Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

A kormány rugalmasabbá teszi a munkaerőpiacot

A kormány a gazdaság növekedési ütemének fenntarthatósága érdekében felgyorsítja a támogatások igénybevételét, növeli a hitelezési aktivitást, rugalmasabbá teszi a munkaerőpiacot - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

- A nagyvállalatok túlnyomó része bizalmat szavazott a magyar reformintézkedéseknek, és méltányolják a kormány törekvéseit, emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Figyelő hetilap legsikeresebb vállalatokat díjazó Top 200 gáláján, Budapesten pénteken - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

A miniszter elmondta, hogy tavaly a külföldi és magyar tulajdonú cégek 5216 milliárd forint értékben hajtottak végre beruházást Magyarországon, ami 14 százalékos növekedés 2013-hoz képest.

A kiegyensúlyozott gazdasági növekedéshez erős, versenyképes, modern szerkezetű iparra van szükség, ezért a kormány kiemelt figyelmet fordít az iparfejlesztésre, a termelő beruházások növelésére - mondta Varga Mihály. Jelezte: a célkitűzéseknek megfelelően 2017 közepére a ciklus összes uniós pályázatát kiírja a kormány.

A miniszter tájékoztatása szerint a kormány a gazdaság növekedési ütemének fenntarthatósága érdekében felgyorsítja a támogatások igénybevételét, növeli a hitelezési aktivitást, rugalmasabbá teszi a munkaerőpiacot, illetve ösztönzi a beruházásokat, különös tekintettel a lakásépítésre és -felújításra.

Varga Mihály kitért arra is, hogy a növekedéshez elengedhetetlenül szükséges a hazai kis- és közepes vállalatok minél jobb bekapcsolódása a nagyvállalatok beszállítói láncába, hogy a nemzetközi porondon is új piacokhoz juthassanak.

A beruházások és a termelés bővítése mellett kiemelt cél a magasabb hozzáadott értékű tevékenységek felé történő elmozdulás az innovatív iparágak, a kutatóbázisok és a K+F tevékenységek bővítésének támogatásával - mutatott rá Varga Mihály.

Kiemelte: a megfogalmazott célokhoz eszközöket is rendel a kormány, megvalósításukat több uniós támogatási program szolgálja a 2014-2020 közötti időszakban.

A 12 ezer milliárd forint uniós forrás 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítják - ígérte.

A díjátadó gálán Varga Mihály A Figyelő Top 200 "Az év vállalata díját" a Delphi Connection Systems Hungary Kft.-nek adta át - közölte az NGM.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A kormányzat szerint rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek

A Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolja az MSZÉSZ körlevelében található értesüléseket. Teljes cikk

Utcára hívják a dolgozókat, ha februártól nem oldják fel a korlátozásokat

"Tegyünk közösen azért, hogy legyen jövőnk és munkánk" - áll az esemény leírásában. Teljes cikk

Levélben tájékoztatták a magyar szállodásokat és éttermeseket, hogy pünkösdig ne számítsanak nyitásra

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint sem Európa többi országában, sem itthon nem lehet még kinyitni a szállodákat és éttermeket. Teljes cikk