Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

A Mikulásnak öltöző főnök növelheti népszerűségét

Népszerűségüket növelhetik a vezetők azzal, ha Mikulásnak öltöznek a vállalati év végi partin - derül ki a kanadai Murphy Consulting felméréséből.

A pszichológusok a kutatás során háromszáz vállalat, mintegy hétezer dolgozóját kérdezték meg. A válaszokból kiderült: azok a főnökök, akik hajlandók a dolgozóknak szervezett karácsonyi rendezvényen részt venni, és mindezt nem vezetőként teszik, hanem bohém, a megszokottól eltérő szerepben, akár Mikulásnak öltözve, sokkal közkedveltebbek az unalmasnak titulált társaikkal szemben - számol be a Világgazdaság online.

Főként a nőknél imponál

A felmérés szerint leginkább a női dolgozók elégedettségét növeli az ilyen jellegű szerepvállalás. A válaszadó hölgyek többsége szerint a jó főnök nemcsak szereti a gyerekeket, hanem ő maga is képes gyermekként viselkedni, s azzal épít csapatot illetve teremt jó vállalati hangulatot, hogy maga is aktívan kiveszi a részét a családoknak szervezett céges programokból, sőt akár a feleségét/férjét, és gyerekeit is elhozza a buliba.

A kutatás eredményei a magyar munkavállalókra is igazak - hangsúlyozta a Világgazdaság Online érdeklődésére Csikné Dr. Kovács Klára. A Karrier és Stílus Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója szerint a vezetők kiemelkedő feladata az emberekkel való foglalkozás, az erős, határozott, szigorú főnök, emberi, érzelmi megnyilvánulásai pedig hozzátartoznak a komplex vezetői magatartáshoz - mely hasznos befektetés a hosszú távú eredményesség érdekében.
Follow hrportal_hu on Twitter