Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Jobbik: a kormány célja a kórházak leépítése

A Jobbik elnöke szerint a kórházak átszervezése és egyes osztályok leépítése csak "ördögi taktika" a kormány részéről, amely a gyógyintézmények nagyobb részének megszüntetését tervezi.

Vona Gábor csütörtökön a fehérgyarmati kórház előtt tartott "kórházmentő" demonstráción a mintegy kétszáz, jobbikos és magyar zászlókkal, transzparensekkel (például: "Kórházátalakítás = Népirtás") megjelent résztvevő előtt arról beszélt: a kórházak nyílt bezárását nem meri megtenni a Fidesz, ezért lehetetlen helyzetbe hozva őket arra játszik, hogy az intézmények önmaguktól menjenek tönkre.

Olyan viszonyokat teremtenek a kórházak számára, amelyek között nem lehet működni, aztán sorsára hagyják őket - fogalmazott az ellenzéki politikus.

A tüntetésen Vona Gábor arról beszélt: Magyarországon ma minden egyes kórházi ágyért meg kell küzdeni, ezen a fehérgyarmati demonstráción pedig az összes magyar kórházért és az egészségügyi rendszerért kiáll a Jobbik. Az ellenzéki párt elnöke emlékeztetette hallgatóságát a kormány 2010-ben tett ígéreteire - rendbe teszi az egészségügyet, egymillió munkahelyet teremt -, de egyik ígéretét sem tartotta be.

Vona Gábor beszédében az Egészségügyi Holding Zrt.-nél hétfőn bejelentett létszámleépítésre utalva kifejtette: a döntés értelmében 541 munkahely szűnik meg, ami az elbocsátandó dolgozók mellett családjuk, vagyis több ezer ember életét teszi válságossá.

A munkahelyek megszűnésével pedig könnyen elképzelhető, hogy a kórházak ellátási színvonala is romlani fog - hangsúlyozta a Jobbik elnöke. Vona Gábor ugyanakkor megjegyezte: az is lehet, hogy ezeket az ígéreteket az emberek értették rosszul, és a Fidesz igazat mondott, amikor az egészségügyi rendteremtés alatt a bezárást értette - ironizált.

A kormány átalakítást, reformot hirdetett az egészségügyben, mindez azonban csak megszorítás - vélekedett a politikus, hozzátéve, hogy a rendszertől veszik el a pénzt, amely így a "tetszhalál" állapotába kerül. A kórházak bezárása, az osztályok megszüntetése, a munkahelyek leépítése szorosan összefügg például az iskolák és a belügyi szervezet leépítésével, az önkormányzatok megszüntetésével, azaz "az egész ország leépítésével" - fejtette ki Vona Gábor.

A fehérgyarmati demonstráció után a jelenlévők a mátészalkai kórház előtt tartottak hasonló tüntetést.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk