Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 9 éve

400 új munkahelyet létesít a TDK-EPC EPCOS Kft. Szombathelyen

Két év alatt újabb négyszáz fővel növeli foglalkoztatottainak számát a TDK-EPC csoporthoz tartozó EPCOS Kft. Szombathelyen - jelentette be Takács Balázs, a társaság magyar ügyvezetője a város vezetőivel közösen tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

images

Emlékeztetett arra, hogy passzív elektronikai alkatrészeket gyártó cégüket 2008-ban sújtotta a gazdasági válság, 2008 végén 35 százalékkal esett vissza rendelésállományuk, akkor elbocsátásokra is kényszerültek. Ám azóta az új piaci szegmensek - az autóipari hibrid technológiák és a megújulóenergia-felhasználás - felé nyitottak, valamint saját innovatív ötleteik eredményeket hoztak, és ez ismét alapot teremtett a növekedésre.

A szombathelyi EPCOS-ban kifejlesztett transponder tekercs és rezgésbiztos nedves alumínium kondenzátor 2008-ban elnyerte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara innovációs díját. Az elmúlt hónapokban pedig már mint a TDK-EPC csoport elektronikai alkatrész üzletága a termékre alapozva 2,5-3 millió eurós beruházást hajtottak végre.

Takács Balázs hangsúlyozta: a fejlesztések azt jelzik, hogy a TDK-EPC csoport hosszú távú stratégiájában meghatározó szerepet tölt be a szombathelyi vállalat, amely az elmúlt hónapokban 600 körüli létszámfejlesztést hajtott végre, s jelenleg 1650 saját, s további 400 kölcsön-dolgozónak ad munkát.

Az igazgató szólt arról is, a következő két évben a már korábbi fejlesztéssel együtt összesen 16 millió eurós beruházást terveznek, 25-30 százalékos állami támogatással. A beruházás részeként megépítenek egy 5700 négyzetméter alapterületű új csarnokot, és mintegy 4000 négyzetméterrel bővíteni kívánják logisztikai raktárközpontjukat is Szombathelyen.

Árbevételük 2008-ban 30 milliárd forint volt, 2009-ben 40 milliárd forint körül alakult, 2010-ben pedig már elérheti a 60 milliárd forintot.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere (Fidesz), a sajtótájékoztatón arról szólt, végigjárják ezekben a hetekben a városban működő nagyvállalatokat, hiszen fő céljaik között szerepel a munkahelyteremtés elősegítése, és ennek egyik eszköze, hogy a szakképzést a gazdaság igényeihez igazítsák.

Az önkormányzat szavai szerint elhatározott abban, hogy az általa fenntartott középiskolai oktatási rendszerét úgy alakítsa át, hogy a fiatalok olyan tudással kerüljenek ki az iskolapadokból, amellyel hamar munkát találnak.

Takács Balázs a sajtótájékoztatón az MTI kérdésére válaszolva elmondta: rövidebb távon számukra Szombathely elérhetőségének, például a térség autóbusz-közlekedésének javítása is fontos, hiszen a városból és a kistérségből is számítanak képzett munkavállalókra. Középtávon és hosszú távon azonban valóban a szakképzés jelenthet megoldást, amelybe tanműhely létesítésével, saját belső képzések szervezésével kapcsolódnak be.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
200 munkahelyet teremt egy dél-koreai beruházás Salgótarjánban

Kétszáz embernek ad munkát épülő salgótarjáni üzemében a dél-koreai Bumchun Precision nevű cég, a beruházás értéke 41 millió euró, mintegy... Teljes cikk

2000 embert bocsát el a Citroën 2022-ig

Két gyárát bezárja a Citroën 2022-ig, ennek megfelelően a Dongfeng gyártóval közös vállalata, a Dongfeng Peugeot Citroën Automobiles (DPCA) a... Teljes cikk

Diákokat dolgoztattak illegálisan a gyárban, hogy időben elkészüljenek az Amazon hangszórói

Havi 60 órában, éjszakai műszakban is dolgoztatta azokat a 16-18 éveseket a Foxconn, akiket középiskolában toboroztak, hogy elegendő mennyiség... Teljes cikk