Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 3 éve

Vona: a béruniós aláírásgyűjtés nem eshet áldozatul politikai játszmáknak

A Jobbik elnöke szerint béruniós kezdeményezésük olyan közös ügy és történelmi esély Magyarországnak, valamint a kelet-közép-európai tagállamoknak, mely nem eshet áldozatául a párt politikai riválisai által indított lejárató kampányoknak - írja az MTI.

Vona Gábor hétfői sajtótájékoztatóján, Gyöngyösön emlékeztetett: tavaly decemberben jelentették be a kezdeményezést, és augusztus 20-án indították el hivatalosan az uniós aláírásgyűjtést. Megjegyezte: politikai riválisaik a "savanyú a szőlő effektusból" kiindulva megpróbálják ezt a mozgalmat mindenféle fél- és dezinformációval lejáratni. Szerinte ezért is fontos, hogy a társadalom pontosan megismerje, miről szól és miről nem szól a bérunió.

Kiemelte: a kezdeményezéssel nem ígérnek egyik napról a másikra megemelkedő fizetéseket, nem kérnek e célra Brüsszeltől több pénzt, sem alamizsnát, mint ahogyan adóemelést sem látnak szükségesnek a megvalósításához. Az erősödő gazdaság lehetővé teszi, hogy növekedjenek a bérek, azaz ne a meglévő tortát kelljen több szeletre vágni, hanem maga a torta legyen nagyobb. Ugyanakkor a bérek emelkedése a magyar kis- és középvállalkozásokat sem sújtaná, sőt növelné versenyképességüket - húzta alá. Kiemelte: az elmúlt években tovább nőtt az EU nyugati és kelet-közép-európai tagállamai közötti bérkülönbség.

A Jobbik azt szeretné elérni, hogy az EU alapelvei közé kerüljön be az "egyenlő munkáért egyenlő bért" elve - tette hozzá megjegyezve: most dől el 20-30 évre Európa sorsa és a bérunió egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy ezt a jövőt Magyarország is formálja, alakítsa. A Jobbikon kívül ma senkinek nincs hasonló, konkrét cselekvési terve - jelentett ki a pártelnök.

Vona Gábor kitért arra is, a jövő évi választásokon reményeik szerint megalakuló Jobbik-kabinet újra fogja gondolni a jelenlegi kormány multinacionális cégekkel kötött stratégiai megállapodásait a hazai beszállítók helyzetbe hozása és a munkavállalók kiszolgáltatottságának csökkentése érdekében. Szintén más szempontokat érvényesítenének az uniós források felhasználása kapcsán is: a fontossági sorrendben előbb "nem macskaköves főterek, hanem versenyképes vállalkozások kellenek" - jelentette ki.

MTI
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter