Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 hónapja

Íme, az ellenzék ígéretei a pedagógusoknak!

Nagyarányú, egyszeri béremelést és pótlékokokat ígérnek a pedagógusoknak az ellenzéki pártok.

images

images

Az egyszeri béremelést követően a fizetések fokozatos, kiszámítható növelésével kell erősíteni a pedagógusi pálya vonzerejét - hangsúlyozta az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes, aki szerint az elmúlt 10-12 évben elmaradt az oktatás modernizációja, rendszerszintűvé vált a tanárhiány és az elvándorlás problémája. 

Az is nagyon fontos, hogy a differenciált bérezés megjelenjen a pedagógusok fizetésében - emelte ki a politikus. Kunhalmi Ágnes a minőségi bérpótlékot, valamint a halmozottan hátrányos helyzetű területeken és a sajátos nevelési igényű gyermekekkel dolgozók pótlékát említette példaként.

Ha kormányra kerülnek, biztosítják, hogy az érettségiig minden magyar fiatal legalább középfokú nyelvvizsgát tehessen - jelentette ki a jobbikos Brenner Koloman. Hozzátette: a szakképzésben is elérhetővé teszik a megfelelő szintű idegennyelvtudáshoz való hozzájutás lehetőségét.

A képviselő azt az ígéretüket is ismertette, hogy az első diplomát mindenki ingyenesen szerezheti meg. Ez - bizonyos feltételekkel - igaz lesz a mesterdiplomára és a doktori képzésre is - tette hozzá a politikus.

Felülvizsgálják az egyetemek döntő részét fenntartó alapítványi rendszert és visszaállítják a kormány demokratikus kontrollját az államilag fenntartott felsőoktatásban.

Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagja hangsúlyozta, hogy kizárólag a kormányváltás hozhat megújulást az oktatási szektorban. Az ígérte, hogy olyan modern iskolákat hoznak létre, amelyekben a készségek fejlesztése, a kreativitás és a csapatmunka kerül előtérbe. Nyitott iskolákra van szükség, ahol mindenkinek egyenlőek az esélyei, és amelyek működésébe a helyi közösségek is beleszólhatnak - érvelt.

Csökkentik a diákok és a pedagógusok leterheltségét, előtérbe helyezik a kritikai gondolkodást, valamint segítik a pénzügyi ismeretek és a digitális készségek fejlesztését - sorolta elképzeléseiket a politikus. Hangsúlyozta, utóbbihoz minden diák számára tabletet biztosítanak.

Tóth Endre végül arról is beszélt, hogy visszaállítják az iskolák és a pedagógusok szakmai önállóságát, a tankönyvválasztás szabadságát, illetve 18 éves korra emelik a tankötelezettség korhatárát.

 

  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter