Szegedi Juli
Szerző: Szegedi Juli
Megjelent: 7 éve

Tippek kölcsönzött munkaerő alkalmazására

images

images

A fő pénzügyi vezetők (CFO) 90 százaléka szerint nagyon, vagy valamennyire előnyös kölcsönzött munkavállalókat alkalmazni, annak érdekében, hogy fenntartsák a produktivitást. A kérdőívre válaszolók 85 százaléka azt mondta, hogy a kölcsönzött munkaerő alkalmazása hatékony és kézenfekvő módja a későbbi munkavállalók megtalálásának.

A felmérést a világ első és legnagyobb munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cége, az Accountemps készítette, mely profiljából adódóan leginkább könyvelési és pénzügyi területen kölcsönöz szakembereket. Több mint 116 olyan pénzügyi vezető válaszolta meg a kérdéseket, akiknek a cége alkalmaz kölcsönzött munkaerőt. A cégeket véletlenszerűen választották, abban hasonlítanak, hogy minden vállalkozás több mint húsz főt foglalkoztat.

"A jelenlegi piacon egyre nagyobb az igény a kölcsönzött munkaerőre, egyre több munkáltató érzi annak szükségét, hogy nagyobb mértékben kellene rugalmasabb munkaerőre támaszkodnia" - mondta Greg Scileppi, a Robert Half Nemzetközi Munkaerő-kölcsönző igazgatója. "A belső teamek külső projektszakértőkkel való kiegészítése nemcsak költséghatékony stratégia, hanem lehetővé teszi, hogy a cégek rugalmasabbak legyenek és a kölcsönzésnek köszönhetően gyorsabban legyenek képesek elérni speciális szaktudású munkavállalókat."

"Az álláskeresők, akik be szeretnének kerülni egy bizonyos cégbe, ideálisnak találhatják ezt a foglalkoztatási formát, ugyanis mérhetővé teszi a pozícióra való alkalmasságukat, valamint bepillantást enged a cégkultúrába, még mielőtt teljes munkaidős pozícióban elköteleződnének a vállalatnál" - tette hozzá Scileppi.

Hogyan alkalmazzunk kölcsönzött munkaerőt?

Az Accountemps öt olyan fontos elemre világít rá, melyek segítenek a menedzsereknek abban, hogy a munkaerő-kölcsönzés zökkenőmentesen induljon:

1. Adjon információt. Még mielőtt az új munkaerő kezdene, érdemes mindenkinek elmondani a teamben, hogy miért is van ő itt, milyen munkára lett felvéve és hogyan lehet könnyebbé tenni a beilleszkedését részlegbe.
2. Kell egy terv. Ha a kölcsönzött munkavállaló már az első naptól tudja, hogy mit várnak tőle, akkor könnyebben kezd neki a dolgának. Kapjon világos utasításokat, akár a projektre, akár a határidőkre vonatkozóan már a feladat kiadásakor.
3. Kell egy kontaktszemély. Az a legjobb, ha van valaki a csapatban, aki tökéletesen érti a munka célját, és átlátja a feladatokat. Csakúgy, mintha egy teljes munkaidős munkavállalóról lenne szó, meg kell állapodni a kommunikáció idejében és formájában, hogy a projekt biztosan simán haladjon.
4. Kapcsolatban maradni. A kölcsönzött munkavállaló mindig kapjon választ a kérdéseire, kapjon visszajelzést. A kapcsolattartás a vezetőnek is fontos, hogy meggyőződhessen róla, hogy a projekt megy a maga útján.
5. Információfrissítés. Ha a munkavállaló munkaerő-kölcsönző cégen keresztül kerül alkalmazásra, akkor mindenképpen tájékoztatni kell őket arról, hogy mennyire vált be. Ez az értékes visszajelzés a munkavállaló jövőbeni megbízásai miatt fontos lehet. A munkaerő-kölcsönzőt arról is tájékoztatni kell, ha felmerül a folyamatos foglalkozatás lehetősége egy-egy munkavállalóval kapcsolatban.

Mikor van a szezon?

Amerikában az egyik legnagyobb munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég rendszeresen méri a vállalatok Kölcsönzési Indexét - azaz, hogy mennyien alkalmaznak kölcsönzött munkavállalókat. Érdekes, hogy a kölcsönzött munkaerő "szezonja" november közepe és december közepe közé esik - ekkor áll az index a legmagasabb szinten. Ezután minden évben drámai zuhanás kezdődik. A májusi indexet összevetve a tavaly májusival nem találunk nagy változást a kölcsönzött munkaerő arányaiban (0.1 százalék), de az idei áprilisi és májusi index között már 0.8 százalék a növekedés. Januártól nézve májusig még nagyobb az emelkedés: 7.5 százalékos.

forrás: http://www.prnewswire.com
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Növekedésben a munkaerő-kölcsönzés

Elindult a munkaerőpiac, hétről hétre élednek a COVID-19 koronavírus-járvány által leginkább érintett szektorok. A megtartott munkaerő-állományt... Teljes cikk

Atipikus helyzetre atipikus válasz: a kölcsönzés és a diákmunka a megoldás a járvány okozta visszaesésben?

A munkaerő-kölcsönzés, a diák- és a nyugdíjas szövetkezeti foglalkoztatás volt képes először reagálni és segíteni a gazdaság újraindulását a... Teljes cikk

Bértámogatás kölcsönzés esetén - Itt vannak a legfontosabb tudnivalók!

A kormány a munkaerő-kölcsönzés keretében dolgozókra is kiterjesztette a csökkentett munkaidőben (kurzarbeit) történő foglalkoztatás esetén... Teljes cikk