Megjelent: 8 éve

Eredménytelen bértárgyalások miatt demonstrálnak a METRO dolgozói

Demonstrációt jelentett be a Húsvét előtti péntekre, azaz április 6-ára a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) a METRO-nál képviselettel rendelkező alapszervezete.

images

A METRO dolgozói azért döntöttek a demonstráció mellett, mert a 2012. évi bérfejlesztésről szóló tárgyalások hónapok óta eredménytelenek: a bértárgyalásokon ugyanis nem született egyezség a szakszervezet és a vállalat vezetősége között.

A cég annak ellenére sem kíván a dolgozók bérkompenzációjára többletköltséget fordítani, hogy a kormány a versenyszféra vállalatait is kompenzálja, azaz lehetővé teszi az elvárt béremeléshez szükséges bérköltségnek a szociális hozzájárulási adóból történő levonását. Ugyanakkor - a munkavállalók megítélése szerint - a Metro vállalatnál nem sajnálják a pénzt különféle marketing akciókra és PR tevékenységre. Ezekre akár sok millió forintot is elköltenek, miközben a dolgozók 80 százalékának több mint 10 ezer forinttal volt kevesebb a januári nettó bére, mint a tavalyi évben.

A szakszervezet csupán annyit kért, hogy az elvárt béremelésért "cserébe" a munkavállalók januártól visszamenőleg kapjanak vásárlási kedvezményt helyi utalvány formájában, ám a cég ezt az ajánlatukat elutasította, és továbbra is makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy a dolgozók csak áprilistól kapják meg az említett vásárlási kedvezményt.

A nagypéntekre tervezett megmozdulás támogatottsága a munkavállalók körében igen jelentős. A KASZ-METRO szakszervezeti alapszervezete számít azoknak a vásárlóknak a részvételére is a demonstráción, akik egyetértenek a tüntetés céljával, és szolidaritást vállalnak a METRO dolgozóival. Az egész napos demonstráció, április 6-án, - reggel 6 óra és este 8 óra között lesz -–a Metro áruházlánc budaörsi áruháza előtt.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter