Megjelent: 4 hete

Ezen az egy dolgon múlik a siker az Amazon vezérigazgatója szerint

Az Amazon vezérigazgatója, Andy Jassy szerint a munkahelyi előmenetel nem azon múlik, hogy ki tanul a leggyorsabban vagy ki a legokosabb a teremben, hanem csakis a pozitív hozzáálláson - írja a cnbc.com. "Annyi minden van, amit nem tudsz befolyásolni a munkahelyi életedben" - mondta Jassy, "de a hozzáállásodat irányíthatod."

Ezen az egy dolgon múlik a siker-

Andy Jassy, aki Jeff Bezos 2021-es lemondása után vette át az Amazon vezetői posztját, a LinkedIn vezérigazgatójának, Ryan Roslansky-nak adott új interjújában osztotta meg karrier-tanácsait.

"Szerintem elképesztően meghatározó a sikeres karrier szempontjából különösen az ember 20-as éveiben a hozzáállás" - mondta az 56 éves Jassy. 

Nem csak arról van szó, hogy vidámnak kell lenni, magyarázta. A pozitív hozzáállás többek között azt jelenti, hogy jól dolgozol egy csapatban, és betartod a határidőket. 

Jassy szerint a megfelelő gondolkodásmóddal rendelkező emberek a következő kérdésekre magabiztosan igennel válaszolnak: 

  • Keményen dolgozol? 
  • Nemet mondás helyett inkább a tenni akarás jellemző rád? 
  • Megteszed, amit megígértél?  
  • Tudsz csapatban dolgozni? 

Ezek a stratégiák "olyan egyszerűek", mégis gyakran figyelmen kívül hagyják őket - mondta. "Meglepően ritka az emberek között a jó hozzáállás" - tette hozzá, pedig a titok ebben rejlik. 

A lelkesedés az a kulcs, mellyel kiaknázhatóvá válnak a lehetőségeket, ez segíthet át a feszített tempójú megbízások és a képzési programok elvégzésén. Akiben megvan a lelkesedés, az magabiztosabban lép ki a komfortzónájából, és bízik abban, hogy képes lesz megbirkózni a kihívásokkal.

Jassy mindössze 29 éves volt, amikor 1997-ben marketingmenedzserként csatlakozott az Amazonhoz. Öt évvel az ottani karrierje után meghívták Bezos első "árnyék" tanácsadójának, kvázi személyzeti vezetőnek, aki részt vesz a vezérigazgató minden megbeszélésén. 

Az Amazonnál több kollégája is azt mondta neki, hogy ne fogadja el az ajánlatot, de Jassy elmondta, hogy inkább a munka pozitív oldalaira koncentrált - és azzal, hogy elfogadta, erősíteni tudta vezetői képességeit. "Arra gondoltam, hogy ha ez nem jön be sem Jeffnek, sem nekem, akkor pár hónap után kipróbálhatok valami mást. Korábban nem hallottam még ilyen munkáról és egyszerűen hihetetlen élmény volt." - hangsúlyozta.

Az Amazon vezetése már többször is támadások kereszttüzébe került a Covid-19 járvány idején a raktári dolgozókkal való bánásmód és az állítólagos durva munkahelyi kultúra miatt. Jassy korábban elismerte, hogy a vállalat javíthatna az alkalmazottakkal való bánásmódján. "Azt hiszem, ha akkora humán erőforrásod van, mint nekünk... az majdnem olyan, mint egy kis ország" - mondta a 2021-es GeekWire Summiton. "Rengeteg dolog van, amit jobban is csinálhatnál."

Függetlenül attól, hogy ki hol tart a karrierjében, a pozitív hozzáállás segíthet abban, hogy erősebb kapcsolatok alakuljanak ki egy munkahelyen. Kutatások is megerősítették a pozitív hozzáállás előnyeit a munkahelyen - többek között azt, hogy produktívabbá tesz, fokozza a kreativitást és megelőzi a kiégést.

"Annyi minden van, amit nem tudsz befolyásolni a munkahelyi életedben" - mondta Jassy. "De a hozzáállásodat irányíthatod."

cnbc.com

fotó: freepik

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Vezetők és HR-esek továbbkattintani nem ér, foglalkozni kell a menopauzával!

Változókor, klimax, menopauza – a nyugdíjkorhatár kitolódása miatt már nincs olyan nő, akit ne a munkahelyén érne el ennek az időszaknak a... Teljes cikk

Van véleményük és felvállalják a céljaikat: így rúgja be az ajtót a Z generáció

Hogyan változnak a nemi szerepek? Berúgja-e az ajtót a Z generáció? Számos sors, és személyes történet illusztrálta az Egyenlítő Alapítvány... Teljes cikk

Mindenki coach, aki coachol? - avagy a life coaching sötét oldala

2019 és 2022 között 54 százalékkal nőtt a life coachok száma, így ez az egyik leggyorsabban növekvő szakma az Egyesült Államokban. Népszerűsége... Teljes cikk