Megjelent: 7 éve

Mit ér a tehetségem?

Milyen nehézséggel kell megküzdenem a sikerért? Hogyan képzelem el az életpályámat? Ezen kérdésekre kereshetik a választ az online média területén azok a 18–24 éves fiatalok, akik elindulnak a „Legjobb vagyok” Tehetségmentoráló Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatán. A nyertesek nemcsak publikációs lehetőséget kapnak, de tapasztalatokat gyűjthetnek a szervezet műhelymunkáin és tehetségfejlesztő képzésein, valamint egy barcelonai tréningen is, adja hírül az Edupress.

images

Országos versenyt hirdet 18–24 éves korú fiataloknak a „Legjobb vagyok” Tehetségmentoráló Közhasznú Nonprofit Kft. weboldalán: www.legjobbvagyok.hu. A pályázók az online média különböző területein (audiovizuális, kreatív írás és digitális képalkotás) mutathatják meg tehetségüket január 1. és február 29. között.

A téma:

Fiatalok 1000 arca/Krea(k)tív ifjúság – Mit ér a tehetségem? Problémák és lehetőségek a tanulás, a karrier, az életpálya, a siker területén. A projekt arra ösztönzi a fiatalokat, hogy foglalkozzanak a saját motivációikkal, felelősségükkel, karrierjükkel, életpályájukkal és lehetőségeikkel kapcsolatos kérdésekkel.

Három kategóriában lehet jelentkezni:

 • Írás (interjúk, cikkek, esszék, versek)

 • Audiovizuális média (hangulatvideók, rajz alapú mozgófilmek, animációk, fotók, video-audio interjúk, podcastok)

 • Digitális képalkotás (grafikák, illusztrációk, képmanipulációk, fotómontázsok, logók szerkesztőprogramok használatával)

  Nevezés:

  A pályázatokat a szervezet weboldalán kialakított felületre lehet feltölteni előzetes regisztráció után. Emellett a Facebookon is van külön oldala a pályázatnak, ahova felkerülnek a munkák, és ott lehet szavazni rájuk.

  Elbírálás:

  Mindhárom kategóriában öt főt választanak a pályaművek alapján. Ebből minden kategóriában egy főt a „Legjobb vagyok” Tehetségmentoráló Közhasznú Nonprofit Kft. zsűritagjai jelölnek ki, két főt a média különböző területeiről meghívott szakmai zsűri választ ki, míg két fő úgy kerülhet be, hogy a legtöbb szavazatot (like-ot) kapja a Facebook-oldalon. Az eredményhirdetés 2016. március 11-én lesz.

  Mit nyerhetnek a jelentkezők?

  A verseny 15 kiválasztottjának márciustól, hétvégenként öt alkalommal kreatív témalaborok (kreatív írás, vizuális kommunikáció, filmelmélet, kortárs médiaművészet, reklámmarketing) szerinti műhelymunkát szerveznek. Ezen kívül öt alkalommal tehetségfejlesztő csoportos skype-mentoringot is biztosít a szervezet. Végül egy három napos alkotótorban, bentlakásos gazdagító programban vehetnek részt a nyertesek, ahol az életpálya területén a fiatalok helyzetét, tehetségét, tudását, lehetőségeit, problémáit megmutató cikkek, videók, publikációk, esszék létrehozása és interneten való megjelentetése a cél. A projekt időszaka alatt a szervezet három témában végez fejlesztést: önismeret, szakmai ismeretek és projektmenedzsment. Az elméleti ismereteket gyakorlati alkalmazással azonnal projektfeladatba építik, ötvözve az informális tanulást a nem-formálissal.

  További díjak:

  A program végén a 15 főből három fiatal részt vehet egy tréningkurzuson Barcelonában, amely a fiatalok vállalkozói készségeinek javítására, start-upok elősegítésére irányul. Ezen kívül három fiatal hónapokon át tartó munkáját egy-egy tablettel jutalmazzuk a program végén. Továbbá egy évig mind a 15 fiatalnak állandó publikálási lehetőséget biztosítanak az oldalaikon. Mindenki kap oklevelet és látogatási igazolást a kurzus elvégzéséről.
  • 2022.10.11HR Fest 22 - Forgatókönyvek sűrűjében Újra jön a HR-világ legmeghatározóbb szakmai eseménye. Ősszel újra vár a HR Fest az Akvárium Klubban, ahol ezúttal a gyors változásokra és a közeledő sötét felhőkre fókuszálunk. Neked van már forgatókönyved? Részletek Jegyek
  • 2022.10.11XIX. Magyar Munkajogi Konferencia Atipikus munkajogviszonyok, munkaszerződés és munkajogviszony tartalma, határozott idejű jogviszony sajátosságai. Milyen kihívásokkal kell a cégeknek jelenleg szembenézniük munkaügyi kérdésekben? Nem érdemes hiányoznia a XIX. Munkajogi Konferenciáról. Részletek Jegyek
  • 2022.10.13TÉR workshop - Legyél a teljesítményértékelés szakértője! Miről lesz szó? TÉR bevezetés lépései, szakmai újdonságok, legjobb gyakorlatok, működtetéssel kapcsolatos szakmai titkok. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részletek Jegyek
  • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter