kapubanner for mobile
Megjelent: 19 éve

Toborzás és tehetség-gondozás - A legjobb cégek listája (II.rész)

Dr. John Sullivan, a San Francisco State University professzora több éves módszertani kutatásai eredményeként összeállított egy "benchmark listát" arról a 25 cégről, mely a toborzás és tehetség-gondozás területén példaértékű eredményt ért el és mértékadónak számít az Egyesült Államokban.

images

A top 10 benchmark cégről itt olvashat!

A toborzás más területein kiemelkedő cégek

Wegmans Food Markets. A Wegman, mely 2005-ben elnyerte a Fortune Magazin legjobb amerikai munkahely felmérés első helyezését, elmondhatja magáról, hogy ehhez a teljesítményhez többre volt szüksége, mint friss termékekre. A nagy múltú élelmiszer bolt, mely mára már turistalátványossággá vált, hírnevének építésén túl a toborzás és tehetség-gondozás területén is kiemelkedik HR branding, munkaerő-tervezés, újrafoglalkoztatás és alternatív toborzási módszereivel. A Wegman már az iskolapadban megkezdi toborzási tevékenységét: szakmai gyakorlat programja egészen a középiskolásokig visszanyúl, akiket mentorként felsőfokú tanulmányuk alatt is szakmailag támogat.

SAS. Az SAS legjobb munkaadó stratégiája és annak kivitelezése lélegzetelállító, mi több, gyakrabban alkalmazzák a '60 perc a legjobb alkalmazottért' gyakorlatát, mint bármelyik más cég. Kompenzációs eszközeik sokszínű és széles skálája szintén lenyűgöző, mellyel iparágukban vezető forgalmat tudnak lebonyolítani.

Corning. A Corning kimagasló szakértelemmel alkalmazza a belső toborzás módszerét és rendkívül hatékonyan, innovatívan oldotta meg a leépítés problémáját is. Hatékonyan alkalmaznak különböző szolgáltatási szintű megállapodásokat, így toborzási folyamatuk aktív eleme a Six Sigma módszer is.

Intel. Az Intel a toborzás és a HR tudományos és "sebesség alapú" megközelítéséért érdemel elismerést. Munkaerő-tervezési modelljük számos lenyűgöző design elemet tartalmaz. Az építő jellegű konfrontálódás kultúrájának kialakításával az Intel a folyamatos változ(tat)ás ütemét diktálja.

Wal-Mart. Ha tömeg-toborzásról van szó, akkor abban a Wal-Mart verhetetlen. A Wal-Mart TV hirdetései folyamatosan sulykolják a legjobb munkahely üzenetét, mellyel hatékonyan őrzik erős HR branding pozíciójukat.

WL Gore. A WL Gore kultúrája szintén lélegzetelállító. A Fortune Magazin legjobb munkahely felmérésének második helyezettje remekül demonstrálja, hogy a cég világszínvonalú személyzeti kultúráján milyen hatékonyan és precízen is munkálkodik évek óta. A Fast Company magazin Amerika leginnovatívabb vállalatának választotta.

The Container Store. A cég egymást követő két évben nyerte meg a Fortune magazin legjobb munkahely felmérését, mely annak fényében jelent hatalmas eredményt, hogy a cég minimalizálja a HR és a toborzás centralizált szerepét. Említésre méltó még a vállalat jelölt-assesment rendszere valamint a toborzási munka hatékonyságának követésére kidolgozott mérőrendszere is.

Google. A Google-nél a toborzási szakemberek aránya az alkalmazottakhoz képest lenyűgöző. A vállalat ezen felül kiemelkedő teljesítményt nyújt a jelölt-assesment módszerek és a női mérnökök alkalmazásának területén is.

Dell. A Dell a cég felsővezetői összetételére lehet büszke, mivel a legjobb vezetők elhalászása céljából rendkívül jól publikálja a cég nagyszerű menedzsment gyakorlatát és megközelítését. A Dell kitűnő vezető identifikációs programmal rendelkezik és az egy munkavállalóra eső bevételük eléri az 1 millió dollárt!

MGM Grand. Az MGM Grand elkötelezettsége annak irányában, hogy a "legjobban irányított cég" pozíciót hirdeti magáról, egyedülálló, főleg egy olyan iparágban, ahol a HR branding nem jellemző fogalom. A cég által kialakított, a toborzás hatékonyságának jelzésére szolgáló mérőszámok és auditálási módszerük kiemelkedő és egyben innovatív.

Baptist Health Care. A Baptist a jól menedzselt arculat kiépítésében alkot nagyot, így nem véletlen, hogy a cég a Fortune magazin legjobb munkahely felmérésén a 6-ik helyezést érte el nagyvállalat kategóriában. A Baptist vezető a toborzás és munkaerő-megtartás területén egy olyan iparágban, ahol a világ legnehézkesebb toborzási gyakorlatát alkalmazzák.

PepsiCo. A "diversity" toborzás nagymestere, a PepsiCo olyan ösztönző módszereket alkalmaz, mellyel a speciális toborzási eszközök az általános üzleti gyakorlat aktív részévé váltak.

Electronic Arts (EA). Az EA egyedi módon a tehetségek megszerzése érdekében akár cég-felvásárlásba is kezd, felkutatja a legmegfelelőbb jelölteket, mielőtt még maga a pozíció kiírásra kerülne, ráadásul kitűnik innovativ mérőszámaival, HR-branding eszközeivel is.

UPS. A UPS a diákok toborzása terén, illetve egyedülálló szakmai gyakorlat-rendszerével verhetetlen a piacon.

Cisco Systems. A HR-branding atyjának számító Cisco még mindig tartja magát ezen a területen. Sajnálatos módon azonban a cégnél már kevés maradt abból, ami egykor a világ legjobb toborzási funkciójának számított.

Folytatása következik!
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Űrmérnök, szoftverinformatikus, kiberbiztonsági mérnök - Idáig jutottak a Skool első foglalkozásainak résztvevői

A fiatal lányok technológiai érdeklődésének felkeltésére irányuló Skool program 10 évvel ezelőtt indult. Azóta több mint 17.000 iskolás korút... Teljes cikk

Az álláshirdetések misztikus piaca

Az álláskeresők úgy gondolják, a meghirdetett állások legalább 80%-a betöltésre kerül az álláshirdetések segítésével. A valóság valami... Teljes cikk

Biciklizés, forgalomfigyelés, AC: így választotta ki gyakornokait a BKK

Esettanulmány rovatunkban Lázár Lilla, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) toborzási vezetője mutatja be éves „outdoor” gyakornokkiválasztási... Teljes cikk