állásblog tökéletesen illeszkedik a CV-Online stratégiájához, hiszen eddig is tesztekkel, cikkekkel, hírekkel, interaktív kommunikációs lehetőség biztosításával segítették a munkavállalókat. Kollegáik nemcsak a munkaadókkal, de az álláskeresőkkel is éreztetik, hogy az oldal mögött emberek állnak, akik törődnek velük, s átérzik az egyes személyek sorsát, a nehézségeiket, a tragédiáikat és nem csak munkájuknak, hanem élethivatásuknak tekintik a szakmai segítségnyújtást. A blogközösség nyitottsága és vitakészsége segíti azokat is, akik a blogban tanácsért és segítségért fordulnak. A blogot vezető szakemberek mellett a csatlakozó felhasználók és hozzászólók is tevékeny szerepet vállalnak abban, hogy a felmerülő kérdésekre válaszoljanak és segítsék a bizonytalanabb olvasókat és érdeklődőket.

A blog tartalmait a felmerülő kérdések és érdeklődés irányába folytatják. Ilyen módon egy élő közösségi agóraként teret ad az álláskereséssel kapcsolatos párbeszédnek, érdeklődésnek és a konkrét tájékozódásnak.

További információ:

Bozzay Bernadett
Marketing Manager
+36 1 374 7000
bernadett.bozzay@cvonline.hu

CV-Online Magyarország Kft.
www.cvonline.hu
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A kormány 840 millió forintból emeli a külhoni lelkészek jövedelemkiegészítését

Két részletben megkétszerezi a határon túli lelkipásztorok jövedelemkiegészítő támogatását a kormány - jelentette be Balog Zoltán református lelkész. Teljes cikk

Interjú távolról - hogyan ne romoljon a minőség?

A távkommunikáció használatának egyik, nem mellékes hatása, hogy lényegesen kevesebb információhoz jutunk a jelöltről: például nincs, vagy... Teljes cikk

Támogató vezetőkre, kreatív feladatokra és rugalmasságra vágynak a fiatal munkavállalók

A hazai cégek felismerik ugyan a fiatal munkavállalók igényeit, de nem reagálnak megfelelően rájuk - derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara... Teljes cikk