Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Rengeteg munkahelyet teremett a pekingi olimpia

A 2008-as pekingi olimpia sajátossága a korlátlan mennyiségben rendelkezésre álló olcsó munkaerő volt - értékelt a PriceWaterhouseCoopers tavaly megjelent tanulmányában.

A hivatalos statisztika több mint 1,8 millió munkahely létrejöttét köti az olimpiához a 2002-től 2008-ig tartó időszakban.

A tanulmány szerint a kínai főváros számára az olimpia egyértelműen hozzájárult a 2000-ben bekövetkezett munkaerő-piaci fordulathoz. A 2001-2008 között évente átlag 8,6 százalékkal gyarapodott a foglalkoztatottak száma, vagyis nyolc év alatt összesen 87 százalékkal csaknem a duplájára nőtt. Az elemzésből kiderült, a foglalkoztatottak számának emelkedését a más területekről beáramló új munkaerő, a népesség növekedése eredményezte.


Világgazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A hazai vállalkozásokra nem jellemző az időszakos leállás

Ha mégis beiktatnak egy kis szünetet, az jellemzően maximum egy hétig tart, és többnyire az egész céget érinti. A leállás időszaka összefügghet a... Teljes cikk

Munkaerő-piaci alternatívák kistelepülésen élőknek

Kistelepülésen élni vagy egy választás következménye, vagy oda születtünk. Nagyvárosból sokan költöznek vidékre teljes életmódváltással, de... Teljes cikk

Évi 358 milliárd eurójába kerül a közép- és kelet-európai vállalkozásoknak a munkaerőhiány

A megkérdezett cégek negyedének a szakképzett munkaerő hiánya évente több mint 5%-os bevételkiesést jelent. Teljes cikk