Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI Megjelent: 4 éve

Elkezdődik a kiválasztás az UNICEF magyarországi szolgáltató központjában

2016 végére több mint háromszázan, többségében magyarok dolgoznak majd UNICEF magyarországi szolgáltatóközpontjában - hangzott el tegnap egy budapesti sajtótájékoztatón.

images

NEXON OUTSOURCE szolgáltatás

Garantált minőség, teljes körű felelősség.
Bízza ránk bérszámfejtését és HR-adminisztrációját! Legyen a feladat és a felelősség is a miénk! Szakértő munka-társaink 60 ezer munkavállaló bérszám-fejtését végzik.Kiegészítésként ajánljuk:

- korszerű munkaidő- és HR-szoftver felhőszolgáltatásban

- elektronikus bérjegyzék

- teljes körű cafeteria adminisztráció


További információ

images

Novák Katalin , az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a központ leendő helyszínén tartott sajtótájékoztatón elmondta: a VII. kerületi, Wesselényi utcai épületben olyan háttérintézményt alakítanak ki, amely az UNICEF nemzetközi tevékenységéhez nyújt majd támogatást. A központ budapesti megalapításáról június 15-én írtak alá úgynevezett fogadóország-megállapodást New Yorkban.

Az államtitkár jelezte: kedden kezdődik a székhelyről szóló egyezmény parlamenti vitája, a dokumentumot ugyanis még ratifikálnia kell az Országgyűlésnek. Az egyezményről akár már a jövő héten szavazhatnak a képviselők, és minden jogszabályi feltétel adott lehet ahhoz, hogy megindulhasson a munka a szolgáltatóközpontban - fűzte hozzá.

A budapesti központ mérföldkő a szervezet és a magyar kormány közötti együttműködésben. Ezen kívül a megnyitása jelképes esemény is, hiszen visszaigazolja a kormány elkötelezettségét a gyermekjogok és a gyermekek jóléte iránt, valamint az UNICEF-el való eddig is kiváló együttműködésének adhat újabb lökést - fogalmazott Novák Katalin. Hozzátette: 2016 végére több mint háromszázan dolgoznak majd a budapesti központban, és a foglalkoztatottak kilencven százaléka magyar lesz.

Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója felidézte: az UNICEF néhány éve döntött úgy, hogy a költségek csökkentése és a hatékonyság növelése érdekében kiszervezi - informatikai, pénzügyi és személyzeti - háttértevékenységeit egy szolgáltatóközpontba. Több mint húsz pályázó közül választották ki Magyarországot - emelte ki.

Augusztus közepén kezdődik egy három hónapos tesztfázis, amikor egy latin-amerikai küldöttség kezdi meg munkáját a budapesti központban. Elkezdődik a munkatársak kiválasztása is, és a tervek szerint mintegy másfél év alatt töltik fel a teljes létszámot - ismertette.

Az UNICEF célja a gyermekek és a fiatalok egészségügyi, táplálkozási, szociális gondoskodási, oktatási és szakképzési helyzetének javítása. A szervezet tevékenységét 1965-ben Nobel-békedíjjal ismerték el.
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár