kapubanner for mobile
Megjelent: 13 éve

Dr. Renneczéder Éva, a Palettéria Zrt. cafeteria szaktanácsadója

Dr. Renneczéder Éva ügyvéd, és cafeteria jogi tanácsadó szakmai önéletrajzát nehéz lenne pár mondatban összesűríteni. Szakterülete a pénzügyi, a gazdasági, a társasági és a vagyonjog egyben, a kilencvenes években részt vett a nyugdíjpénztárak törvényi folyamatainak előkészítésében és azok alapításában, emellett több mint tíz éve cafeteria tervezéssel is foglalkozik, 2010 októberében megalapította a CET Cafeteria Egyeztető Tanácskozást.

images

Dr. Renneczéder Éva 1963-ban született Medgyesegyházán. Érettségit a Hámán Kató Közgazdasági Szakközépiskolában tett, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam és Jogtudomány Karán tanult tovább. A "summa cum laude" minősítésű diploma megszerzése után ugyanezen a karon jogtanácsi szakvizsgát szerzett pénzügyi jogból, egy évvel később, 1990-ben pedig már egy értékpapír-kereskedő szakvizsgát is magáénak tudhatott.

Szakmai pályafutása

Már egyetemi évei alatt erős kötődéssel fordult a pénzügyi joghoz, egyetemi szakmai gyakorlatát a Magyar Nemzeti Bankban töltötte. A bankrendszer átalakulását követően három éven át bankjogi feladatokat végzett, majd irányított, nevéhez fűződik a kötvénycsere/értékpapírcsere szerződéstípus jogi innovációja, valamint az első befektetési bank kereskedelmi bankká alakításának társasági jogi és bankjogi kidolgozása.

Részt vett a Budapesti Értéktőzsde jogelődjét képező Értékpapír Kereskedelmi Megállapodás, majd a Budapesti Értéktőzsde kodifikációs és alapítási munkálataiban. Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban és az ELTE Jogi Továbbképző Intézet kurzusán oktatta a társasági jogot és az értékpapírjogot. Nevéhez fűződik számos speciális bankjogi intézmény kidolgozása, valamint több megyei elsőségű részvénytársaság megalapítása az 1980-as évek végén.

A Budapesti Értéktőzsde megalakulását követően három éven át irányította a tőzsde egyik alapító tagjának, az Anker Értékpapír Ügynökség Rt.-nek a jogi munkáját, a '90-es évek elején pedig több értékpapír kibocsátás és tőzsdei bevezetés jogi projektjét vezette.

1992-től független ügyvédként, a pénzügyi és gazdasági jog területén dolgozik, három minisztérium részére végzett törvényelőkészítő - kodifikációs munkát.

Nyugdíjpénztárak alapítása és jogi képviselete

1993-ban tárgyalásvezetője volt az önkéntes pénztári rendszert újrahonosító törvényelőkészítő munkacsoportnak. Nevéhez fűződik az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény intézményi, szervezeti és pénztárszakmai részeinek kodifikálása. Az általa vezetett törvényelőkészítő munkacsoport szövegjavaslatát 96 százalékos többséggel fogadta el az Országgyűlés 2003 decemberében.

A munkanélküli ellátás új intézményrendszerének kidolgozásához teoretikus és jogi modellező feladatokat látott el az akkori Népjóléti Minisztérium számára. A Művelődési és Közoktatási Minisztérium megbízásából a non-profit szervezetekről szóló törvény előkészítésében és megszövegezésében vett részt. A Pénzügyminisztérium megbízásából átfogó modellező tanulmányt készített az egészségpénztári rendszer továbbfejlesztésének lehetőségeiről. 1996-1997-ben független szakértő opponensként részt vett a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvény előkészítésében, a nemzetközi intézménytörténet elemzésében és jogintézményi modellezésében.

A klasszikus jogi területek közül a civilisztikán belül a gazdasági jog, a társasági jog és a vagyonjog a szakterülete. Aktív ügyvédként számos polgári peres képviseletet lát el, továbbá pénzügyi jogi, munkajogi, kompenzációs szaktanácsadást, részvénytársaság-alapítást, cégjogi és pénzügyi konzultációt, alapítványszervezést, vagyonkezelői és szolgáltatói versenyeztetést, ingatlanügyeket, illetve pénzügyi jogi és cégjogi auditációt végez és irányít. 1993 és 2006 között több mint húsz önkéntes nyugdíjpénztár alapítását és jogi képviseletét látta el, nevéhez fűződik három magánnyugdíjpénztár alapítása és jogi képviselete, továbbá több önkéntes egészségpénztár modellezése, alapítási és képviseleti jogi feladatainak ellátása.

Cafeteria jogi szaktanácsadó

2000 óta folytat cafeteria szervezést. Már 2000-ben saját "know-how"-ként honosította meg azt a cafeteria szorzón alapuló számítási algoritmust, amely utóbb számos juttatási szoftver indulóötletét adta. Több tízezer munkavállaló használja évről-évre eredményesen az általa kifejlesztett PALETTÉRIA cafeteria szoftvert. Piacvezető nagyvállalati referenciával rendelkezik a választható béren felüli juttatási rendszerek modellezése, alapítása és üzemeltetése terén. 2008. július 11-től a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (korábban Magyar Szabadalmi Hivatal) P0800424 számú eljárása szerinti, a PIN kódon alapuló elektronikus cafeteria utalványkártyát építette be a hazai pénzügyi-gazdasági intézményrendszerbe. A béren felüli juttatásokkal, az önkéntes nyugdíj- és egészségpénztárakkal, az utalványjoggal, a cafeteria rendszerrel kapcsolatban több tanulmánya jelent meg szaklapokban.

2010. októberében megalapította a CET Cafeteria Egyeztető Tanácskozást, amelynek keretében a devizában eladósodott munkavállalók öngondoskodását segítő intézmény és törvénymódosítás megvalósításáért küzd független önkéntesként.

Szabadidejét klasszikus társastánccal, túrázással és fotózással tölti, rajongója Pécs kultúrájának és művészetének, de elmondása szerint azon szerencsések közé tartozik, akiknek hobbija a munkája.
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk