Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

A rágalmazási pert is megnyerte a Suzuki szakszervezeti vezetője

Felmentette a rágalmazás vétsége alól a Suzuki szakszervezeti vezetőjét csütörtökön az Esztergomi Bíróság, az ítélet szerint nem bizonyítható a gyár állítása, hogy Párma Zsolt nyilatkozatával megsértette a Magyar Suzuki Zrt. jó hírét.

Az ügy vádlottja, Párma Zsolt szakszervezeti elnök egy televíziós műsorban a riporternek elmondta "történt olyan, hogy feltörték az öltözőszekrényemet és egy későbbi ellenőrzéskor szeszesitalt találtak benne. Ez olyan provokáció, mellyel fegyelmi vétség látszatát akarják kelteni". A konkrét tetteseket nem tudta megnevezni, de ezt az adásból kivágták.

A Magyar Suzuki Zrt. azzal vádolta Párma Zsoltot, hogy ezzel a kijelentéssel elkövette a rágalmazás vétségét. A gyár jogi képviselője szerint egyértelmű volt, hogy a kijelentések a Suzukira vonatkoznak, mert a műsorban előtte arról beszéltek, hogy a gyárban milyen nehézségek között alakult meg a szakszervezet.

Takács Katalin bírónő szerint nem volt bizonyítható a rágalmazás, mert Párma Zsolt általános alanyt használt és a szakszervezetről szóló rész utólag került a kifogásolt mondatok elé. Párma Zsolt az MTI-nek elmondta, az ítélet ellen nem kíván fellebbezni. A Suzuki jogi képviselője a bíróság előtt három nap gondolkodási időt kért és közölte, nincs felhatalmazása, hogy újságírói kérdésekre válaszoljon.

Párma Zsoltot 2006 február 6-án rendkívüli felmondással bocsátották el az esztergomi gyárból, miután alkoholt találtak az öltözőszekrényében, és ezt követően a gyár szerint a Suzuki jó hírét sértő kijelentést tett egy televíziós műsorban. A szakszervezeti elnök a munkaügyi pert megnyerte, a bíróság május 22-én jogerősen visszahelyezte állásába. A Suzuki még a jogerős ítélet kihirdetése előtt újabb rendkívüli felmondást küldött Párma Zsoltnak, aki akkor a szakszervezet szerint az előző felmondás érvényessége miatt nem minősült a cég alkalmazottjának.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter