Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Előny a hátrányos helyzetűeket foglalkoztatóknak

Célszerű lenne a közbeszerzési törvényt úgy módosítani, hogy előnyöket kapjanak azok a vállalkozók, akik hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatását vállalják - mondta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Berzéken, ahol átadta a Sajótér-társulás kertészetét.

A szakminiszter szerint nem a többmilliárd forintos árbevételű és magas nyereségű vállalkozókat kellene előnyben részesíteni a közbeszerzéseken, hanem azokat a kiscégeket, vállalkozókat, akik hátrányos helyzetű embereknek adnak munkát.
A 144 millió forintos uniós pályázati támogatással megvalósult Sajótér foglalkoztatási projektben negyven – fele részben roma származású - tartósan munkanélküli vehetett részt. A Sajótér-társulás kistelepülésein élő munkanélkülieket zöldség-, fűszernövény- és dísznövény-termesztőnek, valamint parkgondozónak képezték ki.

Közülük most féltucatnyin helyezkedhettek el a társulás által működtetett 2.000 négyzetméteres, fóliasátras kertészetben, amelyben dísznövényeket, zöldségeket termesztenek.
Szűcs Erika hangoztatta: - Amennyiben el tudjuk érni, hogy a közbeszerzés keretében az ilyen és ehhez hasonló projektek "végtermékei" előnyt élvezzenek, abban az esetben nagy lépést teszünk az irányba, hogy tartós legyen az így szakmát szerzettek foglalkoztatása.

A Sajótér program az első Nemzeti Fejlesztési Terv keretében valósult meg, amelynek kiemelt célja volt a munkanélküliség enyhítése, a foglalkoztatás bővítése.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter