Megjelent: 1 éve

Bízd a szerver üzemeltetését profikra!

Ha valaki saját szerverben gondolkodik, az bizonyára tudja jól, hogy nem elegendő megvásárolni a vasat. Gondoskodni kell az üzemeltetéséről is, ami bizony nem egyszemélyes feladat. Lényegében egy kisebb csapatot kell toborozni erre a feladatra, és persze az sem mindegy, hogy kik alkotják azt a bizonyos csapatot.

Tapasztalt, megbízható rendszergazdákra van szükség. Őket megtalálni sem könnyű, de még ha sikerül is, fejtörést okozhat a borsos fizetési igények kigazdálkodása. Ezzel szemben, ha a szerverüzemeltetést a RackForestre bízod, akkor nem kell kitűnő szakemberek után kutatnod, foglalkozhatsz az üzlettel. A többit megoldják a profik, akiknek ez a szakmájuk és megvan hozzá minden tapasztalatuk.

Ezek a fő érvek a feladat kiszervezése mellett

Egy alkalmazott bármikor megbetegedhet, felmondhat, vagy csak egyszerűen szeretne kivenni egy-két hét szabadságot. Ez komoly fejtörést okozhat egy olyan cég számára, amelyiknek csak egy vagy két rendszergazdája van. Senkitől sem lehet ugyanis azt elvárni, hogy az év 365 napján, 0-24-ig ügyeletben legyen, és azonnal ugorjon, ha valami probléma támad.

Ha viszont egy szolgáltatót bízol meg a szerver üzemeltetésével, akkor soha nem kell a fentiek miatt aggódnod. Ha valóban professzionális cégnél fizetsz elő, akkor biztos lehetsz abban, hogy mindig el fogod érni őket, legyen akár este, hétvége vagy ünnepnap. Amiatt sem kell aggódnod, hogy vajon kellően gyorsan fognak-e megoldást találni a hiba elhárítására.

A RackForest például azonnal megkezdi a hibaelhárítást, és csereszervert is tudnak biztosítani adott esetben. További jó hír, hogy ezért nem is kell külön fizetni.

A szerverüzemeltetés havi díja nem pocsékba megy

A szerver üzemeltetésről tudni kell, hogy egy komplett szolgáltatás. Amennyiben ugyanis csereszerverre volna szükség valamilyen váratlan okból kifolyólag, azt tartalmazza a szerverbérlet havi díja. Kijelenthető tehát, hogy sokkal kalkulálhatóbbak lesznek a havi költségek, ha profi céget bízol meg a dologgal.

Az is nagy könnyebbséget jelenthet egy cégvezető számára, hogy nem kell sakkozni az alkalmazottak beosztásával. Ráadásul egy szolgáltató biztosan nem fog év közben “fizetésemelést” kérni. A szerződés szerinti díjat kell mindig kifizetni, és ezenfelül nincs semmilyen váratlan költség.

Emelt szintű szervermonitorozás is kérhető

Amennyiben olyan vállalkozásod van, amelyik életében minden perc számít, akkor érdemes emelt szintű szervermonitorozást igényelni. Ez a szolgáltatás a RackForestnél naigos alapú monitorozást takar. Keretein belül tetszőleges számú port aktív figyelésére van lehetőség.

Az egyedi ellenőrző scriptek hatékonyan teszik a dolgukat. A szerverfunkciók esetleges leállásáról korlátlan számú e-mail értesítés kérhető, sőt, akár SMS értesítést is lehet igényelni ezekről.

  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek
További cikkek
Júniustól megszűnhet a pedagógusok közalkalmazotti státusza

A Belügyminisztérium államtitkára szerint a törvénnyel a köznevelés eredményességét és színvonalát akarják javítani. A szakszervezetek... Teljes cikk

Tüntetést szerveznek a pécsi egészségügyi szakdolgozók

Bérfejlesztést és jobb munkakörülményeket követelnek az egészségügyi szakdolgozók. Teljes cikk

Egyre kevesebb a járművezető, ezért kiemelten kezeli a toborzást a BKV

A vállalatnál kétezer alatt van a főállású teljes munkaidős autóbuszvezetők száma. Teljes cikk