kapubanner for mobile
Megjelent: 9 hónapja

Termékenység Megőrzés Program (Fertility Benefit Program) - az egyedi munkáltatói odafigyelés

Új célzott egészségügyi juttatást kínál a Krio Intézet Sejt- és Szövetbank Zrt.: saját részre történő spermafagyasztás és tárolás egészséges férfiak számára, biztonsági megfontolásból, a nemzőképesség megőrzésének támogatására.

Termékenység Megőrzés Program-

Miért kell egyáltalán a termékenység megőrzésével foglalkozni?

Szomorú statisztikai adat, hogy Magyarországon minden ötödik gyermeket tervező pár meddőségi problémával küzd, és az esetek 50%-ban már a férfiak meddősége áll a probléma hátterében. Az elmúlt 40 év során a férfiak nemzőképessége csaknem a felére csökkent, és ez a tendencia csak folytatódni látszik.  A WHO legfrissebb, 2023-as kutatása alapján a meddőség népbetegség, a világon minden 6. férfi és nő érintett.

A sikertelen gyermekvállalás hatása az egyénre:

 

 

A tendencia csak folytatódni látszik
A tendencia csak folytatódni látszik


 

Hogyan kapcsolódik mindez a munkahelyekhez?

A termékenységgel küzdő férfiak és nők körében végzett vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy az érintettek jelentős részének csökkent a munkahelyi elkötelezettsége, miközben esetükben nőtt a munkából kiesett idő. A meddőség okozta szorongás, szégyen és a bűntudat kihat a munkahelyi kapcsolatokra és az egyén teljesítményére is.

Milyen előnyökkel jár a Termékenység Megőrzés Program a munkáltatók számára?

 • Megtartani a legjobb és legtehetségesebb munkaerőt
 • Egy ilyen különleges juttatással olyan valódi gondoskodást fejezünk ki, ami teljesen egyedülálló, és az egyik legérzékenyebb helyzetre nyújt megoldást
 • Tervezhetővé válik a gyermekvállalás
 • A családtervezéssel kapcsolatos stressz csökkenthető
 • Társadalmi felelősségvállalás
 • Esetleges mesterséges megtermékenyítési (lombikbébi) ciklusok során jóval kevesebb munkából kiesett idő
 • A munkáltatói brand erősítése

Azoknak a cégeknek, amelyek elkötelezettek a jóléti kultúra megteremtése és a sokszínű, támogatói munkáltatóvá válás iránt, speciális támogatást kell nyújtaniuk munkavállalóiknak a férfiak termékenysége megőrzéséhez.

A nemzetközi gyakorlatban egyre több céget találunk, amely már ajánl munkáltatói fertilitás programot.

Mit ajánl a Krio Intézet?

A Krio Intézet Magyarország első és legnagyobb spermabankja a saját részre történő spermiumfagyasztás és tárolás szolgáltatást ajánlja az egészséges férfiaknak, hogy nemzőképességüket hosszú távon megőrizhessék.

Folyékony nitrogén gőzterében, -150 fok alatt történik a tárolás
Folyékony nitrogén gőzterében, -150 fok alatt történik a tárolás

 

Az eltárolt hímivarsejt minta felett csak és kizárólag a tulajdonosa rendelkezhet. A minta szükség esetén bármilyen mesterséges megtermékenyítési (lombikbébi) kezelésben felhasználható.            

 • Egyetlen alkalommal adott mintát több egységre osztva tárolunk, így az több alkalommal is felhasználható.
 • Folyékony nitrogén gőzterében, -150 fok alatt történik a tárolás, így nem romlik a minta minősége és felengedés után a sejtek újra életképesek.

Az ivarsejt tárolás folyamata: otthoni mintaadás Manfinity szettel, beérkezett minta minősítése, fagyasztása, tárolás. A fagyasztva tárolás az Intézet budapesti laboratóriumában történik, így a minta bármikor rendelkezésére áll.

Otthoni mintaadó szett: Manfinity – élethosszig tartó termékenység 

A korábbi hagyományos, személyes jelenlétet igénylő spermium mintaadás mellett világszerte megjelent az otthoni mintaadás lehetősége is, amely Magyarországon kizárólag a KRIO Intézetnél érhető el. A Manfinity otthoni mintaadó szett egy forradalmian új megoldás, mely lehetőséget biztosít az otthon történő spermium minta gyűjtésre.

Előnyei:

 • diszkrét távszolgáltatás
 • kényelmes, gyors, egyszerű
 • jobb minőségű, nagyobb mennyiségű ivarsejt minta lehetősége

Az eltárolt hímivarsejt minta felett csak és kizárólag a tulajdonosa rendelkezhet
Megjelent az otthoni mintaadás lehetősége is

 

Hogyan működik a Manfinity szett?

Online felületünkön bárhonnan, bármikor megrendelhető a mintaadó szett. Az ügyfél dönti el, hogy mikor helyezi el benne a mintát, hiszen nem szükséges időpontra érkeznie. A szett visszaküldése futárszolgálattal történik, így garantált a kényelem és a diszkréció. A minta beérkezését követően megtörténik a kiértékelés és a hímivarsejt minta mélyfagyasztva tárolása, ameddig az ügyfél arra igényt tart.

Munkavállalói célcsoport:

 • 23-50 éves férfiak
 • és nők, akik párjuk részére tudják igénybe venni a juttatást.

Krio Intézetről

A Krio Intézet Magyarország első és legnagyobb Spermabank és Férfi Egészségközpontja.

A Krio Intézet Spermabank és Férfi Egészségközpont 1998 óta végzi spermiumok saját célú fagyasztását és fagyasztva tárolását. Budapesti, akkreditált laboratóriumunkban, ügyfeleink megbízásából, több ezer hímivarsejt mintát tárolunk mélyfagyasztva. Több mint 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk a spermaanalízis területén, amit a klasszikus mikroszkópos vizsgálat mellett a modernebb számítógépes technikával (CASA) is végzünk.

Amennyiben a beérkezett minta minősítő vizsgálata alapján indokolt, andrológus szakorvos is áll ügyfeleink rendelkezésére a férfi eredetű meddőség komplex kivizsgálásának lehetőségét kínálva.

Kiemelt figyelmet fordítunk a magas színvonalú ügyfélkiszolgálásra:

 • Azonnal elérhető szolgáltatások
 • Egészségpénztári elszámolás – kedvező adózással
 • Szakértő támogatás a munkáltatói kommunikációhoz, dokumentációhoz
 • Dedikált ügyfélszolgálat a munkavállalók számára
 • Magyarországi tárolás, nemzetközi háttér – FamiCord Csoport
 • Több ezer fagyasztva tárolt ivarsejt minta
 • Több mint 25 éves szakmai tapasztalat

Mi történik, ha a munkáltató néhány év múlva nem kívánja fizeti a tárolási költségeket?

A munkáltató bármelyik évben dönthet úgy, hogy már nem fizeti a tárolási költséget.

Ebben az esetben a munkavállaló saját befizetéssel is fedezheti a tárolás költségét, vagy dönthet úgy, hogy a mintára nem lesz szüksége a jövőben. Ebben az esetben a KRIO Intézet gondoskodik annak megsemmisítéséről az ügyfél rendelkezése szerint.

 • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
L-Soft Bérszámfejtés GDPR szolgáltatással

Miért éri meg kiszervezni hozzánk a bérszámfejtésedet? Nem tudod tartani a határidőket? A bérszámfejtő csapatban folyamatos a fluktuáció, ami... Teljes cikk

Felértékelődő értékesítők: verseny indult a legjobbakért

A nehéz gazdasági helyzet miatti nyomás hatására felértékelődik az értékesítők szerepe a vállalatoknál. A turbulens gazdasági helyzetre a cégek... Teljes cikk

Így alakult a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés 2024 első harmadában

A munkaerőpiac állandóan formálódó közeg, amelynek változásai a munkaerő-kölcsönzés és -közvetítés területére is kihatnak. Az év első... Teljes cikk