Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 5 éve

Díjat kapott a Lego, a Kürt és a QuantisLabs

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért májusi elismeréseit hétfőn Budapesten, A hónap beruházója a LEGO Manufacturing Kft., A hónap kis- és középvállalkozása a Kürt Zrt., A hónap induló vállalkozása pedig a QuantisLabs Kft. lett.

Varga Mihály beszédében hangsúlyozta: a díj tavalyi elindítása óta bebizonyosodott, hogy a magyar gazdaságban hónapról-hónapra van olyan sikertörténet, amelyet e három kategóriában díjazni lehet.

Kiemelte: a 2014-es év Európa és Magyarország számára is a gyorsuló kilábalás időszaka lehet. A konszolidáció, az európai és a világgazdaság talpra állása egyre inkább segíti a magyar gazdaság bővülését - tette hozzá.

Szavai szerint nem csak az export és a járműipar húzza a hazai növekedést, a folyamatba egyre több ágazat, köztük a logisztika, az elektronika, vagy az orvosi műszerek gyártása kapcsolódik be. Hozzátette: egyre erősebbé válik a belső kereslet bővülése, amely lehetővé teszi a döntően magyar piacra termelő hazai kis- és középvállalkozások fejlődését is.

A miniszter szerint erősödött a bizalom, ezt jelzi a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara legutóbbi felmérése is, amely szerint a cégek döntő többsége beruházásra, fejlesztésre, létszámbővítésre készül, illetve a különböző konjunktúraindexek is ezt tükrözik. Bizalom nélkül nincs normális gazdasági működés - emelte ki.

Elmondta: a hónap beruházója a LEGO Manufacturing Kft., a vállalatcsoport tavaly magyarországi termelésének jelentős bővítése mellett döntött és Nyíregyházán új gyártóbázist épített. A 200 millió eurós, azaz mintegy 60 milliárd forintos, zöldmezős beruházás a LEGO Csoport eddigi legnagyobb hazai beruházása. Az új nyíregyházi gyártócsarnokban az eddigi kapacitása kétszeresét, 30 millió doboz játékot tudnak gyártani.

A hónap kis- és középvállalkozása a Kürt Zrt., amely kizárólag magyar tulajdonban van. A cég 25 éve működik az informatikai piacon. Elhangzott, hogy a Kürt Zrt. adatmentés üzletága működteti a világ egyik vezető szaklaborját, amelyben évi több mint 4000 adatmentést végeznek.

Varga Mihály a hónap induló vállalkozásáról, a QuantisLabs Kft.-ről azt mondta: reményeik szerint a borvidékek és a borok mellett a magyar szőlő és borkultúra arról is híres lehet, hogy a legfejlettebb technológiát alkalmazza. Ismertetése szerint a szőlőőr elnevezésű okos telefonos alkalmazás speciális szőlővédelmi döntéstámogató rendszer.

Varga Mihály a díjazottaknak azt kívánta, hogy a tárca elismerése csak apró állomást jelentsen a vállalkozások életében.

A Díj a sikeres vállalkozásokért elismeréseket Varga Mihály kezdeményezésére, a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezésében, 2013 augusztusától adják át havonta három kategóriában.
Follow hrportal_hu on Twitter