Megjelent: 1 éve

Állásbörze a Corvinuson

80 kiállító, 1000 állás, 300 szakmai gyakorati hely. A szervezők előzetes adatai szerint ez várja a Budapesti Corvinus Egyetemre kilátogató álláskeresőket a Karrierexpo nevet viselő hagyományos tavaszi állásbörzén. A karrierfórum március 31-én, szerdán startol és csütörtökön délutánig tart.

Sok helyen van szakmai gyakorlat


A munkaadók 80 százalékánál van lehetőség szakmai gyakorlatra. Több mint 250 helyet említenek meg húszféle területen, melyek között leggyakoribb a pénzügyi, számviteli, marketing, kereskedelmi-értékesítési, informatikai, HR, kontrolling, logisztikai, tanácsadási és adminisztratív szakmai gyakorlat, de keresnek műszaki, termelési, jogi, kommunikációs és könyvvizsgálati feladatokra is hallgatókat.


Az elmúlt évhez képest nem növekedett a meghirdetett állások száma, az előzetes kérdőívet kitöltők válaszai alapján a szervezők úgy becsülik, hogy - nem számítva a munkaerő-közvetítő cégek ajánlatait -, körülbelül 700-1000 állást kínálnak a munkaadók. A legtöbb állás pénzügyi, számviteli, informatikai, értékesítési-kereskedelmi, marketing, logisztikai, kontrolling, HR, műszaki és adminisztratív területeken várja a pályázókat.


270 ezer forint az átlagos kezdőbér


A válság ellenére a pályakezdők bérének növekedését látják a szervezők: a nyilatkozó munkaadók leggyakrabban bruttó 225-275 000 Ft közötti, átlagosan bruttó 270 000 forintos kezdőbért ajánlanak fel a friss diplomásoknak, és szinte minden munkaadónál cafeteria rendszer egészíti ki a fizetést. (A megkérdezett kiállítók harmada szemérmesen titkolja, milyen ajánlattal várja a hozzá pályázó tehetségeket, tőlük nem kaptunk információkat.)


Bővebb információ a Karriexpo weboldalán található.


2010. március 30.


  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter