kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Több megyében is nőtt a munkanélküliség

Januárban 10 százalékkal nőtt a Komárom-Esztergom megyében nyilvántartott álláskeresők száma, így a gazdaságilag aktív népességhez viszonyított arányuk ismét elérte a 11 százalékot. Jelentősen nőtt az álláskeresők száma Fejér megyében is.

Az egy évvel korábbiakhoz képest javultak Komárom-Esztergom megye munkaerőpiaci mutatói. A nyilvántartott álláskeresők száma ez idő alatt ugyanis 7,4 százalékkal lett kevesebb, a gazdaságilag aktív népességen belüli arányuk pedig 0,8 százalékponttal csökkent - tájékoztatott Jankóné Szépe Mónika.

A közép-dunántúli régióban a munkanélküliség a múlt hónapban Komárom-Esztergom megyében volt a legalacsonyabb, Fejér és Veszprém megyében a ráta meghaladja a 13 százalékot.

Komárom-Esztergom megyében január végén 16.066 fő szerepelt a munkaügyi központok nyilvántartásában, számukra 892 álláshelyet kínáltak.

A megyében Komáromban, Tatán és Tatabányán a legalacsonyabb, kilenc és tíz százalék közötti az állástalanok aránya. Ennél némileg rosszabb a helyzet Esztergomban és Oroszlányban, Dorog és Kisbér környékén 13 százalékos a munkanélküliség.

Jelentősen nőtt az álláskeresők száma Fejér megyében

A növekedés mértéke csak Mór és Gárdony körzetében maradt 10 százalék alatt, a többi körzetben 11-13 százalék között alakult - közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja hétfőn az MTI-vel.

Január végén 26 ezernél több regisztrált álláskeresőt tartottak nyilván a megyében, az előző havinál 11,8 százalékkal, az egy évvel korábbinál 1,1 százalékkal többet. A regisztrált álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya 13,7 százalék volt, 1,7 százalékponttal nagyobb az előző havinál.

Munkaerőpiaci szempontból a megye déli része, Enying és Sárbogárd térsége volt a legrosszabb helyzetben. Enyingen és környékén egy hónap alatt 9,2 százalékkal, Sárbogárd térségében 13 százalékkal nőtt a regisztrált munkanélküliek száma.

Az utóbbi térségben a 2370-nél több regisztrált álláskereső 21 százaléka, Enying térségében pedig a 2355 álláskereső 28,3 százaléka egy évnél hosszabb ideje nem talál munkát.

A munkáltatók januárban 787 új álláshelyet jelentettek be, s a hónap végén 687 üres állást kínáltak. Ez az előző havinál 18,8 százalékkal, az egy évvel korábbinál 29,9 százalékkal több. Kétötödére segédmunkások, háromtizedére szakmunkások, 17,1 százalékára pedig szellemi foglalkozásúak jelentkezését várták.

Létszámleépítésről a múlt hónapban egy külföldi, ipari tevékenységet végző cég hozott döntést: 28 ember elbocsátását jelezte. Egy Dunaújvárosban működő, ugyancsak külföldi tulajdonú ipari cég pedig jelezte, 35 fizikai dolgozóval kívánja bővíteni dolgozóinak létszámát.

  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Tudjon meg többet a munkahelyi elszámolásokról egy pillanat alatt!

Az idei évben a munkavállalók gépkocsihasználatát továbbra is az útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény alapján számolják el. Az... Teljes cikk

Legyen naprakész a társadalombiztosítási jogokkal és kötelezettségekkel!

Ismerje meg a BNO kód jelentőségét az egészségügyi diagnózisok és adókedvezmények szempontjából. Használja ki a betegszabadság kalkulátor... Teljes cikk

A közszolgálati jogviszony szabályai: illetmények, szabadságok, felmentési idő nagyító alatt

A közszolgálati tisztségviselők életében az illetményalap és a szabadságrendszere kiemelt jelentőséggel bír. A 2024-es minimálbér-emelkedés... Teljes cikk