Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

A kormány rugalmasabbá teszi a munkaerőpiacot

A kormány a gazdaság növekedési ütemének fenntarthatósága érdekében felgyorsítja a támogatások igénybevételét, növeli a hitelezési aktivitást, rugalmasabbá teszi a munkaerőpiacot - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

images

- A nagyvállalatok túlnyomó része bizalmat szavazott a magyar reformintézkedéseknek, és méltányolják a kormány törekvéseit, emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Figyelő hetilap legsikeresebb vállalatokat díjazó Top 200 gáláján, Budapesten pénteken - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

A miniszter elmondta, hogy tavaly a külföldi és magyar tulajdonú cégek 5216 milliárd forint értékben hajtottak végre beruházást Magyarországon, ami 14 százalékos növekedés 2013-hoz képest.

A kiegyensúlyozott gazdasági növekedéshez erős, versenyképes, modern szerkezetű iparra van szükség, ezért a kormány kiemelt figyelmet fordít az iparfejlesztésre, a termelő beruházások növelésére - mondta Varga Mihály. Jelezte: a célkitűzéseknek megfelelően 2017 közepére a ciklus összes uniós pályázatát kiírja a kormány.

A miniszter tájékoztatása szerint a kormány a gazdaság növekedési ütemének fenntarthatósága érdekében felgyorsítja a támogatások igénybevételét, növeli a hitelezési aktivitást, rugalmasabbá teszi a munkaerőpiacot, illetve ösztönzi a beruházásokat, különös tekintettel a lakásépítésre és -felújításra.

Varga Mihály kitért arra is, hogy a növekedéshez elengedhetetlenül szükséges a hazai kis- és közepes vállalatok minél jobb bekapcsolódása a nagyvállalatok beszállítói láncába, hogy a nemzetközi porondon is új piacokhoz juthassanak.

A beruházások és a termelés bővítése mellett kiemelt cél a magasabb hozzáadott értékű tevékenységek felé történő elmozdulás az innovatív iparágak, a kutatóbázisok és a K+F tevékenységek bővítésének támogatásával - mutatott rá Varga Mihály.

Kiemelte: a megfogalmazott célokhoz eszközöket is rendel a kormány, megvalósításukat több uniós támogatási program szolgálja a 2014-2020 közötti időszakban.

A 12 ezer milliárd forint uniós forrás 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítják - ígérte.

A díjátadó gálán Varga Mihály A Figyelő Top 200 "Az év vállalata díját" a Delphi Connection Systems Hungary Kft.-nek adta át - közölte az NGM.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter