kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Harapófogóba került a Z-generáció a munkahelyeken

A Z-generáció tagjai sokkal nagyobb odafigyelést, több mentorálást igényelnek. Csakhogy az X-generációs menedzserek, vagy a millenniumi középvezetők egyszerűen kiégtek az elmúlt évek alatt, és már se energiájuk, se türelmük nincs ahhoz, hogy a fiatal kollégákat istápolják.

genráció kiégés chatgpt-

A fiatal munkavállalók többségének gondot okoz a munkahelyi szociális közösséghez való alkalmazkodás, miközben a főnökeik már annyira kiégtek, hogy képtelenek segíteni nekik. A jelenlegi nehéz gazdasági környezet egy olyan helyzetet hozott létre, amikor a generációk közötti feszültség egyre jobban megterheli a munkaerőpiacot - írja a VG.

A Z-generáció pont akkor lépett a munkaerőpiacra, amikor a világ egy addig nem látott válsággal nézett szembe. A koronavírus-válság gyakorlatilag egy olyan környezetet teremtett, amiben a Z-generáció karrierépítésének első lépései kimaradtak. 

A  pandémia lecsengésével a világ ismét kinyílt, ám a Z-generáció nem visszatért a munkaerőpiacra, hanem újra el kellett kezdenie a karrierjét. Néhány év home office-t követően alkalmazkodniuk kellett ahhoz, hogy irodába kell járniuk, ahol a főnökökkel kell együtt dolgozniuk. 

Környezetük elvárta tőlük azokat a szociális apróságokat, amihez nem voltak hozzászokva. 

Sok Z-generációs munkavállaló az első éveit úgy tölthette, hogy kritikát csakis tárgyilagosan megfogalmazott e-maileken keresztül kapott. Ezután hatalmas váltás, ha az irodában szemtől szemben, esetleg emeltebb hangon kapnak negatív visszajelzést, amit sosem tanultak meg lekezelni.

Ráadásul a ChatGPT és társai is pont azokat a munkákat veszik el, amik segítségével a pályakezdők elsajátíthatnák a szakmát. 

Mindezek egy olyan munkavállalói kört alakítottak ki a Z-generáció tagjaiból, akik sokkal nagyobb odafigyelést, illetve több mentorálást igényelnek.

Csakhogy az X-generációs menedzserek, vagy a millenniumi középvezetők egyszerűen kiégtek az elmúlt évek alatt, és már se energiájuk, se türelmük nincs ahhoz, hogy a fiatal kollégákat istápolják.

Mivel a Z-generációsoknak több törődésre van szüksége, hamar távoznak azokról a helyekről, ahol kényelmetlenül érzik magukat, szemben az idősebbekkel, akik kitartanak és harcolnak a munkájukért.

A nemzedékek közötti feszültséget az is egyre jobban kiélezi, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági környezetben mindenkinek a biztonságra, vagyis a kiszámítható jövedelemre van szüksége. 

Az OC Tanner alelnöke, Gary Beckstramnd szerint a cégeknek fel kell ismerniük, hogy a munkaerő megtartása érdekében nem hagyatkozhatnak csak a pénzre. A béren kívüli elismerések is rendkívül fontosak, hiszen amikor ilyen hatalmas szükség van a jól képzett szakemberekre, mindig lesz egy másik vállalat, amelyik még nagyobb számot tud mondani.

Fotó: unsplash.com

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Szijjártó Péter a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet főigazgatójával tárgyalt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) főigazgatójával, Gilbert F.... Teljes cikk

Navracsics Tibor: egy ország élhetősége csak részben az anyagi jólét függvénye

Egy ország élhetősége csak részben az anyagi jólét függvénye, ezen kívül fontos az emberi kapcsolatok minősége és az élettel szembeni,... Teljes cikk