Megjelent: 9 éve

Hogyan buktatják le a táppénzcsalást?

Magánnyomozókat bérelnek fel a multinacionális cégek táppénzcsaló dolgozóik lebuktatására Magyarországon. A munkaadó megadja az érintett munkavállaló lakcímét, a detektív pedig követi az illetőt - adja hírül a HírTV. A kormány jogi megoldást keres.

images

Társadalombiztosítási csalások felderítését és bizonyítását is vállalja Haiszky Ernő Zoltán magánnyomozó. Azt mondja, jellemzően osztrák és német nagyvállalatok ellenőriztetik detektívekkel a beteget jelentő munkavállalókat. - Munkaadó megadja, hogy mi az illető lakóhelye. Megnézzük a környéket, tudjuk, hogy ő mikor jöhet ki. Meg szoktuk várni amíg elindul, majd követjük. Megnézzük, hova megy és ledokumentáljuk. Van, hogy valaki csak orvoshoz megy, természetesen ezzel semmi probléma sincs. De ha elmegy valaki dolgozni, amikor betegállományba kellene lennie otthon, akkor egyértelmű, hogy az táppénzcsalás - mondta a magánnyomozó.

A kormány a technikai eszközök helyett jogi megoldást keres a visszaélések megelőzésére. - 2011. július 1-jéig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megvizsgálja, hogy a jelenlegi büntetőjogi szabályozás hatékony visszatartó erőt jelent-e a táppénzcsalások megakadályozására - fogalmazott Navracsics Tibor Fidesz-KDNP-s miniszterelnök-helyettes.

HírTV

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter