Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

157 kérdést kapott az ellenzéktől a munkaügyi tárca

Összesen 157 kérdés érkezett a Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz (SZMM) a tavalyi év végén a Fidesztől és a KDNP-től, amelyek nagy részére hétfőig válaszoltak is - mondta Korózs Lajos, a tárca államtitkára sajtótájékoztatón hétfőn.

A minisztérium szakemberei 2008. december 31-én 50 választ küldtek, hétfőn pedig még 100-at továbbítanak a házelnöknek. A fennmaradó hét kérdés megválaszolására január 13-ig van lehetősége a tárcának.

Az államtitkár ismertetése szerint legtöbben az Út a munkához elnevezésű programhoz tettek fel kérdést. Alig volt olyan képviselő, aki ne érintette volna ezt, mondta, hozzátéve, hogy részben a törvény tárgyalása kapcsán az általános vitában, valamint a képviselők által benyújtott módosító indítványok részletes vitájában megtárgyalták ezeket, illetve beépítették a végleges törvénybe.

Korózs Lajos elmondta, hogy a "legnehezebb" válasz, ami több mint 2 kilogrammot nyom, Bernáth Ildikó képviselő kérdésére született. A fideszes képviselő az államigazgatásban, több évre visszamenőleg fizetett jövedelmekre volt kíváncsi. Az államtitkár közölte: érkeztek olyan kérdések, amelyek megoldásában szerinte a kormánynak és az ellenzéknek "kutya kötelessége együttműködni". Példaként említette Lasztovicza Jenő (Fidesz) kérdését, amely a kastélyépületekben elhelyezett fogyatékos személyek lakóotthonokba való kihelyezésére vonatkozott. Korózs Lajos véleménye szerint ebben a témában nemcsak a kormánynak és az ellenzéknek, de a regionális fejlesztési tanácsoknak is együtt kell működni.

A legtöbb kérdést egyébként Kecskemét polgármestere nyújtotta be, összesen 15-öt. Tavaly december végén több mint 1.300 kérdést intézett a Fidesz és a KDNP a kormány tagjaihoz, kétszer annyit, mint azt megelőzően az egész évben, és csaknem ötvenszer annyit, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter