Megjelent: 5 éve

5 és fél százalékkal nőhet a minimálbér jövőre

340 milliárd forintot költ a kormány a közfoglalkoztatásra 2016-ban. A munkahelyvédelmi akciótervre pedig 180 milliárd forint jut. A minimálbéresekre nézve jó hír, hogy 5,5 százalékkal nőhet a minimálbér 2016-ban. 105 ezerről bő 110 ezerre emelné a teljes munkaidőért adható legkisebb fizetést. A nyugdíjak 1,6 százalékkal lehetnek magasabbak.

A minimálbér emelése az hozzá kötött ellátások összegét is növeli, így a gyed, és a vállalkozók minimális járulékalapja is változni fog.

Változások lesznek a használt lakás után igénybe vehető szocpolban és 2017-18-ban jöhet az újabb rezsicsökkentés, mert olyan jól alakul a helyzet az energiaszektorban.

Péntekre a finomítottak a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentésén, hiszen a minimálbér emelése tárgyalások eredménye kell, hogy legyen a munkáltatók és munkavállalók szervezeteivel, ami az év utolsó harmadában várható. De nem zárják ki a gazdaság eredményei alapján ezt az emelést.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség ennél magasabb, 9 százalékos emelést szeretne, melynek összege 114 450 forint lenne. Erre szükség lenne a belső fogyasztás élénkítéséhez, azt azonban nem szeretnék, hogy esetleg a növekvő munkáltató terhek miatt munkahelyek szűnjenek meg.

Elhamarkodottnak tartja a kijelentést Dávid Ferenc. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára nem tartja szerencsésnek, hogy egy alkufolyamatban, amely még meg sem indult, bemondják a végeredményt, hiszen az üzleti szférában a kormány nem munkaadó.

Index/VS.hu/Origo
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter