Megjelent: 8 éve

KÖKI állásbörze: sok munkát kaptak a HR-esek

Óriási tömeg bontakozott ki szerdán a kispesti Művelődési Ház környékén. A meghirdetett álláshelyek esetében volt példa százszoros túljelentezésre is, így a HR-esek megengedhették maguknak, hogy valóban a legjobb jelöltek közül válogassanak. Pályázni egyébként még lehet, a szerdai rendezvény csupán a toborzás egyik állomása volt.

images

images

"Mi van itt, pénzt osztanak?" - kérdezte egy idős férfi autójából kikandikálva, miközben a kispesti Művelődési Ház előtt haladt el. Felvetése jogosnak tűnt, ugyanis szerda délelőtt a 30 fokos napsütéses hőségben több száz ember várt libasorban valamire. "Állásbörze van, nem jön?" - kiáltotta neki egy sorban álló fiatal férfi. Kispesten több száz állást hirdettek meg a szeptember végén startoló Köki Terminál bevásárlóközpont bérlői. Kiket kerestek a munkaadók? Pillanatképek a helyszínről.

Vélhetően ritkán látni ekkora tömeget a kispesti Művelődési Ház környékén. Egy órával az állásbörze nyitása után 100 méteres sor kanyarog az épület utcájában. Az álláskeresőknek már a bejutásért is meg kell küzdeni a 30 fokos melegben, a tűző napon állva, amelyet a Teleki utca fái alig csillapítanak. A váratlan helyzettel a biztonságiak kicsit nehezen birkóznak meg: előbb 30 fős csoportokban léptetik be a várakozókat, majd egyesével. "Először a túloldal irányába haladjanak, és ott kezdjék a nézelődést"- hallatszik az instrukció. Van, aki szeretne titkon beslisszolni a tömeg előtt, kevés sikerrel. Csupán a sajtó képviselőivel tesznek kivételt a biztonságiak. Az épületbe lépve sem sokkal komfortosabb a helyzet. A levegő fülledt, a termek egy ilyen rendezvényre kicsik. Ám legalább leülhetnek a pályázásba belefáradó állásvadászok, a standokhoz pedig egy-két percnyi várakozás után oda lehet jutni. A tucatnyi munkáltató közül egyedül a Tescónál kígyózik 10 méteres sor.

Szakképzett eladókat kerestek

A kínálatot átböngészve gyorsan kiderül, a munkaadók elsősorban a kereskedelemben jártas eladókat keresnek. Az egyik terem közepén egy fiatal nő morfondírozik és latolgatja az esélyeit. Tímea ideális álláskereső a mai rendezvényen. Alig múlt 20 éves, dekoratív, jól öltözött, mintha csak egy divatlap címoldaláról libbent volna a művelődési házba. Ha mindez nem lenne elég, mindehhez még kereskedelmi végzettsége és gyakorlata is van. Ennek ellenére nem így éli meg a helyzetet. "Egy alapítványnál voltam irodista, de sajnos most szűntünk meg. Nagyon megszerettem az "irodista feelinget"- ezt sokkal inkább a magaménak érzem, mint a bolti eladást"- fogalmazza meg pillanatnyi lelkiállapotát, ám irodai munkát itt nem kínálnak.

A folyosókon elejtett megjegyzésekből mindenesetre úgy tűnik, hogy sokan nagyon is örülnének most egy eladói állásnak - még akkor is, ha elvben túlképzettek a feladathoz, vagy korábban teljesen más területen mozogtak otthonosan. Csaba például mérlegképes könyvelő, de most már egy műszaki üzlet eladói állásával is elégedett lenne. Egy éve munkanélküli, kisebb megszakításokkal, legutóbbi munkaviszonya 3 hónapig tartott. Szakmája keresett, gyakorlata, referenciája is bőven akad - diplomája azonban nincs, ami miatt gyakran utasítják vissza a jelentkezését.

5 állás 500 jelentkező

"Kizárólag szakképzett és valóban gyakorlott eladókat keresünk"- mondja néhány méterrel odébb az egyik cipőbolt HR-vezetője. Ennek oka szerinte kézenfekvő-egyrészt mostanában Dunát lehetne rekeszteni a jelentkezőkkel, másrészt a nehéz gazdasági helyzet és konkurenciaharc miatt alaposan kell szűrniük.

"Volt rá példa, hogy 5 meghirdetett állásunkra 500-an is jelentkeztek - így aztán megengedhetjük magunknak, hogy valóban a legjobbak közül válogassunk. Nem szeretnénk lejjebb adni a színvonalat sem - ráadásul a napi tapasztalat is igazolja, hogy releváns szakmai tapasztalat hiányában nemigen lehet minőségi munkát végezni a kereskedelemben." Véleményét a szemközti asztalnál toborzó cipőbolthálózat munkatársa is osztja - csakúgy, mint az új munkatársát kereső ékszerbolt.

Az ékszerüzlet standja amúgy is érdekes színfolt a többi között. Az asztal szélén kétoldalt foglal helyet a két tagbaszakadt tulajdonos, akik között egy hölgy kolléga válaszol a kérdésekre. Tőle megtudjuk, eladói munkánál is meghatározó a szaktudás. "Lehet, hogy ez máshol nem annyira lényeges - de nálunk ékszerek vannak, amelykehez érteni is kell, ez nem kenyér"- érvel. Ennél a standnál már a bérekről is szót ejtenek: bruttó 130-160 ezer forintos havi fizetést kínálnak.

Könyváruházban fontos az olvasottság

Lényegesen engedékenyebb egy könyváruház képviselője, aki 20-30 új munkatársat keres: érettségit, kulturált megjelenést, irodalmi tájékozottságot vár a jelöltektől és szolgálatkész, emberszerető munkatársat keres eladónak. "Itt a tájékozottságon és az együttműködési készségen van főként a hangsúly. Például ne jöjjön zavarba az eladó, ha Marquez munkásságáról vagy könyveiről kérdez valamit a vevő. Vannak olyan dolgozóink, akik bölcsészek - de van cégen belüli, saját továbbképzési rendszer is, így hát minden további nélkül, örömmel veszünk fel érettségizett munkatársat is, ha tanulékony, fogékony személy."

A cég az esélyegyenlőséget is rendkívül fontosnak tartja: a raktári kiszedőként dolgozó, 60 fős team 10 százaléka siket, emellett az idősebb korosztályt is szívesen látják a cégnél. "A korosabb munkavállalók, gyakran kiegyensúlyozottabbak, higgadtabbak, nyugodtabbak - emellett átfogóbb tájékoztatást tudnak adni a vásárlóknak és kevésbé csaponganak"- fűzte hozzá a könyvkereskedő.

Még lehet pályázni

Az álláskeresők mindenesetre nagy erőpróba elé nézhetnek az elkövetkezendő időszakban. "Csak ma, nem egészen délig, ennyi CV érkezett - és még vagy ötször ennyien érdeklődtek"- mutatott az előtte az asztalon percről percre gyarapodó, 15 cm-es iratkötegre az egyik üzlet képviselője.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Rendkívüli ülésen emelhetik meg a bírók és az ügyészek fizetését

Rendkívüli ülést tart kedden az Országgyűlés a kormány kezdeményezésére, hogy határozzon arról a jogszabályról, amelyet a köztársasági elnök... Teljes cikk

DK: vissza kell állítani a nyugdíjszámításnál a svájci indexálást

A Demokratikus Koalíció ismételten arra szólította fel a kormányt, hogy a nyugdíjak kiszámításakor újra alkalmazza a svájci indexálást. Teljes cikk

A minisztérium szerint átlagosan 30 százalékos béremelés jár a szakképzésben dolgozó pedagógusoknak

A szakképzés erősítése részeként a kormány kiemelt megbecsülést és kiemelt bérezést kíván biztosítani a szakképzésben dolgozó... Teljes cikk