Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

"Biztos előmenetelt kínál a közigazgatás"

Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint azért jó a közigazgatásban dolgozni, mert biztos előmenetellel, kiszámítható bértáblával jutalmazzák a tudást és a munkavállalói hűséget.

Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) budapesti nyílt napján azt mondta: a közigazgatásban a polgárokat szolgálva egy ország és egy nemzet érdekében lehet munkát végezni, és mindenki sokféle területen próbálhatja ki magát.

"A főnököd maga az állam", ez nem csak egyfajta munka, elhivatottságot is tükröz - fogalmazott a kereszténydemokrata államtitkár.

Rétvári Bence a továbbképzési lehetőségek mellett szólt a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramról is, amitől azt várják, hogy a magyar közigazgatás versenyképesebbé váljon. Február elsejétől a program keretében közel háromszáz fiatal próbálhatja ki magát a közigazgatásban. A már diplomát szerzett ösztöndíjasokat mentorok segítik, s biztosítják a fiatalok szakmai integrációját.
A parlamenti államtitkár ismertetve a kormány jogalkotási tevékenységét és a törvényalkotás menetét beszélt még arról is, hogy a minisztériumokban jelenleg hatezerhatszázan dolgoznak, míg a háttérintézményekben összesen mintegy hatvanezren.

A közigazgatásban dolgozók átlagéletkora 43 év, a középkorúak (41-50 évesek) részaránya folyamatosan csökken. A 2007 és 2013 között nyugállományba vonulók létszáma előreláthatólag negyven százalékkal nő, az ő helyükre folyamatosan fiatal munkavállalókat szeretnének felvenni - mutatott rá az államtitkár.

Rétvári Bence kiemelte: a kormány elkötelezett a közigazgatás megújításában. Az államtitkár az átalakításokat az eljárásrendet egyszerűsítő és hatékonyságorientált változtatásként jellemezte.

A KIM-ben a tavaly őszi kormányzati karrierexpó folytatásaként tartottak szombaton nyílt napot, amelyen az érdeklődők a minisztériumi vezetők kíséretében megismerkedhettek a tárca épületével, az ott folyó munkával. A tárca sajtóirodájának közleménye szerint több mint hatszáz fiatal kereste fel a minisztériumot.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ezeken a helyeken tűnhetnek fel a NAV ellenőrei a következő hetekben

Észak-Budapesten a piacokon, Bács-Kiskun Megyében a vendéglátóhelyeken végezhetnek ellenőrzést az adóhatóság revizorai. Teljes cikk

Orbán Viktor: Jövőre meg kell emelni a közmunkások bérét!

A kormányfő szerint fontos kérdés, hogy a vállalkozók létre tudnak-e hozni a jelenleginél versenyképesebb munkahelyeket. Teljes cikk