Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

A kormány rugalmasabbá teszi a munkaerőpiacot

A kormány a gazdaság növekedési ütemének fenntarthatósága érdekében felgyorsítja a támogatások igénybevételét, növeli a hitelezési aktivitást, rugalmasabbá teszi a munkaerőpiacot - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

images

- A nagyvállalatok túlnyomó része bizalmat szavazott a magyar reformintézkedéseknek, és méltányolják a kormány törekvéseit, emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Figyelő hetilap legsikeresebb vállalatokat díjazó Top 200 gáláján, Budapesten pénteken - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

A miniszter elmondta, hogy tavaly a külföldi és magyar tulajdonú cégek 5216 milliárd forint értékben hajtottak végre beruházást Magyarországon, ami 14 százalékos növekedés 2013-hoz képest.

A kiegyensúlyozott gazdasági növekedéshez erős, versenyképes, modern szerkezetű iparra van szükség, ezért a kormány kiemelt figyelmet fordít az iparfejlesztésre, a termelő beruházások növelésére - mondta Varga Mihály. Jelezte: a célkitűzéseknek megfelelően 2017 közepére a ciklus összes uniós pályázatát kiírja a kormány.

A miniszter tájékoztatása szerint a kormány a gazdaság növekedési ütemének fenntarthatósága érdekében felgyorsítja a támogatások igénybevételét, növeli a hitelezési aktivitást, rugalmasabbá teszi a munkaerőpiacot, illetve ösztönzi a beruházásokat, különös tekintettel a lakásépítésre és -felújításra.

Varga Mihály kitért arra is, hogy a növekedéshez elengedhetetlenül szükséges a hazai kis- és közepes vállalatok minél jobb bekapcsolódása a nagyvállalatok beszállítói láncába, hogy a nemzetközi porondon is új piacokhoz juthassanak.

A beruházások és a termelés bővítése mellett kiemelt cél a magasabb hozzáadott értékű tevékenységek felé történő elmozdulás az innovatív iparágak, a kutatóbázisok és a K+F tevékenységek bővítésének támogatásával - mutatott rá Varga Mihály.

Kiemelte: a megfogalmazott célokhoz eszközöket is rendel a kormány, megvalósításukat több uniós támogatási program szolgálja a 2014-2020 közötti időszakban.

A 12 ezer milliárd forint uniós forrás 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítják - ígérte.

A díjátadó gálán Varga Mihály A Figyelő Top 200 "Az év vállalata díját" a Delphi Connection Systems Hungary Kft.-nek adta át - közölte az NGM.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
ITM: közel 25 ezer fővel csökkent az álláskeresők száma

A kereskedelemben, a turizmus-vendéglátásban és a feldolgozóiparban is a többszörösére emelkedett a bejelentett új álláshelyek száma. Teljes cikk

MSZP: elszegényedés vár a nyugdíjba vonulókra

Az MSZP szerint a nyugdíjak emelésekor a bérek növekedését is figyelembe kéne vennie a kormánynak. Teljes cikk

Ezeken a helyeken tart ellenőrzést a NAV a következő napokban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette, hogy hol fognak vizsgálódni az adóellenőrök augusztusban. Teljes cikk