Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Díjat kapott a Lego, a Kürt és a QuantisLabs

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért májusi elismeréseit hétfőn Budapesten, A hónap beruházója a LEGO Manufacturing Kft., A hónap kis- és középvállalkozása a Kürt Zrt., A hónap induló vállalkozása pedig a QuantisLabs Kft. lett.

Varga Mihály beszédében hangsúlyozta: a díj tavalyi elindítása óta bebizonyosodott, hogy a magyar gazdaságban hónapról-hónapra van olyan sikertörténet, amelyet e három kategóriában díjazni lehet.

Kiemelte: a 2014-es év Európa és Magyarország számára is a gyorsuló kilábalás időszaka lehet. A konszolidáció, az európai és a világgazdaság talpra állása egyre inkább segíti a magyar gazdaság bővülését - tette hozzá.

Szavai szerint nem csak az export és a járműipar húzza a hazai növekedést, a folyamatba egyre több ágazat, köztük a logisztika, az elektronika, vagy az orvosi műszerek gyártása kapcsolódik be. Hozzátette: egyre erősebbé válik a belső kereslet bővülése, amely lehetővé teszi a döntően magyar piacra termelő hazai kis- és középvállalkozások fejlődését is.

A miniszter szerint erősödött a bizalom, ezt jelzi a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara legutóbbi felmérése is, amely szerint a cégek döntő többsége beruházásra, fejlesztésre, létszámbővítésre készül, illetve a különböző konjunktúraindexek is ezt tükrözik. Bizalom nélkül nincs normális gazdasági működés - emelte ki.

Elmondta: a hónap beruházója a LEGO Manufacturing Kft., a vállalatcsoport tavaly magyarországi termelésének jelentős bővítése mellett döntött és Nyíregyházán új gyártóbázist épített. A 200 millió eurós, azaz mintegy 60 milliárd forintos, zöldmezős beruházás a LEGO Csoport eddigi legnagyobb hazai beruházása. Az új nyíregyházi gyártócsarnokban az eddigi kapacitása kétszeresét, 30 millió doboz játékot tudnak gyártani.

A hónap kis- és középvállalkozása a Kürt Zrt., amely kizárólag magyar tulajdonban van. A cég 25 éve működik az informatikai piacon. Elhangzott, hogy a Kürt Zrt. adatmentés üzletága működteti a világ egyik vezető szaklaborját, amelyben évi több mint 4000 adatmentést végeznek.

Varga Mihály a hónap induló vállalkozásáról, a QuantisLabs Kft.-ről azt mondta: reményeik szerint a borvidékek és a borok mellett a magyar szőlő és borkultúra arról is híres lehet, hogy a legfejlettebb technológiát alkalmazza. Ismertetése szerint a szőlőőr elnevezésű okos telefonos alkalmazás speciális szőlővédelmi döntéstámogató rendszer.

Varga Mihály a díjazottaknak azt kívánta, hogy a tárca elismerése csak apró állomást jelentsen a vállalkozások életében.

A Díj a sikeres vállalkozásokért elismeréseket Varga Mihály kezdeményezésére, a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezésében, 2013 augusztusától adják át havonta három kategóriában.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Lidl Magyarország is emeli a béreket 2020-ban

A Lidl Magyarország 7,3 milliárd forintot fordít az idén béremelésre - írják közleményükben. Teljes cikk

Kiemelten fontos a Mátrai Erőmű dolgozóinak megtartása

Bizottság létrehozását kezdeményezi a Mátrai Erőmű átalakításával kapcsolatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az ügyben... Teljes cikk

Visszavásárolják az alapítók a Prohuman lengyel tulajdonrészét

A lengyel Work Service és a Prohuman magyar alapítói - akik eddig is vezették a céget - tavaly megállapodást kötöttek a Prohuman lengyel kézben... Teljes cikk