Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

A Corvinus a legjobb egyetem?

A Heti Válasz felmérésében 15 felsőoktatási rangsorból hat helyen a Corvinus az első, így az ország legjobb egyetemének is nevezhetnénk a régi Közgázt.

Tizenöt rangsorból hat esetében a Budapesti Corvinus Egyetem végzett az első helyen a Heti Válasz felsőoktatási képzéseket összegző rangsorában, amelyet az újság szerint így akár az ország legjobb egyetemének is lehet nevezni. Ugyancsak kiemelkedik az intézmények mezőnyéből a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

A hetilap csütörtöki számában a tavalyi felvételi eljárásban legnépszerűbb 15 szak esetében rangsorolja az intézményeket. Összeállításukat idén első alkalommal jelentették meg közösen a felvi.hu portált kezelő az Educatio Nonprofit Kft.-vel.

A gazdálkodás és menedzsment képzésben az első helyen a Budapesti Corvinus Egyetem végzett, amelyet a Műegyetem és a Pécsi Tudományegyetem karai követnek. A mostani tanévben 27 hazai egyetem vagy főiskola indított nappali munkarendű gazdálkodási és menedzsment alapszakos képzést.

A gazdaságinformatikus képzésben első helyen szintén a Corvinus áll, amely után a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Szegedi Tudományegyetem karai jönnek. Ilyen képzést 15 intézmény kínál.

Gépészmérnöki képzésben első helyen a Műegyetem van, amelyet a képzeletbeli dobogón az Óbudai Egyetem követ, harmadik helyen a Miskolci Egyetem gépészkara áll. Idén 12 egyetem vagy főiskola hirdette meg ezt a képzést. Villamosmérnöki képzésben hét helyen lehet részt venni, első a Műegyetem, utána a Pécsi Tudományegyetem és az Óbudai Egyetem következik.

Jogásznak nyolc intézményben lehet idén tanulni. A rangsor első helyén az ELTE, második helyen a Pécsi Tudományegyetem, harmadik helyén pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi kara áll.

Kereskedelem és marketing szakra 16 főiskola illetve főiskolai és egyetemi kar vett fel hallgatókat. Az első három helyen fővárosi kar szerepel: a Corvinus, a Budapesti Gazdasági Főiskola két kara. Pénzügy és számvitel képzésben 17 intézmény közül válogathattak a diákok, a lista élén a Corvinus áll, utána a Budapesti Gazdasági Főiskola és Pécsi Tudományegyetem jön.

Mérnökinformatikusnak 12 intézményben tanulhatnak a hallgatók. Első helyen a Műegyetem, másodikon holtversenyben a Pannon Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kara áll. Műszaki menedzser képzésre 15 intézmény hirdetett keretet, első a Műegyetem, amelyet a Széchenyi István Egyetem és a Pannon Egyetem követ.

Nemzetközi gazdálkodás képzés 13 intézményben tanulható, az összesítés szerint első a Corvinus, amely után a Pannon Egyetem és a Műegyetem karai jönnek.

Óvodapedagógus szintén 13 intézményben lehet valakiből, a rangsor élén az ELTE szerepel, utána a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem karai következnek.

Pszichológiát hat intézményben indítottak, itt első az ELTE lett utána a Szegedi Tudományegyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem.

Turizmus-vendéglátás szakra 16 intézménybe lehetett jelentkezni, a legjobb eredményeket a Corvinus és a Budapesti Gazdasági Főiskola mutatja, utánuk a Nyugat-magyarországi Egyetem képzése következik.

A lap a képzések áttekintése mellett a költségtérítésekről költségtáblát is közöl. A mellékletet kiegészítették a legjobb intézmények legjobb szakjain oktató sztártanárok portréjával, valamint bemutatják, mennyit ér a diploma az egyes képzési területeken. A Diplomás Pályakövetési Rendszer adatsorai segítségével hiteles mutatókkal rendelkeznek a várható keresetekről, a munkakeresés átlagos időtartamáról, illetve a külföldi munkavállalás gyakoriságáról. A felvételizők döntését segíti a külföldi ösztöndíj-lehetőségek részletes bemutatása is.
  • 2021.10.28Távmunka, home-office - eltérő jogi álláspontok - eltérő munkajogi gyakorlatok. Hol hibázhatunk? Rizikók és irányok. Dr. Fodor T. Gábor elismert munkajogász, munkajogi előadó hazai és nemzetközi szinten munkajogi tárgyú cikkek szerzője. Előadásában a Covid19 járványhelyzet kapcsán felmerülő kérdések, tapasztalatok, munkajogi gyakorlatok kerülnek előtérbe, ide értve a home office és távmunka sajátosságait, különbségeit, de szóba kerülnek a veszélyhelyzetet követő időszak várható munkajogi aspektusai is. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egyre több iskolában jelenik meg a koronavírus, szigorít a kormányzat

Módosult a karanténszabályokra vonatkozó szabály az iskolákban, egyre több intézményben kell intézkedni a megbetegedések miatt. Teljes cikk

Karriernapot tartanak a Szegedi Tudományegyetemen

Az eseményen az érdeklődők találkozhatnak a régió és az ország meghatározó cégeinek képviselőivel és megismerhetik az aktuális munkaerőpiaci trendeket is. Teljes cikk

140 pedagógus halt meg koronavírusban a járvány kitörése óta

"A választásokig valószínűleg nem lehet sztrájk, ha csak a Kúria meg nem embereli magát" - mondta el Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok... Teljes cikk