Megjelent: 5 éve

Van egy jó hírünk a béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban

Kevesebb adó terhelheti a béren kívüli juttatásokat a jövő évi adótörvények alapján - hívta fel portálunk figyelmét Fata László cafeteria szakértő.

Amennyiben elfogadják az adótörvényeket, a személyi jövedelemadó mértéke 16 százalékról 15 százalékra csökkenne. Ez azonban azt is jelenti, hogy a béren kívüli juttatásokat is kevesebb adó terhelné - húzza alá a szakember portálunknak eljuttatott közleményében.

Fata László emlékeztet, jelenleg a béren kívüli juttatások értékének 1,19 szeres értéke után kell 16 százalék személyi jövedelemadót és 14 százalék EHO-t fizetni. Ez az EHO az egyes meghatározott juttatások esetén 27 százalék. Így a teljes közteher 35,7 százalék illetve 51,17 százalék.

Amennyiben az személyi jövedelemadó mértéke 15 százalékra csökkenne, úgy 2016-ra 34,51 százalék lehet a béren kívüli juttatások köztere. (49,98 százalék az egyes meghatározott juttatások esetén)
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter